lugasek Opublikowano 5 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2021 34 minutes ago, Tokar33 said: Zainstalowałem tą najbardziej okrojoną. Jakąkolwiek gre odpalam to wyskakuje mi błąd jakiś gamingoverlay i nie da sie tego wyłączyć niczym. Jakies pomysł? na 3 stronie masz odpowiedź. zyguh lubi to Cytuj
freshu2016 Opublikowano 5 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2021 Daj jakiś inny link do pobrania np z google drive ,bo ten z mega ma limity Cytuj
zdzisiek24 Opublikowano 5 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2021 @freshu2016 ... znasz magiczne słowo "proszę" ? Z mega pobieranie trwa 3 minuty więc i Ty też masz taką szansę. A dla upartych i bardziej cierpliwych: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
piter1114 Opublikowano 5 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2021 Witam! Czy ma ktoś pomysł na przywrócenie podglądu wiadomości Microsoft Edge na pasku u dołu po prawej stronie? Czyszczenie lub użycie optymalizatora usług usuwa ten gadżet, natomiast przywrócenie domyślnych usług włącza ponownie. Jak włączyć go po zastosowania optymalizatora i czyszczeniu? edit ------------------ ok, znalazłem.Czyszczenie i optymalizator usług wyłącza opcję na dolnej belce Wiadomości i zainteresowania Cytuj
freshu2016 Opublikowano 5 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2021 4 godziny temu, zdzisiek24 napisał: @freshu2016 ... znasz magiczne słowo "proszę" ? Z mega pobieranie trwa 3 minuty więc i Ty też masz taką szansę. A dla upartych i bardziej cierpliwych: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Teraz, freshu2016 napisał: Dziena Cytuj
Warson Opublikowano 7 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2021 Witam, czy może mi ktoś sprawdzić czy działa na tym Windowsie prawidłowo emulator Androida "memu play" bo u mnie instaluje ale już się emulator nie odpala... Cytuj
alchemiq Opublikowano 7 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2021 Czysta instalacja wersji Pro (Defender off), niestety nie ma opcji instalacji z WU ponieważ pojawia się błąd i informacja żeby sprawdzić później. Ktoś tak miał? Pomóżcie Cytuj
Wieniowaty Opublikowano 7 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2021 5 godzin temu, Warson napisał: Witam, czy może mi ktoś sprawdzić czy działa na tym Windowsie prawidłowo emulator Androida "memu play" bo u mnie instaluje ale już się emulator nie odpala... Na Extreme działa. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
wuzellepli Opublikowano 8 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2021 Przed chwilą zainstalowałem wersję LITE, mimo włączonego Windows Update w Usługach nie uruchamia się. Robię coś zle czy na lite/extreme po prostu nie ma Windows Update? Cytuj
nudzija Opublikowano 8 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2021 @wuzellepli WU działa w wersji "full" i tylko wersje "full" można aktualizować Cytuj
alchemiq Opublikowano 8 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2021 21 minut temu, nudzija napisał: @wuzellepli WU działa w wersji "full" i tylko wersje "full" można aktualizować A czy do " full" zaliczamy również "Defender off"? Bo jeśli tak to październikowe poprawki nie idą Cytuj
nudzija Opublikowano 8 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2021 @alchemiq tak, usługi domyślne w optymalizatorze ustawiłeś? Cytuj
alchemiq Opublikowano 8 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2021 @nudzija tak, ale to nie pomogło Cytuj
Wieniowaty Opublikowano 9 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2021 20 godzin temu, wuzellepli napisał: Przed chwilą zainstalowałem wersję LITE, mimo włączonego Windows Update w Usługach nie uruchamia się. Robię coś zle czy na lite/extreme po prostu nie ma Windows Update? U mnie na Extreme WU uruchamie się, pobiera aktualizacje, instaluje i kończy informacją że nie może zainstalować. Teraz nie wiem czy zaktualizował to co jest a komunikat dotyczy rzeczy wykastrowanych, czy nic nie zainstalował. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
lugasek Opublikowano 9 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2021 Wie ktoś może co trzeba doinstalować w wersji extreme, żeby działały gry z microsoft store? Próbuję odpalić Forze 5 i AoE 4 i wyskakuję błąd, że nie jestem zalogowany. W Forzie wyskoczyło, że muszę pobrać webview2 runtime. Zainstalowałem to i teraz mogę się zalogować, ale i tak nie działa, bo wyskakuję jakiś nieznany błąd. Cytuj
piter1114 Opublikowano 9 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2021 55 minut temu, lugasek napisał: w wersji extreme, żeby działały gry z microsoft store? a nie lepiej zainstalować wersję full? w niej pewnie wszystko zadziała Dzisiaj mocny sprzęt do gier w pełni rekompensuje ew.straty przy instalowaniu pełnej wersji windowsa. Ja mam starszego laptopa, więc zapytam autora , Czy jest szansa na udostępnienie np.w formie aktualizacji poprawionej wersji optymalizatora usług i modułu czyszczenia? Mam obecnie wersję Win JG10 x64 1909 i pewnie poprawiłoby to działanie tej wersji... Cytuj
lugasek Opublikowano 9 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2021 25 minutes ago, piter1114 said: a nie lepiej zainstalować wersję full? w niej pewnie wszystko zadziała Dzisiaj mocny sprzęt do gier w pełni rekompensuje ew.straty przy instalowaniu pełnej wersji windowsa. Ja mam starszego laptopa, więc zapytam autora , Czy jest szansa na udostępnienie np.w formie aktualizacji poprawionej wersji optymalizatora usług i modułu czyszczenia? Mam obecnie wersję Win JG10 x64 1909 i pewnie poprawiłoby to działanie tej wersji... Nie potrzebuję, żeby wszystko działało. To system tylko do grania. Jakby udało się uruchamiać gry z ms store to byłby to najlepszy system dla gracza. Cytuj
Wieniowaty Opublikowano 9 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2021 49 minut temu, lugasek napisał: To system tylko do grania. Jakby udało się uruchamiać gry z ms store to byłby to najlepszy system dla gracza. W Driver Booster są sterowniki wspierające gry. Spróbuj je zainstalować. Link do programu niedawno wrzuciłem na forum. Cytuj
lugasek Opublikowano 9 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2021 13 minutes ago, Wieniowaty said: W Driver Booster są sterowniki wspierające gry. Spróbuj je zainstalować. Link do programu niedawno wrzuciłem na forum. Tu nie chodzi o sterowniki, bo gry z mstore się pobierają i uruchamiają, tylko jest chyba coś wycięte co jest potrzebne do weryfikacji konta ms store. Windows ma dziwne korelacje. Teraz zmyślam, ale chodzi o to, że musisz mieć przykładowo zainstalowany windows media player(lub jakiś jego proces), żeby odpalić np. painta. Cytuj
Wieniowaty Opublikowano 9 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2021 15 minut temu, lugasek napisał: tylko jest chyba coś wycięte co jest potrzebne do weryfikacji konta ms store. Pewnie masz rację, MS jest mistrzem w zapętlaniu procesów. Ale gdyby nie było wycięte to byłaby pełna wersja, a taka jest. Extreme to prześwietny mod ale dla celów technicznych, widocznie gry mu nie pasują. Cytuj
lugasek Opublikowano 9 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2021 10 minutes ago, Wieniowaty said: Pewnie masz rację, MS jest mistrzem w zapętlaniu procesów. Ale gdyby nie było wycięte to byłaby pełna wersja, a taka jest. Extreme to prześwietny mod ale dla celów technicznych, widocznie gry mu nie pasują. Wszystko co potrzebuję działa pięknie. Testowałem różne zagraniczne systemy pocięte dla graczy i tam zawsze coś nie działało. Tutaj jest ms store co mnie zaskoczyło to chciałem sprawdzić, czy gry będą działać. Możliwe, że chodzi o to, że system musi być w pełni zaktualizowany, a na extreme aktualizację nie działają. Cytuj
Wieniowaty Opublikowano 9 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2021 Swoją drogą ta Forza Horizon 5 to chyba nie dla każdego. Chciałem ją dla testu zainstalować, ale instalka to ponad 90GB, więc odpuściłem. Ale grafika musi być zaje....... Cytuj
lugasek Opublikowano 9 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2021 3 minutes ago, Wieniowaty said: Swoją drogą ta Forza Horizon 5 to chyba nie dla każdego. Chciałem ją dla testu zainstalować, ale instalka to ponad 90GB, więc odpuściłem. Ale grafika musi być zaje....... 2 dni pobierałem Cytuj
Wieniowaty Opublikowano 9 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2021 Godzinę temu, lugasek napisał: 2 dni pobierałem Do tego ekran min. 50 cali 4k + dobre 5 kanałowe audio + oczywiście fizyczny kokpit z kierownicą, pedałami i lewarkiem zmiany biegów - i z gry robi się symulator. To tak poza tematem - mały off top. Cytuj
lugasek Opublikowano 10 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2021 23 hours ago, lugasek said: Wie ktoś może co trzeba doinstalować w wersji extreme, żeby działały gry z microsoft store? Próbuję odpalić Forze 5 i AoE 4 i wyskakuję błąd, że nie jestem zalogowany. W Forzie wyskoczyło, że muszę pobrać webview2 runtime. Zainstalowałem to i teraz mogę się zalogować, ale i tak nie działa, bo wyskakuję jakiś nieznany błąd. Trochę pogrzebałem i wygląda na to, że chodzi o brak xboxowych serwisów. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Zajaczek1766 Opublikowano 10 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2021 Rozumiem, że użycia RemoveSpyAIO z tego forum też odpada, by nie kłóciło sie z twoimi ustawieniami? 6 minut temu, Zajaczek1766 napisał: Rozumiem, że użycia RemoveSpyAIO z tego forum też odpada, by nie kłóciło sie z twoimi ustawieniami? Nie doczytałem końcówki głownego wpisu, nie ważne Cytuj
Howard512 Opublikowano 11 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2021 W niektorych grach i programach wywala mi bład jak na screenie. Na kompie kumpla wszystko pieknie dziala. Probowałem juz poradnikow z YT z podmiana plikow itp. Nic nie pomoglo, a nawet pogorszylo, bo jeszcze wiecej programow zaczelo wywalac ten bład. Na szczescie przywracanie systemu pomoglo i nie dziala poki co Ferrari Legends. Prosze o pomoc. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Enigma Opublikowano 12 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2021 Witam, Czy dostępna wersja ISO do pobrania jest wersją final? Nie wiem czy śmiało pobierać i sie nie martwić o ew. błędy czy sie wstrzymać na jakiś czas. Cytuj
Dystopia Opublikowano 12 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2021 2 godziny temu, Enigma napisał: Witam, Czy dostępna wersja ISO do pobrania jest wersją final? Nie wiem czy śmiało pobierać i sie nie martwić o ew. błędy czy sie wstrzymać na jakiś czas. Już dawno jest finalną Enigma lubi to Cytuj
kichu66 Opublikowano 13 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2021 1) Dlaczego po zainstalowaniu tego systemu pokazuje się napis: "*Niektórymi ustawieniami zarządza Twoja organizacja"? 2) Dlaczego nie mogę zainstalować aktualizacji "2021-11 Aktualizacja zbiorcza dla systemu Windows 10 Version 21H1 dla systemów opartych na architekturze x64 (KB5007186)"? Podczas instalacji występuje błąd. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi