Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam bardo podobny laptop, obecnie mam zainstalowane dwa Systemy, na dwóch partycjach dysku, oba pracują idealnie, polecam.

Pierwszy System

Drugi System

Czekałem na Windowsa 7 od Jakuba, obiecał kilka miesięcy temu, ale  się nie doczekałem.

Opublikowano
3 godziny temu, jorgusek napisał:

Mam bardo podobny laptop, obecnie mam zainstalowane dwa Systemy, na dwóch partycjach dysku, oba pracują idealnie, polecam.

Pierwszy System

Drugi System

Czekałem na Windowsa 7 od Jakuba, obiecał kilka miesięcy temu, ale  się nie doczekałem.

ale ja mam x86 aktualnie czysta 7 smiga dobrze ale szukam cos co bedzie mniej zasobow pobieralo a widze ze sa tu fajne przerobki w7 karta to integra mozna ustawiuc max 1gb ale nie potrzeba mi wiecej jak jest

Opublikowano
1 godzinę temu, Tukan napisał:

ale ja mam x86 aktualnie czysta 7 smiga dobrze ale szukam cos co bedzie mniej zasobow pobieralo

No to nie znajdziesz. Kolejny amator kastratów, w których połowa rzeczy nie działa, a wzrost wydajności to zwykłe placebo.

jorgusek lubi to
Opublikowano
5 godzin temu, Tukan napisał:

ale ja mam x86 aktualnie czysta 7 smiga dobrze ale szukam cos co bedzie mniej zasobow pobieralo a widze ze sa tu fajne przerobki w7 karta to integra mozna ustawiuc max 1gb ale nie potrzeba mi wiecej jak jest

To pobierz sobie skrypt od m4s i coś tam zdziała.

No jeszcze ewentualnie można pomyśleć nad Windows Thin PC(Windows 7 w wersji Embedded zmodyfikowany przez MS) jak nadal chcesz używać x86

Opublikowano
18 godzin temu, M4T napisał:

Windows 11 na 2 rdzeniowego athlona ty chyba jesteś odklejony od rzeczywistości :) 

win11 potrzebuje minimum 1000 megaherców aby móc go w ogóle zainstalować, a autor wątku na swoim pokładzie ma aż 2,5 raza tyle mhz więc czemu nie? 

Opublikowano
1 minutę temu, dudus2072 napisał:

win11 potrzebuje minimum 1000 megaherców aby móc go w ogóle zainstalować, a autor wątku na swoim pokładzie ma aż 2,5 raza tyle mhz więc czemu nie? 

Proszę cie nie sugeruj się minimalnymi wymaganiami Windows 11. 

Opublikowano
2 minuty temu, dudus2072 napisał:

Ty myślisz, że jak wyciągnąłeś liczydło i sobie Megaherce dodałeś, to już wszystko będzie płynnie działać?

Opublikowano
Teraz, M4T napisał:

Proszę cie nie sugeruj się minimalnymi wymaganiami Windows 11. 

To czym mam się sugerować jak nie tym co zaleca producent danej jednostki>3 Minimalne wymagania są nie zbędne do tego by dany system w ogóle ruszył, a skoro jego procesor zdecydowanie spełnia aż nadto owe  standardy no to tym bardziej powinien instalować 11/tkę.  To, że ty jesteś graczem  i potrzebujesz mega hiper szybkiego procesora do gier nie oznacza w ogóle, że przykładowy Kowalski też gra w gry i potrzebuje sprzętu  podobnego do Twego.

Opublikowano
4 godziny temu, dudus2072 napisał:

To, że ty jesteś graczem  i potrzebujesz mega hiper szybkiego procesora do gier nie oznacza w ogóle

Nie jestem graczem bo mam złoma niewiele lepszego od tego co ma autor.

Kolejna kwestia że ma niewspierany procesor przez Win11, nie posiada secure boota oraz tpm 2.0

Co z tego że według tego co pisze MS ten sprzęt spełnia wymagania, jak to będzie katorga :)

Ale co ja tam wiem bo wcale nie naprawiam tego typu sprzętów.

Opublikowano

Wiec tyak xp nie bede instalowac choc mam seentyment do tego os zostane juz przy7 pobralem all aktualki moze zdecyduje sie na jakis lzejszy win7 z przerobek tutaj dzieki za odpowiedzi a o win11  niema mowy nawet 10     niema sensu instalowac 7 max nba tym sprzecie

Opublikowano

@Tukan ktoś już wyżej wymienił więc się na niego powołam:

16 godzin temu, wiher123 napisał:

No jeszcze ewentualnie można pomyśleć nad Windows Thin PC(Windows 7 w wersji Embedded zmodyfikowany przez MS) jak nadal chcesz używać x86

Widzę, że masz 4GB pamięci RAM, więc na moje będzie najodpowiedniejszy. Windows 7 Thin PC - dlaczego? Kompatybilność programów itd. z Windows 7, a wymagania systemu podobne jak w Windows XP :g:lecz w bardziej zoptymalizowanym wydaniu.

VACek lubi to
Opublikowano
3 godziny temu, GT500s napisał:

@Tukan ktoś już wyżej wymienił więc się na niego powołam:

Widzę, że masz 4GB pamięci RAM, więc na moje będzie najodpowiedniejszy. Windows 7 Thin PC - dlaczego? Kompatybilność programów itd. z Windows 7, a wymagania systemu podobne jak w Windows XP :g:lecz w bardziej zoptymalizowanym wydaniu.

dobra dzieki xza pomoc