Tukan Opublikowano 5 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2021 WItam ponizej podaje ss: Cytuj
VACek Opublikowano 6 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2021 46 minut temu, Reaktor napisał: Łindołs 11 Windows 11 na 2 rdzeniowego athlona ty chyba jesteś odklejony od rzeczywistości Na ten PC max win 8.1 wiher123 lubi to Cytuj
wiher123 Opublikowano 6 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2021 Max jaki tu jakoś będzie się trzymał to Win 8.1 lub ewentualnie jakiś Linux Cytuj
jorgusek Opublikowano 6 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2021 Mam bardo podobny laptop, obecnie mam zainstalowane dwa Systemy, na dwóch partycjach dysku, oba pracują idealnie, polecam. Pierwszy System Drugi System Czekałem na Windowsa 7 od Jakuba, obiecał kilka miesięcy temu, ale się nie doczekałem. Cytuj
Tukan Opublikowano 6 Listopada 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2021 3 godziny temu, jorgusek napisał: Mam bardo podobny laptop, obecnie mam zainstalowane dwa Systemy, na dwóch partycjach dysku, oba pracują idealnie, polecam. Pierwszy System Drugi System Czekałem na Windowsa 7 od Jakuba, obiecał kilka miesięcy temu, ale się nie doczekałem. ale ja mam x86 aktualnie czysta 7 smiga dobrze ale szukam cos co bedzie mniej zasobow pobieralo a widze ze sa tu fajne przerobki w7 karta to integra mozna ustawiuc max 1gb ale nie potrzeba mi wiecej jak jest Cytuj
Widzior Opublikowano 6 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2021 1 godzinę temu, Tukan napisał: ale ja mam x86 aktualnie czysta 7 smiga dobrze ale szukam cos co bedzie mniej zasobow pobieralo No to nie znajdziesz. Kolejny amator kastratów, w których połowa rzeczy nie działa, a wzrost wydajności to zwykłe placebo. jorgusek lubi to Cytuj
wiher123 Opublikowano 6 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2021 5 godzin temu, Tukan napisał: ale ja mam x86 aktualnie czysta 7 smiga dobrze ale szukam cos co bedzie mniej zasobow pobieralo a widze ze sa tu fajne przerobki w7 karta to integra mozna ustawiuc max 1gb ale nie potrzeba mi wiecej jak jest To pobierz sobie skrypt od m4s i coś tam zdziała. No jeszcze ewentualnie można pomyśleć nad Windows Thin PC(Windows 7 w wersji Embedded zmodyfikowany przez MS) jak nadal chcesz używać x86 Cytuj
dudus2072 Opublikowano 6 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2021 18 godzin temu, M4T napisał: Windows 11 na 2 rdzeniowego athlona ty chyba jesteś odklejony od rzeczywistości win11 potrzebuje minimum 1000 megaherców aby móc go w ogóle zainstalować, a autor wątku na swoim pokładzie ma aż 2,5 raza tyle mhz więc czemu nie? Cytuj
VACek Opublikowano 6 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2021 1 minutę temu, dudus2072 napisał: win11 potrzebuje minimum 1000 megaherców aby móc go w ogóle zainstalować, a autor wątku na swoim pokładzie ma aż 2,5 raza tyle mhz więc czemu nie? Proszę cie nie sugeruj się minimalnymi wymaganiami Windows 11. Cytuj
Widzior Opublikowano 6 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2021 2 minuty temu, dudus2072 napisał: win11 potrzebuje minimum 1000 megaherców aby móc go w ogóle zainstalować, a autor wątku na swoim pokładzie ma aż 2,5 raza tyle mhz więc czemu nie? Ty myślisz, że jak wyciągnąłeś liczydło i sobie Megaherce dodałeś, to już wszystko będzie płynnie działać? Cytuj
Nieobecny Opublikowano 6 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2021 Teraz, Widzior napisał: wyciągnąłeś liczydło Ten procesor ma akurat wydajność liczydła. Cytuj
dudus2072 Opublikowano 6 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2021 Teraz, M4T napisał: Proszę cie nie sugeruj się minimalnymi wymaganiami Windows 11. To czym mam się sugerować jak nie tym co zaleca producent danej jednostki>3 Minimalne wymagania są nie zbędne do tego by dany system w ogóle ruszył, a skoro jego procesor zdecydowanie spełnia aż nadto owe standardy no to tym bardziej powinien instalować 11/tkę. To, że ty jesteś graczem i potrzebujesz mega hiper szybkiego procesora do gier nie oznacza w ogóle, że przykładowy Kowalski też gra w gry i potrzebuje sprzętu podobnego do Twego. Cytuj
VACek Opublikowano 7 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2021 4 godziny temu, dudus2072 napisał: To, że ty jesteś graczem i potrzebujesz mega hiper szybkiego procesora do gier nie oznacza w ogóle Nie jestem graczem bo mam złoma niewiele lepszego od tego co ma autor. Kolejna kwestia że ma niewspierany procesor przez Win11, nie posiada secure boota oraz tpm 2.0 Co z tego że według tego co pisze MS ten sprzęt spełnia wymagania, jak to będzie katorga Ale co ja tam wiem bo wcale nie naprawiam tego typu sprzętów. Cytuj
Tukan Opublikowano 7 Listopada 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2021 Wiec tyak xp nie bede instalowac choc mam seentyment do tego os zostane juz przy7 pobralem all aktualki moze zdecyduje sie na jakis lzejszy win7 z przerobek tutaj dzieki za odpowiedzi a o win11 niema mowy nawet 10 niema sensu instalowac 7 max nba tym sprzecie Cytuj
GT500s Opublikowano 7 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2021 @Tukan ktoś już wyżej wymienił więc się na niego powołam: 16 godzin temu, wiher123 napisał: No jeszcze ewentualnie można pomyśleć nad Windows Thin PC(Windows 7 w wersji Embedded zmodyfikowany przez MS) jak nadal chcesz używać x86 Widzę, że masz 4GB pamięci RAM, więc na moje będzie najodpowiedniejszy. Windows 7 Thin PC - dlaczego? Kompatybilność programów itd. z Windows 7, a wymagania systemu podobne jak w Windows XP lecz w bardziej zoptymalizowanym wydaniu. VACek lubi to Cytuj
Tukan Opublikowano 7 Listopada 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2021 3 godziny temu, GT500s napisał: @Tukan ktoś już wyżej wymienił więc się na niego powołam: Widzę, że masz 4GB pamięci RAM, więc na moje będzie najodpowiedniejszy. Windows 7 Thin PC - dlaczego? Kompatybilność programów itd. z Windows 7, a wymagania systemu podobne jak w Windows XP lecz w bardziej zoptymalizowanym wydaniu. dobra dzieki xza pomoc Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi