Jump to content

Recommended Posts

Posted

Windows 7

W moim systemie pojawił się podmiot "TWÓRCA-WŁAŚCICIEL" który odbiera mi dostęp do plików na dysku C

Jak widać na zdjęciu, nie mam żadnych uprawnień, a jestem adminem.

Nie wiem skąd to się wzięło, wcześnie wszystko działało bezproblemowo

Jak biorę edytuj, i nadaję w nim pełną kontrolę to zaraz mi wszystko się samo odptaszkowywuje do punktu wyjściowego.

Nie mogę tego usunąć ani nic z tym zrobić.

Jak się tego pozbyć?

zabezp.jpg.5cae13142361946f23750b864c9b0e93.jpg

Posted

W program files robię np. zmiany w notatniku i nie mogę go zapisać bo mam odmowę dostępu.

Z kolei foldery na pulpicie są kontrolowane przez SYSTEM i wszystko działa ok, nie ma tam TWÓRCA WŁAŚCICIEL

Wcześniej tego też nie było w program files, tylko nadrzędnym podmiotem był SYSTEM.

Posted

Miałeś konto z uprawnieniami admina, a nie konto admina. Dlaczego nie można przywrócić, to tego nie jestem Tobie w stanie powiedzieć na odległość.

41 minut temu, MateuszCOMPANY napisał:

Tak, był wirus sality który infekował pliki exe.

Najlepszym wyborem byłby format. Prawdopodobnie podczas połączenia online problemy będą powracać. Na 99% masz go też na wszystkich urządzeniach które w międzyczasie podłączyłeś do komputera. Aaa... i nie wierz w programy antywirusowe i naprawcze. Format koniecznie z usunięciem tablic partycji, bo i tam może siedzieć.

Posted

Pliki i foldery z danymi możesz sobie przenosić dowolnie, jednak w zależności co i na czym robiłeś, to różne pliki konfiguracyjne mogą być porozrzucane w różnych miejscach. Niektóre zainstalowane programy też mogą mieć problemy ze ścieżką lub właśnie jakimiś plikami konfiguracyjnymi umieszczonymi w folderach osobistych.

Posted
20 godzin temu, MateuszCOMPANY napisał:

Tak, był wirus sality który infekował pliki exe.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Może nie do końca posprzątałeś.