boniek Opublikowano 24 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2021 Mi się aktywował kluczem win8core z biosu bez żadnych kombinacji Czyli wygląda na to, że bez problemu M$ daje nam możliwość aktualki z 8, 10 Jeszcze pozwolę sobie dorzucić 2grosze. Postawiłem "na czysto" tą kompilację (WU zaktualizował do .100) na dwóch niezbyt młodych lapkach: lenovo g50 z celeronem, 8gb ram - no tu się momentami "poci" ten procek, także tu trzeba będzie wrócić do 10, a dziś jeszcze wrzuciłem 11 na della m4400, z 4gb ram, tyle że tu mam core 2 duo t9600 - ten system naprawdę daje radę i to lepiej niż 10! Po kilku godzinach użytkowania póki co zero błędów, problemów (na 10tce już na pewno byłby nie jeden crash przez nvidię). Minus jaki zauważyłem na obu lapkach - menedżer zadań dość konkretnie obciąża procesor, a celerona nawet bardzo. Oba lapki trwale aktywowane z automatu, na lenovo - home, na dellu - pro i mam nadzieję, że tak już zostanie. Oby tylko jakaś kolejna aktualizacja nie spierdzieliła tej świetnej optymalizacji jaka jest aktualnie na m4400. Cytuj
bimbersco Opublikowano 27 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2021 W dniu 24.07.2021 o 16:08, boniek napisał: Mi się aktywował kluczem win8core z biosu bez żadnych kombinacji Czyli wygląda na to, że bez problemu M$ daje nam możliwość aktualki z 8, 10 Jeszcze pozwolę sobie dorzucić 2grosze. Postawiłem "na czysto" tą kompilację (WU zaktualizował do .100) na dwóch niezbyt młodych lapkach: lenovo g50 z celeronem, 8gb ram - no tu się momentami "poci" ten procek, także tu trzeba będzie wrócić do 10, a dziś jeszcze wrzuciłem 11 na della m4400, z 4gb ram, tyle że tu mam core 2 duo t9600 - ten system naprawdę daje radę i to lepiej niż 10! Po kilku godzinach użytkowania póki co zero błędów, problemów (na 10tce już na pewno byłby nie jeden crash przez nvidię). Minus jaki zauważyłem na obu lapkach - menedżer zadań dość konkretnie obciąża procesor, a celerona nawet bardzo. Oba lapki trwale aktywowane z automatu, na lenovo - home, na dellu - pro i mam nadzieję, że tak już zostanie. Oby tylko jakaś kolejna aktualizacja nie spierdzieliła tej świetnej optymalizacji jaka jest aktualnie na m4400. fakt daje ale uwaga jak macie win 7 jako pierwszy rozwala jego bota,ciągła naprawa itd,druga sprawa to gierki: mam testową red alert 2,ma startować bez grzebania,dalej czarny ekran /od win 10 /,sterowniki pc nawet z 7 sobie dograł!to drobiazgi ale to jest tak weźmiesz Windows XP,dowalisz wagi i masz win7,a tu XP,Vistę z win 7 razem spakowali i mamy win 11,na Lenovo z510 to ten win11 śmigał ale po 10godz teście zwolnił miejsce na JG .ma optymalizacje porobione jak mac i tylko pod ssd.. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi