darknemesis Opublikowano 4 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2015 Witam czy na tego typu systemie aktywowanym za pomocom KSM,moge normalnie zalogować się na systemie winows.Za pomocom konta microsoft ?,oraz czy mogę normalnie pobierać aktualizacje z WIndows Update. Pamietam ze na W7 miałem taką możliwość. Cytuj
sławek Opublikowano 4 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2015 tak można pobierać normalnie aktualizacje Cytuj
darknemesis Opublikowano 4 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2015 A co z kontem,do systemu można normalnie się zalogować ? Cytuj
sławek Opublikowano 4 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2015 chyba można normalnie ale nie jestem pewny Cytuj
Hells Angels Opublikowano 4 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2015 Można normalnie się zalogować, pobierać aplikacje ze sklepu, korzystać z OneDrive. Cytuj
KAPSEL1309 Opublikowano 4 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2015 Jasne że mozna,normalnie korzystam. Cytuj
darknemesis Opublikowano 4 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2015 No ok tylko teraz mam ustawione brak aktualizacji, jak chcę zmienić abym mógł aktualizalizowac system to piszę że nie mam praw administratora jak to naprawić? Cytuj
NikeShox Opublikowano 9 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2015 najlepiej wszelkie zmiany wprowadzać z poziomu konta Administratora (wbudowanego). domyślnie to konto jest wyłączone, ale są dwa sposoby, aby je włączyć. 1. Klikasz prawym klawiszem myszy na ikonie komputera i z menu wybierasz Zarządzaj. W oknie, które się wyświetli, po lewej jego stronie znajdź odpowiednią przystawkę - Użytkownicy i grupy lokalne, a następnie wybierz Użytkownicy, kliknij dwa razy na Administrator i w oknie Właściwości, które się wyświetli odznacz ptaszek przy opcji Konto jest wyłączone. 2. uruchom wiersz polecenia (win+r, wpisz cmd i naciśnij enter). w wierszu polecenia wpisz: net User Administrator active:yes naciśnij Enter i voila! analogicznie można wyłączyć konto Administratora i tak: w pierwszej metodzie wystarczy zaznaczyć z powrotem ptaszek Konto jest wyłączone w oknie właściwości konta, a w drugiej metodzie wystarczy zmienić parametr "yes" na "no". Prościej się już nie da! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi