MethOd Opublikowano 3 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2021 Witam. Mam bardzo dziwny problem. Pacjent: HP Pavilion G7 Model: 2200sw Była upieczona karta wifi RaLink. System w ogóle jej nie widział. Wymiana karty na nową Broadcom. Na screenach widać kartę. System ją rozpozpoznaje, przez pierwsze kilka minut działała , widziała sieci. Po aktualizacji win10 zaczęło się dziać to co na screen, każe mi włączyć sieć wifi ręcznie lub za godzinę itd. Ni jak nie idzie tego uruchomić. Zrobiłem czystą reinstalację z ISO i problem nadal jest. Włączam sieć klawiszem pod F12, włącza się tryb samolotowy, wciskam jeszcze raz , tryb samolotowy się wyłącza i znowu "włączanie wifi ręcznie lub za.....". Ma z was może ktoś pomysł co to może być ? Win10 21H1. Będę wdzięczny za pomoc. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
robert190880 Opublikowano 3 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2021 Sterowniki sprawdzałeś ? próbowałeś te od HP. Cytuj
MethOd Opublikowano 3 Listopada 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2021 (edytowane) 14 minut temu, robert190880 napisał: Sterowniki sprawdzałeś ? próbowałeś te od HP. Producent (HP) na stronie ma tylko do 8.1 i nie do broadcom. Szukałem po ID i też to samo. Nie dodałem jednego screena, ten jest po wyłączeniu trybu samolotowego. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Edytowane 3 Listopada 2021 przez MethOd poprawka Cytuj
kp1971 Opublikowano 3 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2021 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
MethOd Opublikowano 3 Listopada 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2021 15 minut temu, kp1971 napisał: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Moja to PCI\VEN_14E4&DEV_4357 Instaluję stery z linku, wisi już 10 minut na "Trwa instalacja sterowników..." Cytuj
kp1971 Opublikowano 3 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2021 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
MethOd Opublikowano 3 Listopada 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2021 Nici z tego, błąd przy instalacji. Podmiana na nówkę Intel , efekt na foto. Identycznie to samo. Wszystkie karty tak się zachowują a więc ablo jakiś kontroler ufajczony na płycie albo coś w systemie. Oby nie kbc. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Nieobecny Opublikowano 3 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2021 Niestety prawdopodobnie to uszkodzenie płyty. Spotkałem już takie objawy. Pozostaje karta sieciowa na USB, przynajmniej sprawisz sobie w standardzie AC. Cytuj
MethOd Opublikowano 3 Listopada 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2021 6 minut temu, wiktorynek napisał: Niestety prawdopodobnie to uszkodzenie płyty. Spotkałem już takie objawy. Pozostaje karta sieciowa na USB, przynajmniej sprawisz sobie w standardzie AC. w 99% się zgadzam. Tylko najdziwniejsze że przez pierwsze 15-20 minut działała karta, pobrało aktualizacje , restart i może wtedy poszło sie do końca bujać. Ok , trudno , zobaczę co będzie na USB. Pod linuxami różnej maści jest to samo czyli od razu wskakuje na tryb samolotowy. Cytuj
BartAcid Opublikowano 4 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2021 Ustaw włącz sieć za godzinę i daj jej się samej włączyć. Miałem raz taki przypadek, jak się odpaliła zgodnie z tym to już działało. Czemu tak jest nie wiem, nie wnikałem dogłębnie. Czasami kompy mają zapisanie stanu uruchomienia lub dodatkowe aplikacji i inaczej za pierona nie wybudzisz karty. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi