Zicoo12 Opublikowano 15 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2015 Witam ! Mam taki problem gdy chcę zainstalować Windowsa 8.1 pokazuje się ikonka (niebieska) Windows jakby już miało instalować Windowsa a tu po kilku minutach komputer sie resetuje i następuje takie samo działanie. Prosze pomóżcie mi Odpowiednio wszystko jest zbootowane i i myśle że ustawienia też Z windows XP nie bylo problemu Tutaj wstawiam ikonke co mi sie pokazuje [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
MadDragory Opublikowano 15 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2015 Witam, Tylko "pokazuje się ikonka (niebieska) Windows" ? . Instalowałeś wcześniej WIn.8.1 ? czy tylko Windows XP ( Win.7 )? . Dopisz dane techniczne (specyfikacja ) komputera Cytuj
Zicoo12 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2015 Witam, Tylko "pokazuje się ikonka (niebieska) Windows" ? . Instalowałeś wcześniej WIn.8.1 ? czy tylko Windows XP ( Win.7 )? . Dopisz dane techniczne (specyfikacja ) komputera Pamietam że instalowałem Windows 8 czy 8.1(niepamiętam) Win 7 też kiedyś był ale miałem za mało pamięci ram i komputer nie wydalał Tylko tyle sie pokazuje Opcja NX w biosie (tak mi sie wydaje) jest włączona. Tylko tyle się pokazuje i póxniej jakieś dane w lewym górnym rogu miną tak 1 sec i następuje reset... Wczoraj mi się tyle zmieniło że sie pokazuje cos typu Boot device USB press Key ( nie pamiętam do końca) ale nie dam rady nic kliknąć Zanczy nie przyjmuje tego jak coś naciskam. Nazwa płyty głównej:Gigabyte GA-945PL-S3 Typ procesora:Intel Celeron D 351, 3215 MHz (24 x 134) Pamięć Ram: 3GB Hynix i Good Ram (mam jeszcze w dualu 512 co daje nam dodatkowe 1GB ale Win XP czyta tylko 3,2gb) Karta Graficzna:nVIDIA GeForce 6200 TurboCache (Gigabyte GV-NX62TC) Karta wideo Zasilacz: ModeCom Feel II-350ATX( wiem zasilacz z czarnej listy ale bede we wakacje kupywał nowy) Dysk HDD:Seagate Barracuda 7200.12 500418 500GB i jeszcze jeden dysk 80Gb ale nie znam danych Cytuj
MadDragory Opublikowano 16 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2015 Czy zauważyłeś takie komunikaty : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] lub [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Zicoo12 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2015 (edytowane) Raczej nie to jest ułamek sekundy trudno nawet zobaczyc co tam pisze A windows pochodzi z tąd przedchwilą troszku wyczytałem tekstu : yout PC need to restart . please hold i cos tam dalejcoś takiego : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Edytowane 16 Czerwca 2015 przez Zicoo12 Cytuj
MadDragory Opublikowano 16 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2015 Hmm jak masz taki kod błędu 0x0000005d to przypomina mi się ze dwie strony gdzie mają prawdopodobnie rozwiązanie . [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Tak z ciekawości : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Zicoo12 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2015 Hmm jak masz taki kod błędu 0x0000005d to przypomina mi się ze dwie strony gdzie mają prawdopodobnie rozwiązanie . [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Tak z ciekawości : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] rozwiązywałem podobnie problem i nic to nie dało sprawdzę jeszcze raz zachwilke Cytuj
Nieobecny Opublikowano 16 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2015 A od kiedy to Ge Force 6200 ma wsparcie ze strony Win 8.1? - Win 8 to max. Chipset 945 to też staroć straszny, choć teoretycznie da się zainstalować Win 8.1. Kończąc mój wywód - bez sensu działanie - znam dobrze taki sprzęt - nawet okrojony Win 8.1 x86 będzie kulał strasznie. Cytuj
Zicoo12 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2015 A od kiedy to Ge Force 6200 ma wsparcie ze strony Win 8.1? - Win 8 to max. Chipset 945 to też staroć straszny, choć teoretycznie da się zainstalować Win 8.1. Kończąc mój wywód - bez sensu działanie - znam dobrze taki sprzęt - nawet okrojony Win 8.1 x86 będzie kulał strasznie. patrząc na wymagania win 8.1 spełnia wymagania A jak mówiłem miałem juz i kulał spowodu małej pamięci Windows8.1 chodzi na gorszych sprzętach Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi