ramhell Opublikowano 3 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2021 Czesc wam dostałem dzisiaj laptopa zeby zainstalować na nim windowsa, mam ghost spectre na pendrive , w biosie dysk widnieje, jego nazwa, pojemność a podczas instalacji w momencie gdy wybieramy partycje niema nic, jest "błąd" który mówi że brakuje sterowników, jak to jest możliwe i co mogę zrobić? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Widzior Opublikowano 3 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2021 Użyć normalnego Win10, a nie tego kastrowanego badziewia, albo podać sterownik z paczki IRST. Były już takie tematy z Win10 i dyskami NVMe. ramhell lubi to Cytuj
ramhell Opublikowano 3 Października 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Października 2021 7 minut temu, Widzior napisał: Użyć normalnego Win10, a nie tego kastrowanego badziewia, albo podać sterownik z paczki IRST. Były już takie tematy z Win10 i dyskami NVMe. Widziałem że można pobrać tutaj czyste windowsy ( [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] tylko one nie zajmują czasami tyle że nie jest ich w stanie zbootować? Taki W10 waży File size: 5461.35 MB, z pendriva go wczyta? Zależało mi by wywalić windows defender stąd zabawa z modami. Nie rozumiem co znaczy podać sterownik z paczki irst, gdzie i co a mam mały pikiernik pod czapką z tego wszystkiego Cytuj
Widzior Opublikowano 3 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2021 TU masz odpowiedź (dodatkowo przeczytaj ostatni wpis kolegi @wiktorynek - ramhell lubi to Cytuj
ramhell Opublikowano 3 Października 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Października 2021 Przeczytałem pisze tam by wyłączyć VWD którego w biosie nie mam, druga sprawa to wyżej piszą by właśnie zainstalować sterownik, jest tam link do 10generacji ale znalazłem link do właśnie 11generacji ( [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ) teraz powinienem wkleić ten pierwszy plik do folderu z windowsem na pendriva i spróbować odpalić? Idę sprawdzić Cytuj
Widzior Opublikowano 3 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2021 11 minut temu, ramhell napisał: Przeczytałem pisze tam by wyłączyć VWD którego w biosie nie mam A czytałeś co wiktorynek pisał? W g00wnianych laptopach nie ma opcji wyłączenia VMD, a Pavilion do takich należy Wypakuj te stery IRST na pendrive i podczas instalacji, gdy pluje się o brak sterownika, wskazujesz mu odpowiedni ręcznie. Tyle. ramhell lubi to Cytuj
ramhell Opublikowano 3 Października 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Października 2021 1 minutę temu, Widzior napisał: A czytałeś co wiktorynek pisał? W g00wnianych laptopach nie ma opcji wyłączenia VMD, a Pavilion do takich należy Wypakuj te stery IRST na pendrive i podczas instalacji, gdy pluje się o brak sterownika, wskazujesz mu ręcznie. Tyle. Zgadam sie z opinia o pawilionach, dopiero za drugim razem złapało dograny sterownik bo kursor nie trybi i trzeba było skakać strzałkami, tabem haha.. teraz wszystko widzi jak powinno, podsumowywując CO ZA SYF Cytuj
Widzior Opublikowano 3 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2021 A teraz sobie pomyśl, że pomógł ci gość, który kompletnie się na Win10 nie zna, nie używa go i tylko raz w życiu testowo zainstalował Win10 LTSB (nadal cisnę na Win7). Chyba za dużo na forum siedzę Cytuj
ramhell Opublikowano 3 Października 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Października 2021 7 godzin temu, Widzior napisał: A teraz sobie pomyśl, że pomógł ci gość, który kompletnie się na Win10 nie zna, nie używa go i tylko raz w życiu testowo zainstalował Win10 LTSB (nadal cisnę na Win7). Chyba za dużo na forum siedzę Cytując klasyka "głupi nie ten co popełnia błędy a się na nich nie uczy", dzięki za naprowadzenie na odpowiedni temat, pozdro ;) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi