LAGUNA Opublikowano 23 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2025 Koniec z prywatnością? Windows 11 otrzymał zastrzyk funkcji AI Microsoft poinformował o nowej aktualizacji swojego systemu operacyjnego. Windows 11 otrzymał kilka intrygujących funkcji napędzanych przez sztuczną inteligencję. Największym dodatkiem jest Copilot Vision, czyli narzędzie potrafiące skanować zawartość naszego ekranu i wykonywać szereg akcji. Co ważne, rozwiązanie będzie dostępne na praktycznie każdym komputerze – powinno to drastycznie wpłynąć na popularność AI pozwalającej oszczędzić naprawdę sporo czasu. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
darude123 Opublikowano 25 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2025 Wczoraj ta wleciała (KB5062660) (26100.4770) rzekomo naprawia ten błąd z firewallem. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] JanKo66 i LAGUNA lubią to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 26 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2025 Windows 11 24H2 dostępny dla kolejnych użytkownikówMicrosoft zdjął tę blokadę około 10 miesięcy po jej wprowadzeniu. Od 24 lipca 2025 roku systemy dotknięte problemem mogą w końcu zainstalować wersję 24H2 systemu Windows 11 za pomocą Windows Update. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] JanKo66 lubi to Cytuj
Portalnet Opublikowano 28 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2025 W dniu 20.07.2025 o 14:30, Portalnet napisał(a): Wczoraj instalowałem 11 na nowym laptopie, z MediaCreator i sie zdziwiłem bo wszelkie aktualizacje z WU zrobiły sie już w trakcie instalacji , jeszcze przed dodaniem w instalatorze konta Ms (czekałem chyba z 20 minut - nowe okienko w instalatorze bylo). Wcześniej było tak ze najpierw instalował się 11 a potem dopiero potem w WU robiłem aktualizacje sytemu, sterowników itp. Za szybko pochwaliłem, dzisiaj tez instalowałem 11 na innym nowym laptopie, niestety aktualizacja WU dopiero poszły po zainstalowaniu systemu. Chyba cos Ms sobie testuje , raz tak , raz inaczej. LAGUNA lubi to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 28 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2025 No właśnie -jak tam co u kogo? Windows 11 w kropce. Gigantyczne problemy systemu Windows 11 w wersji 24H2 miał być stabilniejszy i szybszy, ale kolejne aktualizacje zbiorcze przyniosły falę problemów. Microsoft właśnie potwierdził, że to majowe i czerwcowe poprawki powodowały zawieszanie systemu, spadki wydajności i błędy w grach. Rozwiązanie jest już dostępne, choć na razie tylko jako aktualizacja opcjonalna. Microsoft oficjalnie potwierdził problemy ze stabilnością systemu Windows 11 w wersji 24H2, które pojawiły się po niedawnych obowiązkowych aktualizacjach zbiorczych. Choć nowa wersja systemu miała być usprawniona względem wcześniejszych wydań, rzeczywistość okazała się bardziej złożona — użytkownicy donosili o błędach podczas instalacji, spadkach wydajności, zawieszaniu się paska zadań, a nawet niespodziewanych restartach podczas grania. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] jarexpol lubi to Cytuj
Ryzenek Opublikowano 28 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2025 Flyby11 z FlyOobe rozszerza aktualizację i konfigurację systemu Windows 11 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Portalnet Opublikowano 28 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2025 22 minuty temu, LAGUNA napisał(a): No właśnie -jak tam co u kogo? Windows 11 w kropce. Gigantyczne problemy systemu Windows 11 w wersji 24H2 miał być stabilniejszy i szybszy, ale kolejne aktualizacje zbiorcze przyniosły falę problemów. Microsoft właśnie potwierdził, że to majowe i czerwcowe poprawki powodowały zawieszanie systemu, spadki wydajności i błędy w grach. Rozwiązanie jest już dostępne, choć na razie tylko jako aktualizacja opcjonalna. Microsoft oficjalnie potwierdził problemy ze stabilnością systemu Windows 11 w wersji 24H2, które pojawiły się po niedawnych obowiązkowych aktualizacjach zbiorczych. Choć nowa wersja systemu miała być usprawniona względem wcześniejszych wydań, rzeczywistość okazała się bardziej złożona — użytkownicy donosili o błędach podczas instalacji, spadkach wydajności, zawieszaniu się paska zadań, a nawet niespodziewanych restartach podczas grania. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Co z tego ze daje poprawki jak instalator z mediacreator zawiera stare wersje instalatorów z bledami. Skoro mediacreator tworzy na miejscu obraz systemu powinien brać najnowsze pliki do swojego obrazu, tak jak projekt UUP dump a tak niestety nie jest. Cytuj LAGUNA Opublikowano 28 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2025 59 minut temu, Portalnet napisał(a): Skoro mediacreator tworzy na miejscu obraz systemu powinien brać najnowsze pliki do swojego obrazu ano powinien,a że tak nie jest to już inna para kaloszy. MediaCreatora zawiera starsze wersje instalatorów, co oznacza, że oprogramowanie może nie być aktualne i zawierać znane błędy lub luki bezpieczeństwa. Zaleca się pobieranie i używanie najnowszych wersji instalatorów z oficjalnych źródeł, aby zapewnić poprawną instalację i stabilne działanie oprogramowania. Starsze wersje mogą nie być kompatybilne z nowszym sprzętem lub systemami operacyjnymi, a także mogą nie posiadać najnowszych funkcji i poprawek. Cytuj Portalnet Opublikowano 28 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2025 15 minut temu, LAGUNA napisał(a): ano powinien,a że tak nie jest to już inna para kaloszy. MediaCreatora zawiera starsze wersje instalatorów, co oznacza, że oprogramowanie może nie być aktualne i zawierać znane błędy lub luki bezpieczeństwa. Zaleca się pobieranie i używanie najnowszych wersji instalatorów z oficjalnych źródeł, aby zapewnić poprawną instalację i stabilne działanie oprogramowania. Starsze wersje mogą nie być kompatybilne z nowszym sprzętem lub systemami operacyjnymi, a także mogą nie posiadać najnowszych funkcji i poprawek. No właśnie, ciężko im zrobić. Należy pobierać najnowsze wersje instalatorów z oficjalnych źródeł.... i to chyba medicreator to oficjalne i najnowsze, bo juz gotowe iso ze strony Ms to jeszcze starsze. Cytuj Kuba555 Opublikowano 29 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2025 W dniu 28.07.2025 o 14:21, Portalnet napisał(a): No właśnie, ciężko im zrobić. Należy pobierać najnowsze wersje instalatorów z oficjalnych źródeł.... i to chyba medicreator to oficjalne i najnowsze, bo juz gotowe iso ze strony Ms to jeszcze starsze. Najnowsze wersje Systemów [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] JanKo66 lubi to Cytuj khra Opublikowano 31 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2025 W dniu 10.07.2025 o 17:13, Kocurek napisał(a): W końcu! W Windows 25H2 będzie można usunąć domyślne aplikacje systemowe System Windows 11 pozwala na usuwanie wielu aplikacji, jednak jest pewna ich grupa, którą można nazwać “nienaruszalną”. To domyślne aplikacje systemowe. Ale wszystko wskazuje na to, że w edycji Windows 11 25H2 to się zmieni i one również będą mogły zostać usunięte na żądanie użytkowników. Niestety, nie wszystkich. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Czyżbym niedługo stał się zbędny z wydaniami LTSC TC? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 1 minutę temu, khra napisał(a): [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj LAGUNA Opublikowano 4 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2025 Aktualizacja do Windows 11 zablokowana? To ją powstrzymuje Microsoft opublikował nowe informacje na stronie swojej pomocy technicznej, które rzucają światło na powody, dla których niektóre komputery z Windows 10 nie otrzymują możliwości aktualizacji do Windows 11. Wsparcie to pojawiło się w kontekście zmian w sposobie działania aktualizacji KB5001716, która jest regularnie wdrażana w systemach Windows. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] jarexpol, SirGon, FILAGOL i 1 inny lubią to Cytuj LAGUNA Opublikowano 6 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2025 Masz niekompatybilny komputer? I tak dostaniesz powiadomienie o Windows 11 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] jarexpol, JanKo66 i zen888 lubią to Cytuj zen888 Opublikowano 7 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2025 12 godzin temu, LAGUNA napisał(a): Masz niekompatybilny komputer? I tak dostaniesz powiadomienie o Windows 11 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Też dostałem mimo że mój sprzęt nie spełnia warunków ale chyba znalazłem sposób jak się tego pozbyć: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Należy odznaczyć pewne zadanie w Harmonogramie zadań - potrzeba uprawnień co najmniej Administratora a najlepiej TrustedInstaller. Od czasu gdy to odznaczyłem jakiś miesiąc temu już się nie pojawia więc może to jest to. (widok w programie Autoruns z pakietu Sysinternals) [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] LAGUNA, Kocurek i JanKo66 lubią to Cytuj LAGUNA Opublikowano 7 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2025 5 godzin temu, zen888 napisał(a): Też dostałem mimo że mój sprzęt nie spełnia warunków ale chyba znalazłem sposób jak się tego pozbyć: Jak działa takie rozwiązanie to tylko się cieszyć Ja natomiast coś w ten deseń znalazłem (ale nie sprawdzałem tego) [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] plusik lubi to Cytuj LAGUNA Opublikowano 7 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2025 @zen888 następna zabawa jak by kto pytał. Za to Polacy mają mnóstwo szczęścia – warto o tym wiedzieć [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] źródło [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] jarexpol, plusik i Kocurek lubią to Cytuj LAGUNA Opublikowano 13 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2025 Microsoft przygotował sierpniową porcję aktualizacji dla Windowsa. Dwie najpoważniejsze łatane w tym miesiącu podatności dotyczą zaskakujących problemów z grafiką. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] jarexpol i JanKo66 lubią to Cytuj stens Opublikowano 14 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2025 Jak by kogoś interesowało dlaczego w 11-sce programy z auto staru startują z opóźnieniem i jak to naprawić [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] darude123, LAGUNA i Kocurek lubią to Cytuj darude123 Opublikowano 14 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2025 Już myślałem że mi się komp pierdzieli coś z hardware bo właśnie nie dawno to mi się zaczęło robić przy starcie, a to oczywiście znowu wina MS. Tyle że ja nic nie updatowałem bo siedzę od początku na 24h2. Jeszcze tak skopanego windowsa po updateach to nie miałem nigdy, ciągle coś. Cytuj Portalnet Opublikowano 14 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2025 29 minut temu, darude123 napisał(a): Już myślałem że mi się komp pierdzieli coś z hardware bo właśnie nie dawno to mi się zaczęło robić przy starcie, a to oczywiście znowu wina MS. Tyle że ja nic nie updatowałem bo siedzę od początku na 24h2. Jeszcze tak skopanego windowsa po updateach to nie miałem nigdy, ciągle coś. i co zastosowałeś rozwiązanie z rejestrem - poprawiło uruchamianie z autostartu ? Cytuj darude123 Opublikowano 14 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2025 Jeszcze nie, może jutro sprawdzę. Cytuj stens Opublikowano 14 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2025 27 minut temu, Portalnet napisał(a): i co zastosowałeś rozwiązanie z rejestrem - poprawiło uruchamianie z autostartu ? Tak, startuje jeszcze szybciej niż normalnie. Gotowiec Cytat Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Serialize] "StartupDelayInMSec"=dword:00000000 "WaitForIdleState"=dword:00000000 "StartupDelayInMSec "=dword:00000000 LAGUNA, JanKo66, Kocurek i 1 inny lubią to Cytuj Portalnet Opublikowano 15 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2025 23 godziny temu, stens napisał(a): Tak, startuje jeszcze szybciej niż normalnie. Gotowiec dwa razy masz "StartupDelayInMSec "=dword:00000000 - czy tak powinno byc ? Cytuj stens Opublikowano 15 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2025 1 minutę temu, Portalnet napisał(a): dwa razy masz "StartupDelayInMSec "=dword:00000000 - czy tak powinno byc ? A nie widzisz różnicy? tak ma być. (cudzysłów przesunięty) Portalnet i LAGUNA lubią to Cytuj darude123 Opublikowano 15 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2025 Dobra dodałem, po kilku uruchomieniach dam znać czy pomogło. Dziękówa. LAGUNA lubi to Cytuj Portalnet Opublikowano 16 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2025 tez dodałem, rezultat pozytywny, dziękuję LAGUNA lubi to Cytuj darude123 Opublikowano 17 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2025 Nie wiem ale przed chwilą mi zniknęły ikony pulpitu same z siebie mam wszystko tylko że pulpit czysty, restart nie pomógł, zrobiło się to nagle ot tak. Ja już nie wiem czy ja mam taką dziwną konfigurację kompa czy ten winodws 11 jest tak spier......y że tragedia, ciągle coś, już nawet nie chce mi się narzekać. Nie oczekuję pomocy, jakoś to ogarnę ale no co chwilę coś nowego, no chyba że to ten plik reg ale to się zrobiło z sekundy na sekundę wszystko. Oczywiście opcja na pulpicie że pokazuj ikony pulpitu zaznaczona odznaczona i zaznaczona co nic nie daje. Mój pierwszy system to był win 95 osr czyli już miał obsługę fat32, przeszedłem przez większość windowsów ale no przy tej 11 to milenium i 98 to były stabilne systemy, nawet ta często pogardzana vista Update: Przywróciłem kopię zapasową z 13.08 i wszystko git także nie mam pojęcia co to się stanęło bo możliwe że to sierpniowa aktualizacja coś tam "poprawia" A i jeszcze jedno bo zaraz ktoś będzie gadał że to ikonki tylko czy coś, no właśnie tam różne rzeczy były, wszystko wyczyściło, ręczne wchodzenie przez foldery na C do pulpitu pokazywało tyle że tam nic nie ma czyli pliki się ulotniły. Nawet wyszukiwanie nie pomogło znaleźć bo myślałem że cudownie się przeteleportowały do innego folderu. LAGUNA lubi to Cytuj LAGUNA Opublikowano 17 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2025 Jak by kogoś interesowało: Windows 11 dostaje tryb ciemny, który wreszcie obejmuje cały system operacyjny [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] @darude123 a coś od nich by pomogło [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] P.S. U mnie znowu jest chwilowe mignięcie tak z pięć razy .(po ostatniej aktualizacji) Kocurek i darude123 lubią to Cytuj LAGUNA Opublikowano 17 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2025 coraz lepiej ,zastanawiam się czy do końca roku komputery wytrzymają. Najnowsza aktualizacja Windows 11 niszczy dyski twarde użytkowników [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Kocurek lubi to Cytuj darude123 Opublikowano 17 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2025 Ja to już nie wiem czy oni sami siebie nie sabotują. Albo prostsze wytłumaczenie że biorą najtańszych programistów którzy mają wywalone, a jeszcze jak za chwilę wejdzie ai albo już z niej korzystają to będzie totalna katastrofa. LAGUNA lubi to Cytuj Poprzednia 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 Dalej Strona 139 z 156 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Ładowanie × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij https://winclub.pl/topic/41323-windows-11-og%C3%B3lna-dyskusja/ Więcej opcji udostępniania... Obserwujący 29
LAGUNA Opublikowano 28 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2025 59 minut temu, Portalnet napisał(a): Skoro mediacreator tworzy na miejscu obraz systemu powinien brać najnowsze pliki do swojego obrazu ano powinien,a że tak nie jest to już inna para kaloszy. MediaCreatora zawiera starsze wersje instalatorów, co oznacza, że oprogramowanie może nie być aktualne i zawierać znane błędy lub luki bezpieczeństwa. Zaleca się pobieranie i używanie najnowszych wersji instalatorów z oficjalnych źródeł, aby zapewnić poprawną instalację i stabilne działanie oprogramowania. Starsze wersje mogą nie być kompatybilne z nowszym sprzętem lub systemami operacyjnymi, a także mogą nie posiadać najnowszych funkcji i poprawek. Cytuj
Portalnet Opublikowano 28 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2025 15 minut temu, LAGUNA napisał(a): ano powinien,a że tak nie jest to już inna para kaloszy. MediaCreatora zawiera starsze wersje instalatorów, co oznacza, że oprogramowanie może nie być aktualne i zawierać znane błędy lub luki bezpieczeństwa. Zaleca się pobieranie i używanie najnowszych wersji instalatorów z oficjalnych źródeł, aby zapewnić poprawną instalację i stabilne działanie oprogramowania. Starsze wersje mogą nie być kompatybilne z nowszym sprzętem lub systemami operacyjnymi, a także mogą nie posiadać najnowszych funkcji i poprawek. No właśnie, ciężko im zrobić. Należy pobierać najnowsze wersje instalatorów z oficjalnych źródeł.... i to chyba medicreator to oficjalne i najnowsze, bo juz gotowe iso ze strony Ms to jeszcze starsze. Cytuj
Kuba555 Opublikowano 29 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2025 W dniu 28.07.2025 o 14:21, Portalnet napisał(a): No właśnie, ciężko im zrobić. Należy pobierać najnowsze wersje instalatorów z oficjalnych źródeł.... i to chyba medicreator to oficjalne i najnowsze, bo juz gotowe iso ze strony Ms to jeszcze starsze. Najnowsze wersje Systemów [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] JanKo66 lubi to Cytuj
khra Opublikowano 31 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2025 W dniu 10.07.2025 o 17:13, Kocurek napisał(a): W końcu! W Windows 25H2 będzie można usunąć domyślne aplikacje systemowe System Windows 11 pozwala na usuwanie wielu aplikacji, jednak jest pewna ich grupa, którą można nazwać “nienaruszalną”. To domyślne aplikacje systemowe. Ale wszystko wskazuje na to, że w edycji Windows 11 25H2 to się zmieni i one również będą mogły zostać usunięte na żądanie użytkowników. Niestety, nie wszystkich. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Czyżbym niedługo stał się zbędny z wydaniami LTSC TC? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 1 minutę temu, khra napisał(a): [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
LAGUNA Opublikowano 4 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2025 Aktualizacja do Windows 11 zablokowana? To ją powstrzymuje Microsoft opublikował nowe informacje na stronie swojej pomocy technicznej, które rzucają światło na powody, dla których niektóre komputery z Windows 10 nie otrzymują możliwości aktualizacji do Windows 11. Wsparcie to pojawiło się w kontekście zmian w sposobie działania aktualizacji KB5001716, która jest regularnie wdrażana w systemach Windows. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] jarexpol, SirGon, FILAGOL i 1 inny lubią to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 6 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2025 Masz niekompatybilny komputer? I tak dostaniesz powiadomienie o Windows 11 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] jarexpol, JanKo66 i zen888 lubią to Cytuj
zen888 Opublikowano 7 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2025 12 godzin temu, LAGUNA napisał(a): Masz niekompatybilny komputer? I tak dostaniesz powiadomienie o Windows 11 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Też dostałem mimo że mój sprzęt nie spełnia warunków ale chyba znalazłem sposób jak się tego pozbyć: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Należy odznaczyć pewne zadanie w Harmonogramie zadań - potrzeba uprawnień co najmniej Administratora a najlepiej TrustedInstaller. Od czasu gdy to odznaczyłem jakiś miesiąc temu już się nie pojawia więc może to jest to. (widok w programie Autoruns z pakietu Sysinternals) [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] LAGUNA, Kocurek i JanKo66 lubią to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 7 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2025 5 godzin temu, zen888 napisał(a): Też dostałem mimo że mój sprzęt nie spełnia warunków ale chyba znalazłem sposób jak się tego pozbyć: Jak działa takie rozwiązanie to tylko się cieszyć Ja natomiast coś w ten deseń znalazłem (ale nie sprawdzałem tego) [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] plusik lubi to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 7 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2025 @zen888 następna zabawa jak by kto pytał. Za to Polacy mają mnóstwo szczęścia – warto o tym wiedzieć [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] źródło [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] jarexpol, plusik i Kocurek lubią to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 13 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2025 Microsoft przygotował sierpniową porcję aktualizacji dla Windowsa. Dwie najpoważniejsze łatane w tym miesiącu podatności dotyczą zaskakujących problemów z grafiką. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] jarexpol i JanKo66 lubią to Cytuj
stens Opublikowano 14 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2025 Jak by kogoś interesowało dlaczego w 11-sce programy z auto staru startują z opóźnieniem i jak to naprawić [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] darude123, LAGUNA i Kocurek lubią to Cytuj
darude123 Opublikowano 14 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2025 Już myślałem że mi się komp pierdzieli coś z hardware bo właśnie nie dawno to mi się zaczęło robić przy starcie, a to oczywiście znowu wina MS. Tyle że ja nic nie updatowałem bo siedzę od początku na 24h2. Jeszcze tak skopanego windowsa po updateach to nie miałem nigdy, ciągle coś. Cytuj
Portalnet Opublikowano 14 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2025 29 minut temu, darude123 napisał(a): Już myślałem że mi się komp pierdzieli coś z hardware bo właśnie nie dawno to mi się zaczęło robić przy starcie, a to oczywiście znowu wina MS. Tyle że ja nic nie updatowałem bo siedzę od początku na 24h2. Jeszcze tak skopanego windowsa po updateach to nie miałem nigdy, ciągle coś. i co zastosowałeś rozwiązanie z rejestrem - poprawiło uruchamianie z autostartu ? Cytuj
darude123 Opublikowano 14 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2025 Jeszcze nie, może jutro sprawdzę. Cytuj
stens Opublikowano 14 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2025 27 minut temu, Portalnet napisał(a): i co zastosowałeś rozwiązanie z rejestrem - poprawiło uruchamianie z autostartu ? Tak, startuje jeszcze szybciej niż normalnie. Gotowiec Cytat Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Serialize] "StartupDelayInMSec"=dword:00000000 "WaitForIdleState"=dword:00000000 "StartupDelayInMSec "=dword:00000000 LAGUNA, JanKo66, Kocurek i 1 inny lubią to Cytuj
Portalnet Opublikowano 15 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2025 23 godziny temu, stens napisał(a): Tak, startuje jeszcze szybciej niż normalnie. Gotowiec dwa razy masz "StartupDelayInMSec "=dword:00000000 - czy tak powinno byc ? Cytuj
stens Opublikowano 15 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2025 1 minutę temu, Portalnet napisał(a): dwa razy masz "StartupDelayInMSec "=dword:00000000 - czy tak powinno byc ? A nie widzisz różnicy? tak ma być. (cudzysłów przesunięty) Portalnet i LAGUNA lubią to Cytuj
darude123 Opublikowano 15 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2025 Dobra dodałem, po kilku uruchomieniach dam znać czy pomogło. Dziękówa. LAGUNA lubi to Cytuj
Portalnet Opublikowano 16 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2025 tez dodałem, rezultat pozytywny, dziękuję LAGUNA lubi to Cytuj
darude123 Opublikowano 17 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2025 Nie wiem ale przed chwilą mi zniknęły ikony pulpitu same z siebie mam wszystko tylko że pulpit czysty, restart nie pomógł, zrobiło się to nagle ot tak. Ja już nie wiem czy ja mam taką dziwną konfigurację kompa czy ten winodws 11 jest tak spier......y że tragedia, ciągle coś, już nawet nie chce mi się narzekać. Nie oczekuję pomocy, jakoś to ogarnę ale no co chwilę coś nowego, no chyba że to ten plik reg ale to się zrobiło z sekundy na sekundę wszystko. Oczywiście opcja na pulpicie że pokazuj ikony pulpitu zaznaczona odznaczona i zaznaczona co nic nie daje. Mój pierwszy system to był win 95 osr czyli już miał obsługę fat32, przeszedłem przez większość windowsów ale no przy tej 11 to milenium i 98 to były stabilne systemy, nawet ta często pogardzana vista Update: Przywróciłem kopię zapasową z 13.08 i wszystko git także nie mam pojęcia co to się stanęło bo możliwe że to sierpniowa aktualizacja coś tam "poprawia" A i jeszcze jedno bo zaraz ktoś będzie gadał że to ikonki tylko czy coś, no właśnie tam różne rzeczy były, wszystko wyczyściło, ręczne wchodzenie przez foldery na C do pulpitu pokazywało tyle że tam nic nie ma czyli pliki się ulotniły. Nawet wyszukiwanie nie pomogło znaleźć bo myślałem że cudownie się przeteleportowały do innego folderu. LAGUNA lubi to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 17 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2025 Jak by kogoś interesowało: Windows 11 dostaje tryb ciemny, który wreszcie obejmuje cały system operacyjny [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] @darude123 a coś od nich by pomogło [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] P.S. U mnie znowu jest chwilowe mignięcie tak z pięć razy .(po ostatniej aktualizacji) Kocurek i darude123 lubią to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 17 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2025 coraz lepiej ,zastanawiam się czy do końca roku komputery wytrzymają. Najnowsza aktualizacja Windows 11 niszczy dyski twarde użytkowników [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Kocurek lubi to Cytuj
darude123 Opublikowano 17 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2025 Ja to już nie wiem czy oni sami siebie nie sabotują. Albo prostsze wytłumaczenie że biorą najtańszych programistów którzy mają wywalone, a jeszcze jak za chwilę wejdzie ai albo już z niej korzystają to będzie totalna katastrofa. LAGUNA lubi to Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez JakubDriver,
Przydatna informacja :)
Rekomendacja dodana przez VACek
0 reakcji
Pokaż odpowiedź
Ostatnio przeglądający 2 użytkowników