Skocz do zawartości

Windows 11 Home Pro Enterprise Official 22000.65 PL_no_tpm by Reaktor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mi się aktywował kluczem win8core z biosu :huh: bez żadnych kombinacji :D

Czyli wygląda na to, że bez problemu M$ daje nam możliwość aktualki z 8, 10 :OL

Jeszcze pozwolę sobie dorzucić 2grosze. Postawiłem "na czysto" tą kompilację (WU zaktualizował do .100) na dwóch niezbyt młodych lapkach: lenovo g50 z celeronem, 8gb ram - no tu się momentami "poci" ten procek, także tu trzeba będzie wrócić do 10, a dziś jeszcze wrzuciłem 11 na della m4400, z 4gb ram, tyle że tu mam core 2 duo t9600 - ten system naprawdę daje radę i to lepiej niż 10! Po kilku godzinach użytkowania póki co zero błędów, problemów (na 10tce już na pewno byłby nie jeden crash przez nvidię). Minus jaki zauważyłem na obu lapkach - menedżer zadań dość konkretnie obciąża procesor, a celerona nawet bardzo. Oba lapki trwale aktywowane z automatu, na lenovo - home, na dellu - pro i mam nadzieję, że tak już zostanie. Oby tylko jakaś kolejna aktualizacja nie spierdzieliła tej świetnej optymalizacji jaka jest aktualnie na m4400.

Opublikowano
W dniu 24.07.2021 o 16:08, boniek napisał:

Mi się aktywował kluczem win8core z biosu :huh: bez żadnych kombinacji :D

Czyli wygląda na to, że bez problemu M$ daje nam możliwość aktualki z 8, 10 :OL

Jeszcze pozwolę sobie dorzucić 2grosze. Postawiłem "na czysto" tą kompilację (WU zaktualizował do .100) na dwóch niezbyt młodych lapkach: lenovo g50 z celeronem, 8gb ram - no tu się momentami "poci" ten procek, także tu trzeba będzie wrócić do 10, a dziś jeszcze wrzuciłem 11 na della m4400, z 4gb ram, tyle że tu mam core 2 duo t9600 - ten system naprawdę daje radę i to lepiej niż 10! Po kilku godzinach użytkowania póki co zero błędów, problemów (na 10tce już na pewno byłby nie jeden crash przez nvidię). Minus jaki zauważyłem na obu lapkach - menedżer zadań dość konkretnie obciąża procesor, a celerona nawet bardzo. Oba lapki trwale aktywowane z automatu, na lenovo - home, na dellu - pro i mam nadzieję, że tak już zostanie. Oby tylko jakaś kolejna aktualizacja nie spierdzieliła tej świetnej optymalizacji jaka jest aktualnie na m4400.

fakt daje ale uwaga jak macie win 7 jako pierwszy rozwala jego bota,ciągła naprawa itd,druga sprawa to gierki: mam testową red alert 2,ma startować bez grzebania,dalej czarny ekran /od win 10 /,sterowniki pc nawet z 7 sobie dograł!to drobiazgi ale to jest tak weźmiesz Windows XP,dowalisz wagi i masz win7,a tu XP,Vistę z win 7 razem spakowali i mamy win 11,na Lenovo z510 to ten win11 śmigał ale po 10godz teście zwolnił miejsce na JG .ma optymalizacje porobione jak mac i tylko pod ssd..