sasik007 Posted October 24, 2021 Report Posted October 24, 2021 witam jest szansa zmienić motyw w win 10 na coś podobnego do win 11? jak tak to jak ? Quote
zdzisiek24 Posted October 24, 2021 Report Posted October 24, 2021 Polecam google a tak na szybko : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
Dystopia Posted October 24, 2021 Report Posted October 24, 2021 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] JanKo6 likes this Quote
sasik007 Posted October 24, 2021 Author Report Posted October 24, 2021 obejrzaęm filmik i dalej nie wiem jak mam zmienic zeby miec ikony z win 11 mogłby ktos po polsku napisac jak to zrobic? Quote
pawelek1980 Posted October 24, 2021 Report Posted October 24, 2021 Przed chwilą zrobiłem tak jak na filmiku i bez problemu podmieniło mi ikony, łatwiej się nie da wytłumaczyć niż jak jest pokazane na filmiku, u mnie natomiast programik stardock nie zaokrąglił okien explorera, wszystko zrobiłem jak na filmiku ale okna są nadal kanciaste. Quote
molszar7 Posted October 24, 2021 Report Posted October 24, 2021 Wiecie może dlaczego StartIsBack++ po restarcie systemu nie ładuje wybranego wcześniej koloru paska? Wraca do zwykłego czarnego. Gdy zrestartuje proces explorer.exe to wtedy dopiero ładuje... Jak można to naprawić? Quote
ampa Posted October 25, 2021 Report Posted October 25, 2021 Naprawdę ludki tak chcą nowego wyglądu 11 na win 10 że zainstalują masę śmiecia? a w temacie od win 11 najczęściej...jak przywrócić wygląd tego czy innego na taki z win 10 Quote
stens Posted October 25, 2021 Report Posted October 25, 2021 13 godzin temu, molszar7 napisał: Gdy zrestartuje proces explorer.exe to wtedy dopiero ładuje... Jak można to naprawić? Pokombituj w właściwościach z motywem i "pasek zadań Quote
molszar7 Posted October 25, 2021 Report Posted October 25, 2021 2 godziny temu, ampa napisał: Naprawdę ludki tak chcą nowego wyglądu 11 na win 10 że zainstalują masę śmiecia? a w temacie od win 11 najczęściej...jak przywrócić wygląd tego czy innego na taki z win 10 U mnie akurat kwestia wygląda trochę inaczej, bo na moim starym Asusie K53SV Win 11 nie zainstaluję przez brak TPM i brak zgodności procesora. 1 godzinę temu, stens napisał: Pokombituj w właściwościach z motywem i "pasek zadań Jeśli mam w "Customize Taskbar Perks..." zaznaczone "Centered task icon" oraz "Dynamic transparency", a w głównym menu "Appearance" mam zaznaczone "Use custom taskbar coloring" to po restarcie komputera taskbar nie jest już na desktopie przeźroczysty i przy zmaksymalizowanym okienku nie ma koloru, który tam wybrałem. Zamiast tego po restarcie jest lekko przeźroczysty czarny kolor i tu i tu (chyba ten domyślny po instalacji StartIsBack++). Udało mi się osiągnąć taki efekt instalując oprócz StartIsBack++ także TranslucentTB i to wówczas on steruje przeźroczystością i kolorem, a StartIsBack++ jedynie centrowaniem ikonek i schowaniem ikonki Start pod przeźroczystą ikonką. Tylko niestety muszę mieć wtedy zainstalowane aż dwie aplikacje do tego... Quote
ampa Posted October 25, 2021 Report Posted October 25, 2021 Brak TPM i zgodności procesora jakoś nie wadzi w instalacji win 11 przynajmniej u mnie. Quote
molszar7 Posted October 25, 2021 Report Posted October 25, 2021 Widziałem, że można jakoś wymusić instalację, gdy ktoś ma TPM 1.2 zamiast 2.0. Bez TPM również działa? i nie występują później przez to jakieś problemy z kompatybilnością/sterownikami? Nawet jeśli u mnie bez TPM i z prockiem i7-2670QM taka instalacja by przeszła to na razie chyba się wstrzymam z instalacją Win11, bo jest dość sporo negatywnych opinii i chyba warto poczekać na kolejne buildy. Quote
Recommended Posts