Skocz do zawartości

Jaki Router LTE wybrać.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 godzin temu, Ingnito napisał:

juz wszystko wiem

To czy wszystko wiesz, a tym bardziej czy będziesz zadowolony, to się dopiero okaże. Widziałem już wiele cudownych anten, gdzie zysk był = 0

Zanim wydasz majątek, wyrwiesz wszystkie włosy z głowy i wyrzucisz ruter przez okno, proponuję kupić tą antenę: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

lub: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

wzależności od typu złącza w ruterze i wystawić za okno w kierunku BTS-a (za okno w sensie przy ościeżnicy we wnęce okiennej, bo to antena niby wewnętrzna). Przynajmniej nie będziesz żałował wydanych pieniędzy. Potwierdzone, że znakomicie działa dany egzemplarz, u danego operatora, w danym miejscu, na danym BTS-ie.

W kwestii LTE nauczyłem się już, że nie ma żadnych pewników. Bywa tak, że dana antena daje spory zysk w 1 miejscu, a 500m dalej w 2 miejscu nie daje kompletnie nic.

wbak1102 i Ingnito lubią to
Opublikowano

Zrobiłem dzisiaj testy na routerze huawei b818 dla sieci orange i oto wyniki. Z balkonu widzę nadajnik, nic po drodze go nie zasłania bo mieszkam na najwyższym piętrze w najwyższym budynku w okolica, zresztą zasięg jest na full. Jednak prędkość internetu pozostawia wiele do życzenia. Dla przykładu T-mobile korzysta z tego samego nadajnika, a prędkości jakie osiągam to około 70-120 Mb/s. Z czego wynika taka różnica - z obciążenia sieci? 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

@Ingnito  gdzie masz tą antenę wewnątrz czy na zewnątrz ?  bo zamierzam kupić jakąś antenę i czy kupiłeś właśnie tą- [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]                           

Opublikowano

Dlatego polecałem tą antenę z dużą ostrożnością, że może nie pomóc, ale przynajmniej nikt będzie wyrywał sobie włosów z głowy z powodu ceny. Jak się okazuje antena robi furorę, tu na forum i poza nim, skąd dostałem na nią namiary.

Czasem jednak ci chińczycy coś potrafią zrobić. U nich tak zawsze było - jak sie wyłowiło perełkę, to efekt był super za grosze.

Nadal jednak nie twierdzę, że pomoże każdemu, na każdym modemie/ruterze, w każdej sieci i w każdym miejscu - za dużo zmiennych.