Ingnito Opublikowano 30 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2021 Siemka wszystkim mam laptopa jak w tytule i73610qm i w biosie mam na turbo boost podbija sam na 3.3ghz ale problem lezy, bo jak mam wlaczone to sie laptop wywala resetuje sie wylacze boosta juz normalnie chodzi tam sa jakies wartosci power limit 1 power limit 2 ale ustawione na defulcie ale wywala nie wiem czy wartosci zmieniac czy o co chodzi ze go wywala Cytuj
BartAcid Opublikowano 30 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2021 Jaki masz zasilacz? Jak moc. Cytuj
Ingnito Opublikowano 30 Października 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Października 2021 fujitsu siemens 90w 2 godziny temu, BartAcid napisał: Jaki masz zasilacz? Jak moc. Cytuj
BartAcid Opublikowano 30 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2021 To obawiam się iż on może być problemem. Do tego sprzętu chyba powinien być co najmniej 120W. CO masz na spodzie łapka napisane, bo nie wydaje mi się iż przy tym konfigu będzie tam mniej jak 6A? Cytuj
Ingnito Opublikowano 1 Listopada 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2021 W dniu 30.10.2021 o 21:33, BartAcid napisał: To obawiam się iż on może być problemem. Do tego sprzętu chyba powinien być co najmniej 120W. CO masz na spodzie łapka napisane, bo nie wydaje mi się iż przy tym konfigu będzie tam mniej jak 6A? 180w 9a tak pisze Cytuj
Nieobecny Opublikowano 1 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2021 Dodatkowo pełna moc laptopa osiągana jest przy podłączonym zasilaczu właściwej mocy i naładowanej baterii w minimum 60%. W czasie pełnego obciążenia procesora i karty graficznej laptop korzysta z całej mocy zasilacza oraz wysysa baterię. Cytuj
BartAcid Opublikowano 2 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2021 No to albo bez boosta i na zaciągniętym ręcznym, albo zakup odpowiedniej ładowarki. i nie, sklejenie taśmą dwóch 90W nie rozwiązuje problemu Cytuj
Ingnito Opublikowano 3 Listopada 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2021 wgl nic nie rozumiem z tego co piszecie ale mam bateria tylko zasilacz 90w wymiana na 180w juz pomogla juz turbo dziala , wymiana na 180w duzo dala bateria dziala , moge wiecej wycisnac z tego lapa ale nie chce mi sie, mam i5 10400f wyjeb.. mam pozdrawiam temat nie aktualny Cytuj
BartAcid Opublikowano 3 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2021 Zasilacz 90W nie był w stanie dostarczyć wystarczającej mocy. I tak dobrze, że bez turbo chodziło. Jak włączałeś turbo lapek padał z braku mocy. Asus nie ma kontroli mocy zasilacza i brał ile fabryka dała. A że fabryka miała za mało to go wywalało. Ingnito lubi to Cytuj
Ingnito Opublikowano 3 Listopada 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2021 oczywsicie masz racje tak jak zauwayalzem podlaczylem 90w i juz zgaasal sie na 180 juz dziala elegancko, nawet wiecej mocy i nie gasnie Cytuj
GT500s Opublikowano 3 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2021 @Ingnito Rozważ UnderVolting CPU i GPU. Ostatnio się tym bawiłem i takie są efekty: Przed: Po: Dodatkowo okazało się, że coś w sterach miałem namieszane i regulacja SST mi nie śmigała oraz parę funkcji - teraz wszystko śmiga i wyniki w Cinebench R15 z 706,8cb wrosły do 742,4cb (średnia z 5 pomiarów pod rząd). Jak widać po screenach procesor jest chłodniejszy, oszczędniejszy, limitery się nie włączają no i wydajność wzrosła. Ingnito lubi to Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi