stens Opublikowano 26 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2024 1 godzinę temu, bso1992 napisał(a): Nie działa link To musisz pisać do @[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Hawokozja Opublikowano 21 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2024 W dniu 2.06.2024 o 07:31, Hawokozja napisał(a): Mały problem , jak sie zrobi PPM -> narzędzia - > optymalizator usług czy chcesz wprowadzić domyślne ustawienia usług -> nie to przestają działać aplikacje ze sklepu . Nigdy tak sie nie działo. @srom-otnik pobijam swiniarobert69 lubi to Cytuj
baticzek Opublikowano 21 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2024 Wszystko super, ale jak dodac spowrotem Klawiature ekranową, bo mam to na tablecie? Cytuj
pawelek1980 Opublikowano 2 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2024 Witam, powróciłem do tego systemu na laptopie, zainstalowałem wersję lite, optymalizator usług jest na domyślnych, chciałem zmienić ekran blokady a tam informacja że,, niektóre z tych ustawień są ukryte lub zarządza nimi twoja organizacja,, jak to wyłączyć? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
jarojaro1973 Opublikowano 3 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2024 23 godziny temu, pawelek1980 napisał(a): Witam, powróciłem do tego systemu na laptopie, zainstalowałem wersję lite, optymalizator usług jest na domyślnych, chciałem zmienić ekran blokady a tam informacja że,, niektóre z tych ustawień są ukryte lub zarządza nimi twoja organizacja,, jak to wyłączyć? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Podbijam pytanie, mam ten sam problem... Cytuj
piter1114 Opublikowano 3 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2024 Może [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] pomoże. Wcześniej proponuję zrobić kopię, albo utworzyć punkt przywracania systemu. kwasior500 i pawelek1980 lubią to Cytuj
pawelek1980 Opublikowano 4 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2024 10 godzin temu, piter1114 napisał(a): Może [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] pomoże. Wcześniej proponuję zrobić kopię, albo utworzyć punkt przywracania systemu. Skrypt działa tylko że trzeba pamiętać żeby po jego uruchomieniu wejść w panel sterowania, konta użytkowników, i zmień ustawienia funkcji kontrola konta użytkownika tam trzeba już tylko przesunąć suwak na sam dół bo skrypt przestawia suwak na samą górę. Cytuj
romanql Opublikowano 18 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2024 Witam Czy jest jakakolwiek szansa na wersje 22h2 od sromotnika czy to był ostatni update, siedzę na tej wersji od kilku lat (tak mam zaktualizowane do 22h2) ale niestety po zmianie komputera nie działa mi instalator epic games ;// . Próbowałem win 10 ltsb i ltsc od sromotnika ale nie leży mi (nie mogę zainstalować sterowników ). Pozdrawiam Cytuj
redbull89 Opublikowano 18 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2024 54 minuty temu, romanql napisał(a): Witam Czy jest jakakolwiek szansa na wersje 22h2 od sromotnika czy to był ostatni update... @srom-otnikzapowiedział jg10 22h2 wiec pozostaje czekać Sam czekam na zaktualizowana 10 home ze względu na licencję. Niestety 11 nawet zmodyfikowana na moim sprzęcie sprawuje się zauważalnie gorzej od 10 22h2 szczególnie w programach typu DAW typu FL Studio, Ableton its oraz w grach które na 10 śmigały dobrze jedynie na minimalnych... Na 11 takie tytułu s ajuz niestety niegrywalne. Cytuj
piter1114 Opublikowano 18 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2024 29 minut temu, redbull89 napisał(a): Niestety 11 nawet zmodyfikowana na moim sprzęcie sprawuje się zauważalnie gorzej od 10 22h2 Racja, czekamy na 10-kę. Win11 tylko wtedy kiedy poprawi się "lekkość" tego systemu. Cytuj
redbull89 Opublikowano 18 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2024 Godzinę temu, piter1114 napisał(a): Win11 tylko wtedy kiedy poprawi się "lekkość" tego systmu. W tej kwestii raczej już nic się nie zmieni. Win11 miał premierę ponad 3 lata temu więc gdyby Microsoft miał dokonywać jakiś większych zmian w kodzie to już by to zrobił. 11 jest OK ale jeśli ktoś dla zasady lubi maksymalnie wykorzystywać możliwości sprzętu to 10 jest optymalna. Ubolewam nad tym że Microsoft nie poszedł w kierunku który obrał tworząc windowsa 8.1... kwasior500 i swiniarobert69 lubią to Cytuj
zdzisiek24 Opublikowano 18 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2024 "O czym Wy do mnie rozmawiacie"? Systemy zawsze były tworzone pod aktualny sprzęt. Może z wyjątkiem Visty która była "szyta troszkę na wyrost". Jeśli posiadasz sprzęcicho od 8 gen. intela, 32 GB RAMu i jakiegoś RTX ... każdy system będzie "lekki". Kilka procent wydajności w jedną lub w drugą stronę to już raczej sprawa dla lekarza lub farmaceuty. Puenta - narzekaj lub zmień komputer. Coś musi napędzać rynek i kasa musi też się zgadzać. Co do modów ... to tylko bypass, okaleczanie i pudrowanie du...y która i tak nigdy nie będzie piękna i pachnąca. To tyle w imieniu mojej osoby. swiniarobert69 lubi to Cytuj
Lejos Opublikowano 18 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2024 2 godziny temu, zdzisiek24 napisał(a): "O czym Wy do mnie rozmawiacie"? Systemy zawsze były tworzone pod aktualny sprzęt. Może z wyjątkiem Visty która była "szyta troszkę na wyrost". Jeśli posiadasz sprzęcicho od 8 gen. intela, 32 GB RAMu i jakiegoś RTX ... każdy system będzie "lekki". Kilka procent wydajności w jedną lub w drugą stronę to już raczej sprawa dla lekarza lub farmaceuty. Puenta - narzekaj lub zmień komputer. Coś musi napędzać rynek i kasa musi też się zgadzać. Co do modów ... to tylko bypass, okaleczanie i pudrowanie du...y która i tak nigdy nie będzie piękna i pachnąca. To tyle w imieniu mojej osoby. Dużo racji, ale pudrowanie d*py czasami też może dać korzyści, nie będzie odparzeń Z mojego doświadczenia modowane windowsy jakoś lepiej chodzą, stabilne FPS w grach, system szybciej wstaje. Może to placebo, ale no takie mam odczucia. swiniarobert69 lubi to Cytuj
redbull89 Opublikowano 18 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2024 3 godziny temu, zdzisiek24 napisał(a): ...Jeśli posiadasz sprzęcicho od 8 gen. intela, 32 GB RAMu i jakiegoś RTX ... każdy system będzie "lekki". Nie zgadzam się. Explorer w 11 jest zbugowany i nie trafia do mnie argument że trzeba mieć 32gb ramu żeby system chodził responsywnie. 16gb to dalej wartość przy której system powinien działać nienagannie. Nie jest prawdą również to że system jest robiony pod aktualne maszyny. Gdyby tak było Microsoft nie zachęcały do przesiadki na win 11 a jednak są podane wymagania i zaproszenie do aktualizacji do win 11. Jeśli. robi się taką akcję to system powinien działać na takiej maszynie lepiej a nie gorzej. Jeszcze raz podkreśla że win11 jest dobrym systemem ale podobnie jak dzisiejsze gry jest problem z optymalizacją. Wracając do explorera i całego GUI - jeśli interfejs wymaga rtx'a i 32gb ramu to coś jest nie tak... Skoro na moim wiekowym notebooku odpalam tytuły z przed 2-3 lat na niskich ale w stabilnym klatkarzu to trochę słabo świadczy o programistach microsoftu że sam system ma problem z moją konfiguracją. swiniarobert69 lubi to Cytuj
romanql Opublikowano 18 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2024 10 godzin temu, redbull89 napisał(a): @srom-otnikzapowiedział jg10 22h2 wiec pozostaje czekać Sam czekam na zaktualizowana 10 home ze względu na licencję. Niestety 11 nawet zmodyfikowana na moim sprzęcie sprawuje się zauważalnie gorzej od 10 22h2 szczególnie w programach typu DAW typu FL Studio, Ableton its oraz w grach które na 10 śmigały dobrze jedynie na minimalnych... Na 11 takie tytułu s ajuz niestety niegrywalne. Super dzięki już nie mogę się doczekać na najlepszego (modera) z aktualizacja. Cytuj
Lejos Opublikowano 1 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2024 Zauważył ktoś przypadek, że Undervolting kart od AMD na windows 10 jest bardziej stabilny niż na windows 11? U mnie moja karta lata jak wściekła. dziadek19499 i swiniarobert69 lubią to Cytuj
dziadek19499 Opublikowano 2 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2024 W dniu 1.09.2024 o 11:41, Lejos napisał(a): Zauważył ktoś przypadek, że Undervolting kart od AMD na windows 10 jest bardziej stabilny niż na windows 11? U mnie moja karta lata jak wściekła. Aż sprawdzę, bo mam kapryśnego RX 580 swiniarobert69 lubi to Cytuj
Sz3ypy Opublikowano 16 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2024 @srom-otnik Planujesz wersje finalną w10 home&pro 22H2? którą bedzie można aktualizować? swiniarobert69 lubi to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 16 Września 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Września 2024 2 godziny temu, Sz3ypy napisał(a): @srom-otnik Planujesz wersje finalną w10 home&pro 22H2? którą bedzie można aktualizować? Tak, jak skończę LTSC Extreme Cytuj
z8373767 Opublikowano 17 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2024 Klasa. Ostatnio w internecie pojawiły się głosy o gorszym działaniu Ryzenów na Win11, nawet z wyłączonym Ci i wgraną specjalną łatką. Zrobię komplet wyników na obecnie zainstalowanym Win11 JG (chyba v3, ostatnia z przed ostatniej Lite przed zrobieniem Aio). Przy okazji wymienię system w MediaPC, bo tam mam ten PSH Remixa, który ogólnie jest spoko, ale od autora, to jednak od autora swiniarobert69 lubi to Cytuj
TheSxW Opublikowano 16 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2024 macie pomysl dlaczego na tym systemie wywala mi blad o przekroczonym stosie w aplikacji SystemSettings.exe? jak proboje np wejsc w ustawienia internetu to wywala ten blad. probowalem juz wszystkiegoco moglem znalezc na necie ale dalej nic... a szkoda mi reinstalowac winde teraz... Cytuj
kwasior500 Opublikowano 17 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2024 na domyślnych usługach też? używałeś O&O ShutUp10? Cytuj
gosc02 Opublikowano 16 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2024 Witam. Mam takie pytanie, wie może ktoś z Was jak wyłączyć tą czarną ramkę podczas przesunięcia okna? jak chce się przesunąć okno, to wpierw przesuwa się ta właśnie ramka, a później okno. Nie wiem jak dokładnie to wytłumaczyć, ale myślę że wiadomo o co chodzi. Męczę się z tym już chwilę i nie mogę znaleźć gdzie to zmienić. Cytuj
piter1114 Opublikowano 16 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2024 23 minuty temu, gosc02 napisał(a): wyłączyć tą czarną ramkę odznacz i zaznacz to [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] joterwu lubi to Cytuj
gosc02 Opublikowano 16 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2024 Dzięki Wielkie. Już działa jak powinno. Cytuj
zajebut2333 Opublikowano 22 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2024 Takie pytanko, bo utworzyłem pendrive z tym systemem Rufusem, i poza zainstalowaniu owszem pyta o to czy jest system na SSD itp, ale musiałem przejść cały kreator praktycznie. Prosiło mnie o założenie konta MS, zainstalował się edge, domyślnie jest ponad 140 procesow, pasek widget itp. Czemu ? Czy wina jest to że w Rufusie pozaznaczalem te opcję, żeby ustawiło region itp, według systemu na którym tworzyłem tego pendrive czy tak ma być ? Bo według screenów to po zainstalowaniu miało być z 30 procecow, żadnego syfu, a u mnie jakimś cudem się zainstalował. @srom-otnik moze pomożesz jakoś z tym ;/ będę wdzięczny. Uprzedzając pytanie. Zainstalowałem najbardziej obcięta wersję przy wyborze Cytuj
srom-otnik Opublikowano 22 Listopada 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2024 36 minut temu, za**but2333 napisał(a): Takie pytanko, bo utworzyłem pendrive z tym systemem Rufusem, i poza zainstalowaniu owszem pyta o to czy jest system na SSD itp, ale musiałem przejść cały kreator praktycznie. Prosiło mnie o założenie konta MS, zainstalował się edge, domyślnie jest ponad 140 procesow, pasek widget itp. Czemu ? Czy wina jest to że w Rufusie pozaznaczalem te opcję, żeby ustawiło region itp, według systemu na którym tworzyłem tego pendrive czy tak ma być ? Bo według screenów to po zainstalowaniu miało być z 30 procecow, żadnego syfu, a u mnie jakimś cudem się zainstalował. @srom-otnik moze pomożesz jakoś z tym ;/ będę wdzięczny. Uprzedzając pytanie. Zainstalowałem najbardziej obcięta wersję przy wyborze Robocie po swojemu, nie wg instrukcji, to macie... Cytuj
zajebut2333 Opublikowano 22 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2024 Spoko, zrobię jeszcze raz, wchodziłem tam czytałem. Dziwne że starsze twoje systemy 8.1 lub jakieś inne, instalowało się i było od razu wszystko cacy. Ale dzięki za odpowiedź. Zresztą mam i miałem sam folder tuning, a instrukcji brak. Cytuj
srom-otnik Opublikowano 22 Listopada 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2024 26 minut temu, za**but2333 napisał(a): Spoko, zrobię jeszcze raz, wchodziłem tam czytałem. Dziwne że starsze twoje systemy 8.1 lub jakieś inne, instalowało się i było od razu wszystko cacy. Ale dzięki za odpowiedź. Zresztą mam i miałem sam folder tuning, a instrukcji brak. Instrukcja na pierwszej stronie tego wątku - jak użyć Rufusa. Skargi ze 8.1 było lepsze od 10 - z czym się w 100% zgadzam, niestety, ale kieruj do M$ Cytuj
LAGUNA Opublikowano 22 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2024 Jak by kogoś interesowało bo system można aktualizować to jest coś takiego: Aktualizowanie i usuwanie aplikacji zostało „zepsute” przez WinAppSDK w wersji 1.6.2, wydane 12 listopada 2024. Choć wadliwe narzędzia deweloperskie zostały szybki wycofane, zdążyły narobić sporo szkód. Błąd został już naprawiony i jedyne, co pozostało, to ściągnąć ostatnią aktualizację. W bazie wiedzy Microsoftu ma ona numer KB5046714. To najnowsza łatka dla Windowsa 10 22H2, niezwiązana z bezpieczeństwem. boniek i Skipperab lubią to Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi