umagon Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2015 Witam, mam problem z zainstalowaniem aktualizacji do podstawki. Otóż wcześniej miałem problem z polskimi znakami, nie mogłem stosować podstawowego skrótu Alt+L etc. Kombinacje Shift+Ctrl nie dawały żadnych rezultatów, tak samo zmiana języku programisty. Postanowiłem odświeżyć system. Zaraz po tym chciałem od razu zaktualizować do 8.1, ale system wymagał pomniejszych aktualizacji. Zrobiłem tak i po restarcie pobrałem Windows 8.1, ale podczas próby instalacji wyskakuje komunikat "Nie można ukończyć instalacji systemu Windows 8.1, Wystąpił problem i nie udało się ukończyć instalacji systemu Windows 8.1" Co proponujecie? Cytuj
Gość znaffca Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2015 format i czysta instalacja lub zabawa w reinstal aktualizacji Cytuj
WinSxS Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zainstalować z płyty używając klucza KMS a potem zaaktywować legalnym od 8 (chyba tak zrozumiałem, skoro instalujesz 8.1 spod systemu) Cytuj
Jakub Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2015 Wydaje mi się że masz błędnie nagrane ISO na płycie lub na USB. Spróbój i pobierz nowe iso. Sprawdz sumy kontrolne plików programem : Ultra ISO , 7zip , HashCheck. ( plik MD5 ). Jeżeli jest zgodny dopiero w tedy kombinuj. Częsty przypadek. co do sposobu aktywacji masz temat tutaj: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
umagon Opublikowano 21 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2015 Postanowiłem zrobić reinstall systemu z utratą danych. Niestety gdy wybieram opcję w ustawieniach pokazuje mi się komunikat "Nie można znaleźć potrzebnych plików Jeśli masz nośnik instalacji lub odzyskiwania systemu Windows, włóż go i zrestartuj nim komputer" Laptop już nie jest objęty gwarancją i nie wiem co zrobić. . Cytuj
lienaol123 Opublikowano 4 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2015 Co do braku polskich znaków - w dużej ilości laptopów winę za to ponoszą ostatnie sterowniki synaptics, które są dostarczane przez windows update.By się pozbyć problemu nie musiałeś robić formata, wystarczyło pozbyć się aktualizacji. Cytuj
Jakub Opublikowano 4 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2015 Proponuję pobrać najnowszego windowsa 8.1 z forum wersja A-TEAM od Mr.T z czerwca 2015r. Pobierasz program 7zip file manager i wypakowujesz pobrane iso z paczki o rozszerzeniu .7z Potem pobierasz program o nazwie Hash Check w google wpisz. Instalujesz Hash Check Shell Extension . Wypakowane iso z paczki ma dwa pliki: Plik o rozszerzeniu ISO i sumę MD5. Klikasz na sumie i sprawdzasz zgodność. Powinno być ok, czyli napis zgodny. Formatujesz pena 8 GB na NTFS z pod windowsa. Potem odpalasz rufusa i dajesz MBR dla bios lub UEFI. Zapodajesz obraz pobrany i wypakowany o rozszerzeniu .iso. Klikasz na przycisk Start. Czekasz aż zrobi. Zabezpieczasz dane nagrywasz na dysk przenośny , płyty itp. Pobierasz płytę gparted lub z poziomu instalatora windows wywalasz partycje. Wszystko powinno przejść i być okey. Wina leży po źle nagranym iso lub źle pobranym iso. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi