Skocz do zawartości

Windows 11 Home Pro Enterprise Official 22000.65 PL_no_tpm by Reaktor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Windows 11  Home Pro Enterprise

Build 22000.65

Język PL

Jest to iso  w wersji HOME PRO ENTERPRISE  zbudowane przy pomocy  strony UUP dump

08-07-2021

Wersja bez weryfikacji TPM

ISO 3.72GB

Download MEGA:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Download  MediaFire:

Opublikowano

system sam się własnie zaktualizował poprzez  WU :-)

aktualizacja przebiegła bardzo szybko i sprawnie :-)

M$ musi jeszcze popracować nad polską wersją  językową

Opublikowano
1 godzinę temu, P1O napisał:

Nigdy nie bawiłem się insiderami, stąd pytanie... Czy da się to zainstalować na normalnym Win10 nie będąc zarejestrowanym w programie niejawnych testów? 

Da bez problemu  pobierz  sobie  [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]    jedziesz z koksem.

Godzinę temu, khra napisał:

Może ktoś ma tę poprawkę do przejścia na kompilację 22000.65. WU wyczaił, że sprzęt nie spełnia warunków i opcje kanału ograniczył.

Mam ale radziłbym  Ci  pobrać sobie  z   [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]    bo ręczne instalowanie cab   robiło  problemy przynajmniej u mnie  na czysto albo aktualizacja z zachowaniem danych  poszła bez problemu.

Opublikowano
11 minut temu, ajtech napisał:

Witam, czy jest opcja aby zaktualizować Win11 22000.51 do 2200065 z zachowaniem plików i aplikacji ? Bo mi krzyczy, że muszę wszystko usunąć i lecieć na czysto.

wszedłem w WU - znalazł poprawkę KB - pobrał - zainstalował - poprosił o uruchomienie i działa bardzo dobrze, wszystkie pliki sa, ustawienia nie zmieniły sie, edge był wywalony i nie ma go, defenger był wyłączony i dalej jest wyłaczony - nic w systemie nie jest pozmieniane

Opublikowano
26 minut temu, ewabem5 napisał:

wszedłem w WU - znalazł poprawkę KB - pobrał - zainstalował - poprosił o uruchomienie i działa bardzo dobrze, wszystkie pliki sa, ustawienia nie zmieniły sie, edge był wywalony i nie ma go, defenger był wyłączony i dalej jest wyłaczony - nic w systemie nie jest pozmieniane

No to sam widzisz co  " parafia "  to takie  zasady MS   u Ciebie ok  u drugiego  już nie  i co jeszcze  to że pomimo że miałem  zaktualizowane sterowniki do najnowszych to to badziewie pozamieniało je na swoje z 2018 roku  :doh:  a i na dodatek  doinstalowało sterownik  Nahimic   ( do sharingu  i szpiegowania )  psu na budę  komukolwiek potrzebnego.

Więc MS  wychodzi z założenia  masz  łeb  i CH............  to kombinuj.

Opublikowano
1 godzinę temu, ajtech napisał:

Witam, czy jest opcja aby zaktualizować Win11 22000.51 do 2200065 z zachowaniem plików i aplikacji ? Bo mi krzyczy, że muszę wszystko usunąć i lecieć na czysto.

kontynuując temat, pobrałem sobie obraz EN z uupdump i póściłem instalkę z 22000.51 -> 22000.65, tym razem wszystko poszło jak należy tj. z zachowaniem danych.

Opublikowano

Aktualizacja Win 10 Pro do Win 11 Pro z tej instalki poszła bez problemu na serwisowym sprzęcie z Core2Quad Q9300, 4 GB pamięci i GT230 na pokładzie. :)

DSC-0028.jpg

DSC-0029.jpg

DSC-0030.jpg

DSC-0031.jpg

Póki co widzę przypudrowany Win 10, jednak na plus wychodzi to, że nie spotkał mnie żaden problem, błąd, czy BSOD. 

Opublikowano
22 godziny temu, Reaktor napisał:

Windows 11  Home Pro Enterprise

Build 22000.65

Język PL

Jest to iso  w wersji HOME PRO ENTERPRISE  zbudowane przy pomocy  strony UUP dump

08-07-2021

Wersja bez weryfikacji TPM

ISO 3.72GB

Download MEGA:

Download  MediaFire:

system na instalce win 10?

Opublikowano
7 godzin temu, Reaktor napisał:

jak wiekszosc plików tego systemu

narazie to wg mnie powinien miec nazwe Win 10.1   a  nie 11..   chodz zobaczymy co czas pokaże i co oni chca zrobic konkretnego  :)

Opublikowano
W dniu 9.07.2021 o 12:08, woj_ani217 napisał:
W dniu 9.07.2021 o 10:48, [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] napisał:

Może ktoś ma tę poprawkę do przejścia na kompilację 22000.65. WU wyczaił, że sprzęt nie spełnia warunków i opcje kanału ograniczył.

Wyjaśnienie. Poszedłem na łatwiznę. Problem rozwiązany. Przejście na 22000.65 poprzez WU bez problemu. Zapomniałem, że poustawiane są blokady w aplikacji OOSU10 i po ich odblokowaniu zadziałało.

Dla ciekawości: W11b.22000.65 działa na laptopie Sony Vaio z 2009 roku z procesorem Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU     P8400  @ 2.26GHz   2.27 GHz, RAM 4GB z pierwotnie z systemem  Vista.

Opublikowano

Rozumiemy ze działa - już wiele dni temu to stwierdzono.

Tylko że działa - i jak działa - to dwie różne sprawy.

Zwłaszcza na sprzętach na których Win 10 też - NIBY - działa:D

Opublikowano

Jest to samo co było na Win 10.  Na tę chwilę wyinstalowałem jedynie, jeszcze na Win 10 - VMware-workstation-12.5.9-7535481 /była to ostatnia kompilacja która działa/. Instalator domagał się ręcznego  usunięcia. Po uaktualnieniu do Win 11 - ponowna aktywacja Office 2019 i wyinstalowałem - FxSound, gdyż nie było dźwięku.   Inne aplikacje działają prawidłowo. Powrotu do Win 10 na tę chwilę nie przewiduję.

Opublikowano

Siema.

Instaluję wersję z posta jako czystą instalację na starym laptopie. I wszystko działa, ale czy to normalne, że jak klikam "zmień" w celu zmiany cdkeya bo Windows nie jest zaktualizowany i nie ma reakcji to tak ma być? Mam śmigać jako nieaktywowany?

Opublikowano
ale czy to normalne, że jak klikam "zmień" w celu zmiany cdkeya bo Windows nie jest zaktualizowany i nie ma reakcji to tak ma być? Mam śmigać jako nieaktywowany?
Nie jest to normalne, ale widać to błąd w tej wersji kompilacji.
Uruchom wiersz poleceń jako admin i tą komendą dodaj klucz: "slmgr.vbs -ipk klucz
Opublikowano
7 godzin temu, ali-4 napisał:

Nie jest to normalne, ale widać to błąd w tej wersji kompilacji.
Uruchom wiersz poleceń jako admin i tą komendą dodaj klucz: "slmgr.vbs -ipk klucz

u mnie taka metoda nie działa :(

Opublikowano

@Warson
Zamiast słowa klucz wpisujesz swój cdkey i co dalej, co Ci wyświetla?
Nie wiem czy tak przełączysz się między wersjami, ale jeśli masz licencję na Home, instalujesz wersję Home Windowsa i dajesz klucz do Home. Jeśli Pro to Pro.
Sprawdzałem u siebie i mam komunikat 'Klucz został poprawnie zainstalowany'.

Opublikowano
12 godzin temu, ali-4 napisał:

@Warson
Zamiast słowa klucz wpisujesz swój cdkey i co dalej, co Ci wyświetla?
Nie wiem czy tak przełączysz się między wersjami, ale jeśli masz licencję na Home, instalujesz wersję Home Windowsa i dajesz klucz do Home. Jeśli Pro to Pro.
Sprawdzałem u siebie i mam komunikat 'Klucz został poprawnie zainstalowany'.

mam nadzieje że rozmawiamy nie o kluczach Oryginalnych :D ??

Opublikowano
2 minuty temu, ali-4 napisał:

Jak nie masz original to Ci nie doradzę.
Każdy poprawny klucz w ten sposób doinstalujesz [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

ja mówiłem o kluczach nie ori, Przecież to logiczne po to się używa aktywatora :D

Opublikowano
W dniu 10.07.2021 o 09:45, foxland napisał:

narazie to wg mnie powinien miec nazwe Win 10.1   a  nie 11..   chodz zobaczymy co czas pokaże i co oni chca zrobic konkretnego  :)

to prawda, ale czy rzeczywiście nic konkretnego? między win 8 a win 8.1 mamy konkretną różnicę. Rewolucji nie będzie bo M$ boi się fiasków jakie mieli w przeszłości gdy nagle zmieniali kernel z DOSa na NT (Win millenium czy WinVista) Te systemy nie były wcale złe ale za bardzo wyprzedziły swoje czasy przez co sprzęt w tamtym okresie był na nich bardzo niestabilny albo wcale nie działał.
Win 11 jest właśnie takim win 8.1 z przypucowanym interfejsem, ulepszenia są ale bez rewolucji
Na pewno na + jest szybkość działania W11 na dysku HDD. Jako użytkownik tego klasycznego magazynu danych odczuwam różnicę