ziloth Opublikowano 27 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2025 Z tego co pamiętam, 25H2 jest identyczna z 24H2 26100.3476. A najnowsza 26100 to 3624. Cytuj
LAGUNA Opublikowano 27 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2025 Windows 11 25H2: Pojawiają się pierwsze szczegóły na temat nadchodzącej aktualizacji [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] JanKo66 lubi to Cytuj
darude123 Opublikowano 28 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2025 Wjechały właśnie te: 2025-03 Podgląd aktualizacji skumulowanej dla systemu Windows 11 Version 24H2 w przypadku systemów opartych na architekturze x64 (KB5053656) 2025-03 Aktualizacja zbiorcza (wersja Preview) dotycząca środowiska .NET Framework 3.5 i 4.8.1 dla systemu Windows 11, version 24H2 opartego na architekturze x64 (KB5054979) JanKo66 i LAGUNA lubią to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 28 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2025 Firma Microsoft wydała zbiorczą aktualizację podglądu KB5053656 dla systemu Windows 11 24H2 z 38 zmianami, w tym tłumaczeniem w czasie rzeczywistym na komputerach Copilot+ z procesorami AMD i Intel oraz poprawkami dotyczącymi uwierzytelniania i problemów z niebieskim ekranem. Aktualizacja KB5053656 jest częścią harmonogramu „opcjonalnych aktualizacji podglądu niezwiązanych z zabezpieczeniami” firmy, który wypuszcza aktualizacje pod koniec każdego miesiąca, aby umożliwić administratorom systemu Windows testowanie poprawek błędów, ulepszeń i funkcji, które zostaną wdrożone podczas wydania Patch Tuesday w przyszłym miesiącu. Jednak w przeciwieństwie do zwykłych aktualizacji zbiorczych Patch Tuesday, miesięczne aktualizacje podglądu niezwiązane z zabezpieczeniami nie obejmują aktualizacji zabezpieczeń. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] plusik lubi to Cytuj
plusik Opublikowano 28 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2025 Zbiorcza aktualizacja podglądu KB5053656 wczoraj ją zainstalowałem SirGon i LAGUNA lubią to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 29 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2025 Chcesz zainstalować Windows 11? Będziesz już musiał założyć konto Microsoft Microsoft przestaje się „cackać” z instalującymi Windows 11, którzy nie chcą zakładać konta Microsoft. Czas wdrożenia tego mechanizmu nie jest przypadkowy, wszak w październiku 2025 r. kończy się oficjalne wsparcie systemu Windows 10. To oznacza wiele nowych instalacji, a co za tym idzie, kont na platformie giganta z Redmond. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Portalnet Opublikowano 29 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2025 a jak to jest gdy podczas instalacji wybierze się ze do "użytku służbowego", to od razu w czasie instalacji należy dodać do domeny ? czy można później jak to było we wcześniejszych wersjach ? Cytuj
stens Opublikowano 29 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2025 Zrobiłem test, nie chciało mi się wpisywać "reg add HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\OOBE /v BypassNRO /t REG_DWORD /d 1 /f shutdown /r /t 0” no i zrobiłem plik rejestru i go zaimportowałem, instalacja poszła i zaraz było wpisanie User_a i hasło, ale bez neta. Test był na 26200.5516.250320-1602.GE_PRERELEASE_IM_CLIENTCORE_OEMRET_X64FRE_PL-PL Ważne: po zaimportowaniu restart systemu. Cytat Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\OOBE] "BypassNRO"=dword:00000001 ziloth, JanKo66 i LAGUNA lubią to Cytuj
bm90pl Opublikowano 30 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2025 Wiem, że to nie ten dział ale każdy z was ma na pewno doświadczenia w różnych systemach a w tym dziale co opublikowałem ostatni post był 5 lat temu tak więc daje linka [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
LAGUNA Opublikowano 30 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2025 Zobaczymy jak to będzie po wakacjach. Warto obserwować dalszy rozwój sytuacji, ponieważ zmiany te pokazują, że firma konsekwentnie dąży do tego, aby Windows 11 był jak najmocniej powiązany z ekosystemem Microsoftu. Jak obejść ograniczenia? Mimo tych zmian, nadal istnieje możliwość obejścia tego wymogu poprzez edycję rejestru systemowego. Podczas początkowej konfiguracji systemu można otworzyć wiersz poleceń (przytrzymując klawisze Shift + F10) i wprowadzić następujące polecenie: "reg add HKLMSOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionOOBE /v BypassNRO /t REG_DWORD /d 1 /f shutdown /r /t 0". @bm90pl nie wiem czy sie Tobie przyda ale ewentualnie według tego zerknij. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
ARO23 Opublikowano 30 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2025 20 godzin temu, LAGUNA napisał(a): Chcesz zainstalować Windows 11? Będziesz już musiał założyć konto Microsoft Microsoft przestaje się „cackać” z instalującymi Windows 11, którzy nie chcą zakładać konta Microsoft. Czas wdrożenia tego mechanizmu nie jest przypadkowy, wszak w październiku 2025 r. kończy się oficjalne wsparcie systemu Windows 10. To oznacza wiele nowych instalacji, a co za tym idzie, kont na platformie giganta z Redmond. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Po wpisaniu tej komendy z " palca" podczas instalacji systemy następuje samoczynny restart kompa jak było dotychczas ? Cytuj zdzisiek24 Opublikowano 30 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2025 Windows 11 24H2 i nowsze: możliwe ominięcie konta Microsoft za pomocą innego polecenia. Wystarczy podczas instalacji użyć polecenia start ms-cxh:localonly [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] stens i LAGUNA lubią to Cytuj bm90pl Opublikowano 30 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2025 3 hours ago, LAGUNA said: Zobaczymy jak to będzie po wakacjach. Warto obserwować dalszy rozwój sytuacji, ponieważ zmiany te pokazują, że firma konsekwentnie dąży do tego, aby Windows 11 był jak najmocniej powiązany z ekosystemem Microsoftu. Jak obejść ograniczenia? Mimo tych zmian, nadal istnieje możliwość obejścia tego wymogu poprzez edycję rejestru systemowego. Podczas początkowej konfiguracji systemu można otworzyć wiersz poleceń (przytrzymując klawisze Shift + F10) i wprowadzić następujące polecenie: "reg add HKLMSOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionOOBE /v BypassNRO /t REG_DWORD /d 1 /f shutdown /r /t 0". [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] @bm90pl nie wiem czy sie Tobie przyda ale ewentualnie według tego zerknij. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Tam nic o tym nie pisze Cytuj stens Opublikowano 30 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2025 14 minut temu, bm90pl napisał(a): Tam nic o tym nie pisze Jak nie pisze? jak nawet w filmie jest [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] LAGUNA lubi to Cytuj bm90pl Opublikowano 30 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2025 1 hour ago, stens said: Jak nie pisze? jak nawet w filmie jest [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] To jest kod na wydłużenie o 30 dni czy pełna aktywacja? Cytuj stens Opublikowano 30 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2025 A co Ty się urwałeś z choinki? o czym piszemy, "chyba Jak obejść ograniczenia?" i zalogować się na konto lokalne. 16 minut temu, bm90pl napisał(a): To jest kod na wydłużenie o 30 dni czy pełna aktywacja? 2 godziny temu, zdzisiek24 napisał(a): Wystarczy podczas instalacji użyć polecenia start ms-cxh:localonly Tak, działa i nawet neta nie potrzeba wyłączać. Nie wiem co zrobili, ale mam procesor na czarnej liście (AMD A8-9600 RADEON R7, 10 COMPUTE CORES 4C+6G ) a instalator nawet się nie zająknął tylko swoje robił. LAGUNA lubi to Cytuj bm90pl Opublikowano 30 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2025 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj Kosiara Opublikowano 30 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2025 46 minut temu, bm90pl napisał(a): [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Yyyy?? To jest temat o windows 11, a ta komenda ma za zadanie pozwolić utworzyć konto lokalne w trakcie instalacji. Czemu to na viscie stosujesz? Cytuj bm90pl Opublikowano 30 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2025 Ponieważ mam viste i w pierwszym poście do tego tematu który napisalem dałem linka do mojego tematu w innym dziale i dwie osoby mi odpowiedzialy na moje pytanie cytując mój wątek. Cytuj LAGUNA Opublikowano 31 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2025 Microsoft testuje ciekawą nowość – narzędzie do zdalnego naprawiania awarii rozruchu Firma Microsoft rozpoczęła testowanie nowego narzędzia dla systemu Windows 11. Nazywa się ono Quick Machine Recovery i ma na celu zdalne wdrażanie poprawek dla wadliwych sterowników i konfiguracji, które uniemożliwiają uruchomienie systemu operacyjnego w normalny sposób. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ziloth i JanKo66 lubią to Cytuj userek123 Opublikowano 31 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2025 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] LAGUNA, JanKo66 i ziloth lubią to Cytuj LAGUNA Opublikowano 1 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2025 Nie wiem co jak u kogo ale jak by ktoś miał jakieś przyjemności, to mniej więcej żeby wiedział o co biega. Microsoft znowu popsuł Windowsa. Uważajcie na poprawkę z lutego Microsoft wydał oficjalne ostrzeżenie dotyczące poważnego błędu w aktualizacji zabezpieczeń opublikowanej w lutym 2025 roku. Problem dotyczy użytkowników systemu Windows Server 2025, w którym sesje pulpitu zdalnego zawieszają się, uniemożliwiając normalną pracę. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] JanKo66 lubi to Cytuj SeeJay91 Opublikowano 2 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2025 Pacjent: Windows 11 lot Nie mogę uruchomić PowerShell'a jako administrator. Normalnie uruchamia się. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj LAGUNA Opublikowano 2 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2025 a to by pomogło. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] SeeJay91 i JanKo66 lubią to Cytuj SeeJay91 Opublikowano 5 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2025 Pomogło. LAGUNA lubi to Cytuj LAGUNA Opublikowano 6 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2025 Windows 11 znowu z problemami. Microsoft blokuje aktualizacje przez krytyczny błąd Microsoft opublikował wpis na blogu, w którym przypomina użytkownikom starszych komputerów z systemem Windows 10, że nie wszystkie urządzenia kwalifikują się do aktualizacji do Windows 11. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] JanKo66 lubi to Cytuj Kosa7 Opublikowano 7 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2025 Oni w tym microsofcie to już sami nie wiedzą co robią Co chwila coś nie działa a u mnie spokój oprócz sterowników system smiga jak ta lala LAGUNA lubi to Cytuj Ryzenek Opublikowano 7 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2025 Wstrzymaj usługę Windows Update Zablokuj usługę Windows Update za pomocą pliku wsadowego Firma Microsoft oferuje opcję zawieszenia aktualizacji systemu Windows na kilka tygodni w systemie Windows 11. Często jest to w zupełności wystarczające. Od 2023 roku istnieje plik wsadowy Aetherinox, który w razie potrzeby umożliwia zawieszenie aktualizacji systemu Windows na dłużej. Po uruchomieniu pliku wsadowego zobaczysz pięć funkcji, które możesz skonfigurować. (1) – Wyłącz aktualizacje – Spowoduje to zawieszenie aktualizacji do 31.12.2051 r. (2) – Ponownie włącz aktualizacje (3) – Wyłącz telemetrię (4) – Wyczyść pamięć podręczną aktualizacji – Spowoduje to usunięcie zawartości C:\Windows\SoftwareDistribution. Zobacz także na naszej wiki (5) – Włącz lub wyłącz usługi aktualizacji (patrz rysunek) (Aktualizacja 07.04.205): Nie trzeba było długo czekać, aby narzędzie zostało jeszcze bardziej ulepszone. Między innymi ponownie zmieniona została funkcja telemetrii (dezaktywacja). windows-updates-utility.bat przemianowano na wputility.bat. W innej nowej funkcji można teraz wykonać kopię zapasową rejestru. Wszystko inne w informacjach o wydaniu. Pliki do pobrania: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] LAGUNA i JanKo66 lubią to Cytuj LAGUNA Opublikowano 7 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2025 @Kosa7 zeby było ciekawiej to u mnie na nieobsługiwanych jak i tych nazwijmy je nowoczesnych wsio działa i przyjmuje każda aktualizację,jak do tej pory zero zająknięcia. 7 godzin temu, Kosa7 napisał(a): Oni w tym microsofcie to już sami nie wiedzą co robią a mnie się wydaje ze właśnie wiedzą co robi i to specjalnie,co by wszystkich przekonywać do nowości . NP. Microsoft udziela rad nowym użytkownikom Windowsa 11, a posiadaczom Windowsa 10 radzi sprzedać PC [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj darude123 Opublikowano 9 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2025 Wleciała dziś aktualizacja kwietniowa KB5055523 no i pierwszy blue screen w windows 11 trafiłem, odpalam kompa, kręci się kółko przy uruchamianiu i nagle zatrzymało się w połowie i blue screen, nie zrobiłem zdjęcia, nawet nie wiem co tam było. Zresztą mam mecyje ciągle z aktualizacjami bo żeby nie mieć czarnego ekranu przy uruchamianiu to muszę tą usługę przygotowanie aplikacji wyłączać, jak zapomnę włączyć przed aktualizacją to instaluje poprawki po czym je cofa. Ten windows pcha mnie w objęcia debiana, mam jako drugi system i na to co robię jest wystarczający. Jak tak dalej będzie to moja cierpliwość się wyczerpie. System postawiony 4 miesiące temu, a na ssd mvne przez te błędy uruchamia się jak żółw, a co kolejne poprawki to tylko gorzej. Jeszcze żaden windows nie dał mi tak w kość jak ta 11, nawet dawno temu me czy 98:) Cytuj Poprzednia 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 Dalej Strona 133 z 156 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Ładowanie × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij https://winclub.pl/topic/41323-windows-11-og%C3%B3lna-dyskusja/ Więcej opcji udostępniania... Obserwujący 28 Tematy Ostatnio przeglądający 0 użytkowników Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
zdzisiek24 Opublikowano 30 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2025 Windows 11 24H2 i nowsze: możliwe ominięcie konta Microsoft za pomocą innego polecenia. Wystarczy podczas instalacji użyć polecenia start ms-cxh:localonly [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] stens i LAGUNA lubią to Cytuj
bm90pl Opublikowano 30 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2025 3 hours ago, LAGUNA said: Zobaczymy jak to będzie po wakacjach. Warto obserwować dalszy rozwój sytuacji, ponieważ zmiany te pokazują, że firma konsekwentnie dąży do tego, aby Windows 11 był jak najmocniej powiązany z ekosystemem Microsoftu. Jak obejść ograniczenia? Mimo tych zmian, nadal istnieje możliwość obejścia tego wymogu poprzez edycję rejestru systemowego. Podczas początkowej konfiguracji systemu można otworzyć wiersz poleceń (przytrzymując klawisze Shift + F10) i wprowadzić następujące polecenie: "reg add HKLMSOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionOOBE /v BypassNRO /t REG_DWORD /d 1 /f shutdown /r /t 0". [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] @bm90pl nie wiem czy sie Tobie przyda ale ewentualnie według tego zerknij. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Tam nic o tym nie pisze Cytuj stens Opublikowano 30 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2025 14 minut temu, bm90pl napisał(a): Tam nic o tym nie pisze Jak nie pisze? jak nawet w filmie jest [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] LAGUNA lubi to Cytuj bm90pl Opublikowano 30 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2025 1 hour ago, stens said: Jak nie pisze? jak nawet w filmie jest [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] To jest kod na wydłużenie o 30 dni czy pełna aktywacja? Cytuj stens Opublikowano 30 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2025 A co Ty się urwałeś z choinki? o czym piszemy, "chyba Jak obejść ograniczenia?" i zalogować się na konto lokalne. 16 minut temu, bm90pl napisał(a): To jest kod na wydłużenie o 30 dni czy pełna aktywacja? 2 godziny temu, zdzisiek24 napisał(a): Wystarczy podczas instalacji użyć polecenia start ms-cxh:localonly Tak, działa i nawet neta nie potrzeba wyłączać. Nie wiem co zrobili, ale mam procesor na czarnej liście (AMD A8-9600 RADEON R7, 10 COMPUTE CORES 4C+6G ) a instalator nawet się nie zająknął tylko swoje robił. LAGUNA lubi to Cytuj bm90pl Opublikowano 30 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2025 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj Kosiara Opublikowano 30 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2025 46 minut temu, bm90pl napisał(a): [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Yyyy?? To jest temat o windows 11, a ta komenda ma za zadanie pozwolić utworzyć konto lokalne w trakcie instalacji. Czemu to na viscie stosujesz? Cytuj bm90pl Opublikowano 30 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2025 Ponieważ mam viste i w pierwszym poście do tego tematu który napisalem dałem linka do mojego tematu w innym dziale i dwie osoby mi odpowiedzialy na moje pytanie cytując mój wątek. Cytuj LAGUNA Opublikowano 31 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2025 Microsoft testuje ciekawą nowość – narzędzie do zdalnego naprawiania awarii rozruchu Firma Microsoft rozpoczęła testowanie nowego narzędzia dla systemu Windows 11. Nazywa się ono Quick Machine Recovery i ma na celu zdalne wdrażanie poprawek dla wadliwych sterowników i konfiguracji, które uniemożliwiają uruchomienie systemu operacyjnego w normalny sposób. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ziloth i JanKo66 lubią to Cytuj userek123 Opublikowano 31 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2025 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] LAGUNA, JanKo66 i ziloth lubią to Cytuj LAGUNA Opublikowano 1 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2025 Nie wiem co jak u kogo ale jak by ktoś miał jakieś przyjemności, to mniej więcej żeby wiedział o co biega. Microsoft znowu popsuł Windowsa. Uważajcie na poprawkę z lutego Microsoft wydał oficjalne ostrzeżenie dotyczące poważnego błędu w aktualizacji zabezpieczeń opublikowanej w lutym 2025 roku. Problem dotyczy użytkowników systemu Windows Server 2025, w którym sesje pulpitu zdalnego zawieszają się, uniemożliwiając normalną pracę. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] JanKo66 lubi to Cytuj SeeJay91 Opublikowano 2 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2025 Pacjent: Windows 11 lot Nie mogę uruchomić PowerShell'a jako administrator. Normalnie uruchamia się. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj LAGUNA Opublikowano 2 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2025 a to by pomogło. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] SeeJay91 i JanKo66 lubią to Cytuj SeeJay91 Opublikowano 5 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2025 Pomogło. LAGUNA lubi to Cytuj LAGUNA Opublikowano 6 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2025 Windows 11 znowu z problemami. Microsoft blokuje aktualizacje przez krytyczny błąd Microsoft opublikował wpis na blogu, w którym przypomina użytkownikom starszych komputerów z systemem Windows 10, że nie wszystkie urządzenia kwalifikują się do aktualizacji do Windows 11. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] JanKo66 lubi to Cytuj Kosa7 Opublikowano 7 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2025 Oni w tym microsofcie to już sami nie wiedzą co robią Co chwila coś nie działa a u mnie spokój oprócz sterowników system smiga jak ta lala LAGUNA lubi to Cytuj Ryzenek Opublikowano 7 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2025 Wstrzymaj usługę Windows Update Zablokuj usługę Windows Update za pomocą pliku wsadowego Firma Microsoft oferuje opcję zawieszenia aktualizacji systemu Windows na kilka tygodni w systemie Windows 11. Często jest to w zupełności wystarczające. Od 2023 roku istnieje plik wsadowy Aetherinox, który w razie potrzeby umożliwia zawieszenie aktualizacji systemu Windows na dłużej. Po uruchomieniu pliku wsadowego zobaczysz pięć funkcji, które możesz skonfigurować. (1) – Wyłącz aktualizacje – Spowoduje to zawieszenie aktualizacji do 31.12.2051 r. (2) – Ponownie włącz aktualizacje (3) – Wyłącz telemetrię (4) – Wyczyść pamięć podręczną aktualizacji – Spowoduje to usunięcie zawartości C:\Windows\SoftwareDistribution. Zobacz także na naszej wiki (5) – Włącz lub wyłącz usługi aktualizacji (patrz rysunek) (Aktualizacja 07.04.205): Nie trzeba było długo czekać, aby narzędzie zostało jeszcze bardziej ulepszone. Między innymi ponownie zmieniona została funkcja telemetrii (dezaktywacja). windows-updates-utility.bat przemianowano na wputility.bat. W innej nowej funkcji można teraz wykonać kopię zapasową rejestru. Wszystko inne w informacjach o wydaniu. Pliki do pobrania: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] LAGUNA i JanKo66 lubią to Cytuj LAGUNA Opublikowano 7 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2025 @Kosa7 zeby było ciekawiej to u mnie na nieobsługiwanych jak i tych nazwijmy je nowoczesnych wsio działa i przyjmuje każda aktualizację,jak do tej pory zero zająknięcia. 7 godzin temu, Kosa7 napisał(a): Oni w tym microsofcie to już sami nie wiedzą co robią a mnie się wydaje ze właśnie wiedzą co robi i to specjalnie,co by wszystkich przekonywać do nowości . NP. Microsoft udziela rad nowym użytkownikom Windowsa 11, a posiadaczom Windowsa 10 radzi sprzedać PC [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj darude123 Opublikowano 9 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2025 Wleciała dziś aktualizacja kwietniowa KB5055523 no i pierwszy blue screen w windows 11 trafiłem, odpalam kompa, kręci się kółko przy uruchamianiu i nagle zatrzymało się w połowie i blue screen, nie zrobiłem zdjęcia, nawet nie wiem co tam było. Zresztą mam mecyje ciągle z aktualizacjami bo żeby nie mieć czarnego ekranu przy uruchamianiu to muszę tą usługę przygotowanie aplikacji wyłączać, jak zapomnę włączyć przed aktualizacją to instaluje poprawki po czym je cofa. Ten windows pcha mnie w objęcia debiana, mam jako drugi system i na to co robię jest wystarczający. Jak tak dalej będzie to moja cierpliwość się wyczerpie. System postawiony 4 miesiące temu, a na ssd mvne przez te błędy uruchamia się jak żółw, a co kolejne poprawki to tylko gorzej. Jeszcze żaden windows nie dał mi tak w kość jak ta 11, nawet dawno temu me czy 98:) Cytuj Poprzednia 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 Dalej Strona 133 z 156 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Ładowanie × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij https://winclub.pl/topic/41323-windows-11-og%C3%B3lna-dyskusja/ Więcej opcji udostępniania... Obserwujący 28
stens Opublikowano 30 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2025 14 minut temu, bm90pl napisał(a): Tam nic o tym nie pisze Jak nie pisze? jak nawet w filmie jest [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] LAGUNA lubi to Cytuj
bm90pl Opublikowano 30 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2025 1 hour ago, stens said: Jak nie pisze? jak nawet w filmie jest [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] To jest kod na wydłużenie o 30 dni czy pełna aktywacja? Cytuj
stens Opublikowano 30 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2025 A co Ty się urwałeś z choinki? o czym piszemy, "chyba Jak obejść ograniczenia?" i zalogować się na konto lokalne. 16 minut temu, bm90pl napisał(a): To jest kod na wydłużenie o 30 dni czy pełna aktywacja? 2 godziny temu, zdzisiek24 napisał(a): Wystarczy podczas instalacji użyć polecenia start ms-cxh:localonly Tak, działa i nawet neta nie potrzeba wyłączać. Nie wiem co zrobili, ale mam procesor na czarnej liście (AMD A8-9600 RADEON R7, 10 COMPUTE CORES 4C+6G ) a instalator nawet się nie zająknął tylko swoje robił. LAGUNA lubi to Cytuj
bm90pl Opublikowano 30 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2025 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Kosiara Opublikowano 30 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2025 46 minut temu, bm90pl napisał(a): [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Yyyy?? To jest temat o windows 11, a ta komenda ma za zadanie pozwolić utworzyć konto lokalne w trakcie instalacji. Czemu to na viscie stosujesz? Cytuj
bm90pl Opublikowano 30 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2025 Ponieważ mam viste i w pierwszym poście do tego tematu który napisalem dałem linka do mojego tematu w innym dziale i dwie osoby mi odpowiedzialy na moje pytanie cytując mój wątek. Cytuj
LAGUNA Opublikowano 31 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2025 Microsoft testuje ciekawą nowość – narzędzie do zdalnego naprawiania awarii rozruchu Firma Microsoft rozpoczęła testowanie nowego narzędzia dla systemu Windows 11. Nazywa się ono Quick Machine Recovery i ma na celu zdalne wdrażanie poprawek dla wadliwych sterowników i konfiguracji, które uniemożliwiają uruchomienie systemu operacyjnego w normalny sposób. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ziloth i JanKo66 lubią to Cytuj
userek123 Opublikowano 31 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2025 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] LAGUNA, JanKo66 i ziloth lubią to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 1 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2025 Nie wiem co jak u kogo ale jak by ktoś miał jakieś przyjemności, to mniej więcej żeby wiedział o co biega. Microsoft znowu popsuł Windowsa. Uważajcie na poprawkę z lutego Microsoft wydał oficjalne ostrzeżenie dotyczące poważnego błędu w aktualizacji zabezpieczeń opublikowanej w lutym 2025 roku. Problem dotyczy użytkowników systemu Windows Server 2025, w którym sesje pulpitu zdalnego zawieszają się, uniemożliwiając normalną pracę. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] JanKo66 lubi to Cytuj
SeeJay91 Opublikowano 2 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2025 Pacjent: Windows 11 lot Nie mogę uruchomić PowerShell'a jako administrator. Normalnie uruchamia się. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
LAGUNA Opublikowano 2 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2025 a to by pomogło. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] SeeJay91 i JanKo66 lubią to Cytuj
SeeJay91 Opublikowano 5 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2025 Pomogło. LAGUNA lubi to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 6 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2025 Windows 11 znowu z problemami. Microsoft blokuje aktualizacje przez krytyczny błąd Microsoft opublikował wpis na blogu, w którym przypomina użytkownikom starszych komputerów z systemem Windows 10, że nie wszystkie urządzenia kwalifikują się do aktualizacji do Windows 11. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] JanKo66 lubi to Cytuj
Kosa7 Opublikowano 7 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2025 Oni w tym microsofcie to już sami nie wiedzą co robią Co chwila coś nie działa a u mnie spokój oprócz sterowników system smiga jak ta lala LAGUNA lubi to Cytuj
Ryzenek Opublikowano 7 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2025 Wstrzymaj usługę Windows Update Zablokuj usługę Windows Update za pomocą pliku wsadowego Firma Microsoft oferuje opcję zawieszenia aktualizacji systemu Windows na kilka tygodni w systemie Windows 11. Często jest to w zupełności wystarczające. Od 2023 roku istnieje plik wsadowy Aetherinox, który w razie potrzeby umożliwia zawieszenie aktualizacji systemu Windows na dłużej. Po uruchomieniu pliku wsadowego zobaczysz pięć funkcji, które możesz skonfigurować. (1) – Wyłącz aktualizacje – Spowoduje to zawieszenie aktualizacji do 31.12.2051 r. (2) – Ponownie włącz aktualizacje (3) – Wyłącz telemetrię (4) – Wyczyść pamięć podręczną aktualizacji – Spowoduje to usunięcie zawartości C:\Windows\SoftwareDistribution. Zobacz także na naszej wiki (5) – Włącz lub wyłącz usługi aktualizacji (patrz rysunek) (Aktualizacja 07.04.205): Nie trzeba było długo czekać, aby narzędzie zostało jeszcze bardziej ulepszone. Między innymi ponownie zmieniona została funkcja telemetrii (dezaktywacja). windows-updates-utility.bat przemianowano na wputility.bat. W innej nowej funkcji można teraz wykonać kopię zapasową rejestru. Wszystko inne w informacjach o wydaniu. Pliki do pobrania: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] LAGUNA i JanKo66 lubią to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 7 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2025 @Kosa7 zeby było ciekawiej to u mnie na nieobsługiwanych jak i tych nazwijmy je nowoczesnych wsio działa i przyjmuje każda aktualizację,jak do tej pory zero zająknięcia. 7 godzin temu, Kosa7 napisał(a): Oni w tym microsofcie to już sami nie wiedzą co robią a mnie się wydaje ze właśnie wiedzą co robi i to specjalnie,co by wszystkich przekonywać do nowości . NP. Microsoft udziela rad nowym użytkownikom Windowsa 11, a posiadaczom Windowsa 10 radzi sprzedać PC [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
darude123 Opublikowano 9 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2025 Wleciała dziś aktualizacja kwietniowa KB5055523 no i pierwszy blue screen w windows 11 trafiłem, odpalam kompa, kręci się kółko przy uruchamianiu i nagle zatrzymało się w połowie i blue screen, nie zrobiłem zdjęcia, nawet nie wiem co tam było. Zresztą mam mecyje ciągle z aktualizacjami bo żeby nie mieć czarnego ekranu przy uruchamianiu to muszę tą usługę przygotowanie aplikacji wyłączać, jak zapomnę włączyć przed aktualizacją to instaluje poprawki po czym je cofa. Ten windows pcha mnie w objęcia debiana, mam jako drugi system i na to co robię jest wystarczający. Jak tak dalej będzie to moja cierpliwość się wyczerpie. System postawiony 4 miesiące temu, a na ssd mvne przez te błędy uruchamia się jak żółw, a co kolejne poprawki to tylko gorzej. Jeszcze żaden windows nie dał mi tak w kość jak ta 11, nawet dawno temu me czy 98:) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez JakubDriver,
Przydatna informacja :)
Rekomendacja dodana przez VACek
0 reakcji
Pokaż odpowiedź