cyberman474 Opublikowano 22 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2021 Cześć. Na tej płycie mam problem z wykrywaniem internetu podczas instalacji Windows 10 i niektórych linuksów. Uefi zaaktualizowane, problem nie znikł. Wina Uefi czy brak sterownika? Cytuj
BartAcid Opublikowano 23 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2021 A do czego ci potrzebny ten internet przy instalacji? Jak zainstalujesz i wgrasz odpowiednie sterowniki to wszystko jest OK? Cytuj
cyberman474 Opublikowano 23 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2021 Godzinę temu, BartAcid napisał: A do czego ci potrzebny ten internet przy instalacji? Jak zainstalujesz i wgrasz odpowiednie sterowniki to wszystko jest OK? Po zainstalowaniu sterownika działa. Ale nie o to chodzi. Kupujesz produkt, ma on działać w każdym szczególe. Osoby które nie mają wiedzy, pewnie będą oddawać na reklamację produkt/zwracać bo nie ma internetu w instalatorze win 10. Nie każdy też umie pobrać i zainstalować sterowniki. Nie wszyscy wiedzą gdzie szukać. Kupujesz, ma to działać wszędzie. Ja akurat nie mam problemu ze sterownikami, tylko instalacja za pomocą internetu jest bardzo wygodna dla mnie. Cytuj
BartAcid Opublikowano 23 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2021 Wygląda jak byś miał pretensje do Microsoftu, a tu trzeba może winić Gigabyte. Oczywiście, czysty niemodowany, najnowszy system próbujesz instalować. Co do linuxa to się do Torvaldsa odezwij i tych co dane distro robią czemu nie zaimplementowali sterownika do nowego układu sieciowego. Zresztą to samo do MS. Jak się nie umie znaleźć sterownika to się nie kupuje płyty głównej i nie pcha łap tam gdzie nie trzeba. Jak się kupuje i ma działać zawsze i wszystko to się kupuje jabłko. Cytuj
cyberman474 Opublikowano 23 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2021 Napisałem do gigabyte dzisiaj. Internet działa od kernela 5.11 bez problemów. Cytuj
BartAcid Opublikowano 23 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2021 GA answer: W pudełku z płytą jest nośnik CD. W instrukcji jest informacja o tym iż może zajść potrzeba ręcznego zainstalowania sterowników. A no i nie wiem czy w BIOS nie ma opcji ściągnięcia sterowników niezbędnych. Na pewno Asrock ma coś takiego. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi