Skocz do zawartości

Gigabyte b560m d3h problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, BartAcid napisał:

A do czego ci potrzebny ten internet przy instalacji?

Jak zainstalujesz i wgrasz odpowiednie sterowniki to wszystko jest OK?

Po zainstalowaniu sterownika działa. Ale nie o to chodzi. Kupujesz produkt, ma on działać w każdym szczególe. Osoby które nie mają wiedzy, pewnie będą oddawać na reklamację produkt/zwracać bo nie ma internetu w instalatorze win 10. Nie każdy też umie pobrać i zainstalować sterowniki. Nie wszyscy wiedzą gdzie szukać. Kupujesz, ma to działać wszędzie. Ja akurat nie mam problemu ze sterownikami, tylko instalacja za pomocą internetu jest bardzo wygodna dla mnie.

Opublikowano

Wygląda jak byś miał pretensje do Microsoftu, a tu trzeba może winić Gigabyte.

Oczywiście, czysty niemodowany, najnowszy system próbujesz instalować.

Co do linuxa to się do Torvaldsa odezwij i tych co dane distro robią czemu nie zaimplementowali sterownika do nowego układu sieciowego. Zresztą to samo do MS.

Jak się nie umie znaleźć sterownika to się nie kupuje płyty głównej i nie pcha łap tam gdzie nie trzeba.

Jak się kupuje i ma działać zawsze i wszystko to się kupuje jabłko.

Opublikowano

GA answer: W pudełku z płytą jest nośnik CD. W instrukcji jest informacja o tym iż może zajść potrzeba ręcznego zainstalowania sterowników.

A no i nie wiem czy w BIOS nie ma opcji ściągnięcia sterowników niezbędnych. Na pewno Asrock ma coś takiego.