Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ! Mam taki problem gdy chcę zainstalować Windowsa 8.1 pokazuje się ikonka (niebieska) Windows jakby już miało instalować Windowsa a tu po kilku minutach komputer sie resetuje i następuje takie samo działanie. Prosze pomóżcie mi :) Odpowiednio wszystko jest zbootowane i i myśle że ustawienia też :) Z windows XP nie bylo problemu :)

Tutaj wstawiam ikonke co mi sie pokazuje :) 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Witam,

Tylko "pokazuje się ikonka (niebieska) Windows" ? .

Instalowałeś wcześniej WIn.8.1 ?   czy tylko Windows XP ( Win.7 )? . 

Dopisz dane techniczne (specyfikacja ) komputera

Pamietam że instalowałem Windows 8 czy 8.1(niepamiętam) Win 7 też kiedyś był :)  ale miałem za mało pamięci ram i komputer nie wydalał :D Tylko tyle sie pokazuje :D Opcja NX w biosie (tak mi sie wydaje) jest włączona. Tylko tyle się pokazuje i póxniej jakieś dane w lewym górnym rogu miną tak 1 sec i następuje reset... Wczoraj mi się tyle zmieniło że sie pokazuje cos typu Boot device USB press Key ( nie pamiętam do końca) ale nie dam rady nic kliknąć:) Zanczy nie przyjmuje tego jak coś naciskam.

Nazwa płyty głównej:Gigabyte GA-945PL-S3

Typ procesora:Intel Celeron D 351, 3215 MHz (24 x 134)

Pamięć Ram: 3GB Hynix i Good Ram (mam jeszcze w dualu 512 co daje nam dodatkowe 1GB ale Win XP czyta tylko 3,2gb)

Karta Graficzna:nVIDIA GeForce 6200 TurboCache (Gigabyte GV-NX62TC)    Karta wideo

Zasilacz: ModeCom Feel II-350ATX( wiem zasilacz z czarnej listy ale bede we wakacje kupywał nowy)

Dysk HDD:Seagate Barracuda 7200.12 500418 500GB i jeszcze jeden dysk 80Gb ale nie znam danych

Opublikowano (edytowane)

Raczej nie :D to jest ułamek sekundy trudno nawet zobaczyc co tam pisze :) A windows pochodzi z tąd :D

przedchwilą troszku wyczytałem tekstu : yout PC need to restart . please hold i cos tam dalejcoś takiego : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Edytowane przez Zicoo12
Opublikowano

Hmm jak masz taki   kod błędu 0x0000005d    to przypomina mi się ze dwie  strony  gdzie mają prawdopodobnie rozwiązanie .

Tak z ciekawości :

Opublikowano

Hmm jak masz taki   kod błędu 0x0000005d    to przypomina mi się ze dwie  strony  gdzie mają prawdopodobnie rozwiązanie .

Tak z ciekawości :

rozwiązywałem podobnie problem i nic to nie dało :D sprawdzę jeszcze raz zachwilke :D

Opublikowano

A od kiedy to Ge Force 6200 ma wsparcie ze strony Win 8.1? - Win 8 to max. Chipset 945 to też staroć straszny, choć teoretycznie da się zainstalować Win 8.1. Kończąc mój wywód - bez sensu działanie - znam dobrze taki sprzęt - nawet okrojony Win 8.1 x86 będzie kulał strasznie.

Opublikowano

A od kiedy to Ge Force 6200 ma wsparcie ze strony Win 8.1? - Win 8 to max. Chipset 945 to też staroć straszny, choć teoretycznie da się zainstalować Win 8.1. Kończąc mój wywód - bez sensu działanie - znam dobrze taki sprzęt - nawet okrojony Win 8.1 x86 będzie kulał strasznie.

patrząc na wymagania win 8.1 spełnia wymagania :) A jak mówiłem miałem juz i kulał spowodu małej pamięci :)  Windows8.1 chodzi na gorszych sprzętach :)