Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
34 minutes ago, Tokar33 said:

Zainstalowałem tą najbardziej okrojoną. Jakąkolwiek gre odpalam to wyskakuje mi błąd jakiś gamingoverlay i nie da sie tego wyłączyć niczym. Jakies pomysł?

na 3 stronie masz odpowiedź. 

zyguh lubi to
Opublikowano

Witam! Czy ma ktoś pomysł na przywrócenie podglądu wiadomości Microsoft Edge na pasku u dołu po prawej stronie? Czyszczenie lub użycie optymalizatora usług usuwa ten gadżet, natomiast przywrócenie domyślnych usług włącza ponownie. Jak włączyć go po zastosowania optymalizatora i czyszczeniu?

edit

------------------

ok, znalazłem.Czyszczenie i optymalizator usług wyłącza opcję na dolnej belce Wiadomości i zainteresowania

Opublikowano
4 godziny temu, zdzisiek24 napisał:

@freshu2016 ... znasz magiczne słowo "proszę" ?   :E

Z mega pobieranie trwa 3 minuty więc i Ty też masz taką szansę.   

A dla upartych i bardziej cierpliwych:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Teraz, freshu2016 napisał:

Dziena

Opublikowano
5 godzin temu, Warson napisał:

Witam, czy może mi ktoś sprawdzić czy działa na tym Windowsie prawidłowo emulator Androida "memu play" bo u mnie instaluje ale już się emulator nie odpala...

Na Extreme działa.

Opublikowano
20 godzin temu, wuzellepli napisał:

Przed chwilą zainstalowałem wersję LITE, mimo włączonego Windows Update w Usługach nie uruchamia się. Robię coś zle czy na lite/extreme po prostu nie ma Windows Update?

U mnie na Extreme WU uruchamie się, pobiera aktualizacje, instaluje i kończy informacją że nie może zainstalować. Teraz nie wiem czy zaktualizował to co jest a komunikat dotyczy rzeczy wykastrowanych, czy nic nie zainstalował.

Opublikowano

Wie ktoś może co trzeba doinstalować w wersji extreme, żeby działały gry z microsoft store? Próbuję odpalić Forze 5 i AoE 4 i wyskakuję błąd, że nie jestem zalogowany.  W Forzie wyskoczyło, że muszę pobrać webview2 runtime.  Zainstalowałem to i teraz mogę się zalogować, ale i tak nie działa, bo wyskakuję jakiś nieznany błąd. 

Opublikowano
55 minut temu, lugasek napisał:

w wersji extreme, żeby działały gry z microsoft store?

a nie lepiej zainstalować wersję full? w niej pewnie wszystko zadziała :) Dzisiaj mocny sprzęt do gier w pełni rekompensuje ew.straty przy instalowaniu pełnej wersji windowsa. Ja mam starszego laptopa, więc zapytam autora ,

Czy jest szansa na udostępnienie np.w formie aktualizacji poprawionej wersji optymalizatora usług i modułu czyszczenia?

Mam obecnie wersję Win JG10 x64 1909 i pewnie poprawiłoby to działanie tej wersji...

Opublikowano
25 minutes ago, piter1114 said:

a nie lepiej zainstalować wersję full? w niej pewnie wszystko zadziała :) Dzisiaj mocny sprzęt do gier w pełni rekompensuje ew.straty przy instalowaniu pełnej wersji windowsa. Ja mam starszego laptopa, więc zapytam autora ,

Czy jest szansa na udostępnienie np.w formie aktualizacji poprawionej wersji optymalizatora usług i modułu czyszczenia?

Mam obecnie wersję Win JG10 x64 1909 i pewnie poprawiłoby to działanie tej wersji...

Nie potrzebuję, żeby wszystko działało. To system tylko do grania. Jakby udało się uruchamiać gry z ms store to byłby to najlepszy system dla gracza. 

Opublikowano
49 minut temu, lugasek napisał:

To system tylko do grania. Jakby udało się uruchamiać gry z ms store to byłby to najlepszy system dla gracza. 

W Driver Booster są sterowniki wspierające gry. Spróbuj je zainstalować. Link do programu niedawno wrzuciłem na forum.

Opublikowano
13 minutes ago, Wieniowaty said:

W Driver Booster są sterowniki wspierające gry. Spróbuj je zainstalować. Link do programu niedawno wrzuciłem na forum.

Tu nie chodzi o sterowniki, bo gry z mstore się pobierają i uruchamiają, tylko jest  chyba coś wycięte co jest potrzebne do weryfikacji konta ms store. Windows ma dziwne korelacje.  Teraz zmyślam, ale chodzi o to, że musisz mieć przykładowo zainstalowany windows media player(lub jakiś jego proces), żeby odpalić np. painta.

Opublikowano
15 minut temu, lugasek napisał:

tylko jest  chyba coś wycięte co jest potrzebne do weryfikacji konta ms store.

Pewnie masz rację, MS jest mistrzem w zapętlaniu procesów. Ale gdyby nie było wycięte to byłaby pełna wersja, a taka jest. :)

Extreme to prześwietny mod ale dla celów technicznych, widocznie gry mu nie pasują.

Opublikowano
10 minutes ago, Wieniowaty said:

Pewnie masz rację, MS jest mistrzem w zapętlaniu procesów. Ale gdyby nie było wycięte to byłaby pełna wersja, a taka jest. :)

Extreme to prześwietny mod ale dla celów technicznych, widocznie gry mu nie pasują.

Wszystko co potrzebuję działa pięknie. Testowałem różne zagraniczne  systemy pocięte dla graczy i tam zawsze coś nie działało. Tutaj jest ms store co mnie zaskoczyło to chciałem sprawdzić,  czy gry będą działać.  Możliwe, że chodzi o to, że system musi być w pełni zaktualizowany, a na extreme aktualizację nie działają.  

Opublikowano
3 minutes ago, Wieniowaty said:

Swoją drogą ta Forza Horizon 5 to chyba nie dla każdego. Chciałem ją dla testu zainstalować, ale instalka to ponad 90GB, więc odpuściłem. Ale grafika musi być zaje....... :)

2 dni pobierałem :)

Opublikowano
Godzinę temu, lugasek napisał:

2 dni pobierałem

Do tego ekran min. 50 cali 4k + dobre 5 kanałowe audio + oczywiście fizyczny kokpit z kierownicą, pedałami i lewarkiem zmiany biegów - i z gry robi się symulator.

To tak poza tematem - mały off top.

Opublikowano
23 hours ago, lugasek said:

Wie ktoś może co trzeba doinstalować w wersji extreme, żeby działały gry z microsoft store? Próbuję odpalić Forze 5 i AoE 4 i wyskakuję błąd, że nie jestem zalogowany.  W Forzie wyskoczyło, że muszę pobrać webview2 runtime.  Zainstalowałem to i teraz mogę się zalogować, ale i tak nie działa, bo wyskakuję jakiś nieznany błąd. 

Trochę pogrzebałem i wygląda na to, że chodzi o brak xboxowych serwisów. 

Opublikowano

Rozumiem, że użycia RemoveSpyAIO z tego forum też odpada, by nie kłóciło sie z twoimi ustawieniami?

6 minut temu, Zajaczek1766 napisał:

Rozumiem, że użycia RemoveSpyAIO z tego forum też odpada, by nie kłóciło sie z twoimi ustawieniami?

Nie doczytałem końcówki głownego wpisu, nie ważne

Opublikowano

W niektorych grach i programach wywala mi bład jak na screenie. Na kompie kumpla wszystko pieknie dziala.

Probowałem juz poradnikow z YT z podmiana plikow itp. Nic nie pomoglo, a nawet pogorszylo, bo jeszcze wiecej programow zaczelo wywalac ten bład.

Na szczescie przywracanie systemu pomoglo i nie dziala poki co Ferrari Legends. Prosze o pomoc.

Opublikowano

1) Dlaczego po zainstalowaniu tego systemu pokazuje się napis: "*Niektórymi ustawieniami zarządza Twoja organizacja"?

2) Dlaczego nie mogę zainstalować aktualizacji "2021-11 Aktualizacja zbiorcza dla systemu Windows 10 Version 21H1 dla systemów opartych na architekturze x64 (KB5007186)"? Podczas instalacji występuje błąd.