Patryk.P Opublikowano 5 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2025 W dniu 5.02.2025 o 20:30, LAGUNA napisał(a): Microsoft blokuje narzędzie do omijania wymagań Windows 11. Oznacza je jako malware Microsoft zablokował darmową aplikację Flyby11 umożliwiającą obejście wymagań systemowych Windows 11 24H2, oznaczając ją jako potencjalne złośliwe oprogramowanie. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] LAGUNA lubi to Cytuj Odpowiedzi 4,7 tys. Dodano 4 l Ostatniej odpowiedzi 47 min Top użytkownicy w tym temacie 1202 231 199 198 Top użytkownicy w tym temacie LAGUNA 1 202 odpowiedzi Ryzenek 231 odpowiedzi zdzisiek24 199 odpowiedzi stens 198 odpowiedzi LAGUNA Opublikowano 5 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2025 5 minut temu, Patryk.P napisał(a): Wystarczy zapisać jak Batch file (.bat): Może i wystarczy ale co będzie za tydzień za miesiąc? Cytuj Patryk.P Opublikowano 5 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2025 4 godziny temu, LAGUNA napisał(a): Może i wystarczy ale co będzie za tydzień za miesiąc? Ja bym nie panikował i tak mam włączone update'y tylko security (bloatware też wywalony) LAGUNA lubi to Cytuj LAGUNA Opublikowano 6 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2025 22 godziny temu, Patryk.P napisał(a): Ja bym nie panikował Ja nie panikuje ja tylko podaje ewentualne przygody. (osobiście do pracy mam Windows Server) a kursor jeszcze macie w temacie? Windows 11: problemy z kursorem po aktualizacji KB5050094 Aktualizacja Windowsa 11 KB5050094, choć naprawia wcześniejszy błąd z obsługą urządzeń audio, ma także swoje wady. Jak zauważono, po wprowadzeniu aktualizacji w Windowsie 11 pojawia się m.in. błąd z kursorem. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] JanKo66 lubi to Cytuj ARO23 Opublikowano 6 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2025 W dniu 1.02.2025 o 16:08, Kosa7 napisał(a): Po tych najnowszych aktualizacjach zauważyłem tylko że windows update tylko zwolnił w sensie dłużej wyszukuje aktualizacje ktoś ma podobny problem? Wcześniej to trwało pare sekund teraz pare minut 3-5 min U mnie pół dnia windows update niby wyszukiwał aktualizacje i na końcu wyskoczył komunikat o błędzie (0x800705b4). Ma ktoś pomysł jak rozwiązać ten problem? może jakiś skrypt do resetowania windows update ? Cytuj stens Opublikowano 6 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2025 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj LAGUNA Opublikowano 6 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2025 47 minut temu, ARO23 napisał(a): wyskoczył komunikat o błędzie (0x800705b4) lub powiadają [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj Kosa7 Opublikowano 7 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2025 14 godzin temu, ARO23 napisał(a): U mnie pół dnia windows update niby wyszukiwał aktualizacje i na końcu wyskoczył komunikat o błędzie (0x800705b4). Ma ktoś pomysł jak rozwiązać ten problem? może jakiś skrypt do resetowania windows update ? Zatrzymaj usługę komendami w wierszu poleceń następnie usuń folder SoftwareDistribution zawartość powinno pomóc. Zatrzymanie usługi Windows Update: net stop wuauserv Usunięcie folderu z plikami usługi: rd /s /q %systemroot%\SoftwareDistribution Uruchomienie usługi Windows Update: net start wuauserv Najlepiej odłączyć się na czas od internetu jak nie wejdzie komenda na usuwanie folderu po przez wiersz poleceń to usuń ręcznie zawartość folderu Cytuj ARO23 Opublikowano 8 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2025 18 godzin temu, Kosa7 napisał(a): Zatrzymaj usługę komendami w wierszu poleceń następnie usuń folder SoftwareDistribution zawartość powinno pomóc. Zatrzymanie usługi Windows Update: net stop wuauserv Usunięcie folderu z plikami usługi: rd /s /q %systemroot%\SoftwareDistribution Uruchomienie usługi Windows Update: net start wuauserv Najlepiej odłączyć się na czas od internetu jak nie wejdzie komenda na usuwanie folderu po przez wiersz poleceń to usuń ręcznie zawartość folderu Dziękuję wszystkim za pomoc,pomogło zatrzymanie usług komendami i usunięcie zawartości katalogu SoftwareDistribution. Cytuj plusik Opublikowano 8 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2025 Windows 11 ze świetną aktualizacją - możesz zaoszczędzić nawet 100 GB miejsca na dysku - to morze się okazać przydatne a co w zamian zepsuje ???? zobaczymy [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj Dom1nik Opublikowano 9 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2025 Panowie, warto już aktualizować do 24h2? Na razie siedze na 23h2 a wiem ze z 24h2 była masa problemów Cytuj darude123 Opublikowano 9 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2025 Najlepiej to zainstalować sobie to na innym dysku i sprawdzić bo każdy ma inną konfigurację i u każdego może być inaczej. Osobiście używam 24h2 i poza czarnym ekranem przy logowaniu i różnym czasem włączania windy reszta działa, poza czarnym ekranem to z tym uruchamianiem miałem już problemy na 23h2. LAGUNA lubi to Cytuj LAGUNA Opublikowano 9 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2025 Godzinę temu, Dom1nik napisał(a): warto już aktualizować do 24h2? Na razie siedze na 23h2 a wiem ze z 24h2 była masa problemów Zrób sobie obraz tego 23h2 a wgraj na czysto ten 24h2 i posprawdzaj sobie jak będzie i czy widzisz różnicę na plus czy minus. Tak do pierwszej aktualizacji potestuj. darude123 lubi to Cytuj ARO23 Opublikowano 9 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2025 2 godziny temu, Dom1nik napisał(a): Panowie, warto już aktualizować do 24h2? Na razie siedze na 23h2 a wiem ze z 24h2 była masa problemów Ja mam jak najgorsze zdanie o 24h2,przy 23h2 nie miałem żadnych problemów z systemem a teraz problem goni problem.moja rada jak nie musisz to zostań przy 23h2 a na aktualizację do 24h2 poczekaj trochę aż załatają większość problemów. Cytuj wojtus0 Opublikowano 9 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2025 4 godziny temu, Dom1nik napisał(a): Panowie, warto już aktualizować do 24h2? Na razie siedze na 23h2 a wiem ze z 24h2 była masa problemów U mnie w organizacji po aktualizacji Windows 11 do 24H2 i korzystaniu z Office 2016 wystąpił problem z otwieraniem plików excel zabezpieczonych hasłem lub zawierających odnośniki. Do tej pory nie znalazłem rozwiązania dla tego problemu, a jest on upierdliwy dla użytkowników bo muszą pamiętać żeby najpierw otworzyć pustego excela zanim klikną bezpośrednio na plik i go uruchomią. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj LAGUNA Opublikowano 10 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2025 Windows 11 stanie się bardziej wygodny w instalacji Microsoft twierdzi, że wkrótce każdy użytkownik – prywatny lub firma – będzie mógł zdecydować o tym, czy system Windows 11 ma się aktualizować podczas instalacji i pierwszego uruchomienia. Nie tylko umożliwi to sprawniejszą kontrolę nad procesem, ale pozwoli również zaoszczędzić mnóstwo czasu. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] zdzisiek24 lubi to Cytuj LAGUNA Opublikowano 10 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2025 Windows 11 ulepszony przez fanów. Ta aplikacja działa cuda [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Windows 11 24H2 właśnie sprawił, że karty Eksploratora plików są inteligentniejsze i lepsze [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] JanKo66 lubi to Cytuj ampa Opublikowano 11 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2025 KB5051987 właśnie wjechała. Kto się nie boi to pobiera. LAGUNA i JanKo66 lubią to Cytuj zdzisiek24 Opublikowano 11 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2025 ▲ No to jesteś "do tyłu" bo u mnie KB5051989. Ps sorki, Ty już na 24H2 Cytuj ampa Opublikowano 11 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2025 Po każdej aktualizacji robię sfc /scannow i wiecie co? teraz u mnie to strasznie muli a jak się już uruchomi to po 15-tu minutach jest 2%...ale to może u mnie i parę restartów to naprawi Edyta...I cud dwa restarty i działa, oczywiście coś wykrył i naprawił...normalka MS LAGUNA lubi to Cytuj plusik Opublikowano 12 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2025 Microsoft namawia do odinstalowania Windows 11. Co jest? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj darude123 Opublikowano 12 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2025 Osobiście nie rozumiem tych pretensji co do tego że ms teoretycznie nie pozwala zainstalować 11 na niewspieranym sprzęcie. Każde komputery są dobre w swojej epoce, no nie oszukujmy się żeby na 15 letnim kompie instalować 11 i mieć nadzieję że to będzie działać. Do tego poza tpm 11 instaluje się na kompach od 8 gen, przecież to kompy sprzed 6 lat albo nawet więcej. Teraz można takie coś kupić za grosze. A dwa że dzięki temu że są wyższe wymagania to jednak postęp idzie do przodu i ciągle coś jest ulepszane, a nie siedzimy na płytach ze złączem isa na przykład. LAGUNA lubi to Cytuj ampa Opublikowano 12 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2025 A może to przez to że niektórym wystarcza komputer z przed paru lat a problemem jest nie wspieranie systemu jaki posiadają. Po za tym nie ma mowy o jakimś nie wiadomo jakim postępie a zwykłym skoku na kasę użytkowników zmuszając ich do zmiany platformy widząc jakiego potworka stworzyli w postaci 24H2. LAGUNA lubi to Cytuj darude123 Opublikowano 12 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2025 Ten komu wystarcza komputer to po prostu ominie wymagania i tyle, a jak ktoś całkiem niekumaty to i tak będzie siedział dalej na jakimś xp czy 7 Cytuj LAGUNA Opublikowano 13 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2025 15 godzin temu, darude123 napisał(a): jak ktoś całkiem niekumaty to i tak będzie siedział dalej na jakimś xp czy 7 Nie pisz "niekumaci" bo ci niekumaci jeszcze na 15 -sto letnim kompie uruchomią 12-nastkę z 15-sto letnimi płytami głównymi nie było takich problemów jak z dzisiejszymi świeżynkami. Nowe funkcje w Windows 11 – aktualizacja KB5051987 gotowa [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Święto lasu. Windows 11 naprawia błędy i dostaje ciekawe funkcje [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] darude123 lubi to Cytuj LAGUNA Opublikowano 16 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2025 Windows 11 24H2 bez wsparcia dla milionów użytkowników. Sprawdź, czy Twój procesor jest na liście Windows 11 24H2 nie będzie wspierać procesorów Intel ósmej, dziewiątej i dziesiątej generacji. Oznacza to, że użytkownicy tych układów mogą nie otrzymać aktualizacji do najnowszej wersji systemu operacyjnego. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] darude123 i Spirit lubią to Cytuj Spirit Opublikowano 16 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2025 Ku... ktoś tam na kiblu siedzi w tej Dolinie Krzemowej i na takie pomysły wpada ? A od dziś zablokujemy tych hoop Kurde moj jest na liście jestem [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]by identyfikował sie jako jeden z tych nie wykluczonych moze się uda! LAGUNA lubi to Cytuj stens Opublikowano 16 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2025 43 minuty temu, Spirit napisał(a): identyfikował sie jako jeden z tych nie wykluczonych moze się uda! Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup\MoSetup] "CorrelationVector"="FKYE189MYk+0RSrA.1.2.2.151.24" "AllowUpgradesWithUnsupportedTPMOrCPU"=dword:00000001 LAGUNA lubi to Cytuj zen888 Opublikowano 16 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2025 Godzinę temu, Spirit napisał(a): Ku... ktoś tam na kiblu siedzi w tej Dolinie Krzemowej i na takie pomysły wpada ? Akurat tutaj nie w Dolinie Krzemowej tylko w Redmond - wszystkie procki Intela (a gdzie AMD?) Core gen. 10 i niższej możemy pożegnać. Ale żeby chociaż te nowsze były lepsze: topowe gen. 13 i 14 zdychają po kilku miesiącach pracy a gen. 15 wydajnościowo kompletne dno. U mnie Linux odpada bo soft, którego używam nie pójdzie w emulacji. Nie ma rady, trzeba czekać na gen. 16 (Nova Lake - może będą już pod koniec roku) i modlić się. LAGUNA lubi to Cytuj darude123 Opublikowano 16 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2025 Ale wymyślili, tego to się nie spodziewałem, mój procek jest oczywiście na liście. Nie wiem co oni kombinują ale nie idzie to w dobrą stronę jak dla mnie. Tych jeszcze niezdecydowanych pchają w stronę linuxa szybciej takimi ruchami, oczywiście jeśli komuś linux wystarczy na codzień. LAGUNA lubi to Cytuj Poprzednia 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 Dalej Strona 130 z 156 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Ładowanie × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij https://winclub.pl/topic/41323-windows-11-og%C3%B3lna-dyskusja/ Więcej opcji udostępniania... Obserwujący 28
LAGUNA Opublikowano 5 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2025 5 minut temu, Patryk.P napisał(a): Wystarczy zapisać jak Batch file (.bat): Może i wystarczy ale co będzie za tydzień za miesiąc? Cytuj
Patryk.P Opublikowano 5 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2025 4 godziny temu, LAGUNA napisał(a): Może i wystarczy ale co będzie za tydzień za miesiąc? Ja bym nie panikował i tak mam włączone update'y tylko security (bloatware też wywalony) LAGUNA lubi to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 6 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2025 22 godziny temu, Patryk.P napisał(a): Ja bym nie panikował Ja nie panikuje ja tylko podaje ewentualne przygody. (osobiście do pracy mam Windows Server) a kursor jeszcze macie w temacie? Windows 11: problemy z kursorem po aktualizacji KB5050094 Aktualizacja Windowsa 11 KB5050094, choć naprawia wcześniejszy błąd z obsługą urządzeń audio, ma także swoje wady. Jak zauważono, po wprowadzeniu aktualizacji w Windowsie 11 pojawia się m.in. błąd z kursorem. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] JanKo66 lubi to Cytuj
ARO23 Opublikowano 6 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2025 W dniu 1.02.2025 o 16:08, Kosa7 napisał(a): Po tych najnowszych aktualizacjach zauważyłem tylko że windows update tylko zwolnił w sensie dłużej wyszukuje aktualizacje ktoś ma podobny problem? Wcześniej to trwało pare sekund teraz pare minut 3-5 min U mnie pół dnia windows update niby wyszukiwał aktualizacje i na końcu wyskoczył komunikat o błędzie (0x800705b4). Ma ktoś pomysł jak rozwiązać ten problem? może jakiś skrypt do resetowania windows update ? Cytuj
stens Opublikowano 6 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2025 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
LAGUNA Opublikowano 6 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2025 47 minut temu, ARO23 napisał(a): wyskoczył komunikat o błędzie (0x800705b4) lub powiadają [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Kosa7 Opublikowano 7 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2025 14 godzin temu, ARO23 napisał(a): U mnie pół dnia windows update niby wyszukiwał aktualizacje i na końcu wyskoczył komunikat o błędzie (0x800705b4). Ma ktoś pomysł jak rozwiązać ten problem? może jakiś skrypt do resetowania windows update ? Zatrzymaj usługę komendami w wierszu poleceń następnie usuń folder SoftwareDistribution zawartość powinno pomóc. Zatrzymanie usługi Windows Update: net stop wuauserv Usunięcie folderu z plikami usługi: rd /s /q %systemroot%\SoftwareDistribution Uruchomienie usługi Windows Update: net start wuauserv Najlepiej odłączyć się na czas od internetu jak nie wejdzie komenda na usuwanie folderu po przez wiersz poleceń to usuń ręcznie zawartość folderu Cytuj
ARO23 Opublikowano 8 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2025 18 godzin temu, Kosa7 napisał(a): Zatrzymaj usługę komendami w wierszu poleceń następnie usuń folder SoftwareDistribution zawartość powinno pomóc. Zatrzymanie usługi Windows Update: net stop wuauserv Usunięcie folderu z plikami usługi: rd /s /q %systemroot%\SoftwareDistribution Uruchomienie usługi Windows Update: net start wuauserv Najlepiej odłączyć się na czas od internetu jak nie wejdzie komenda na usuwanie folderu po przez wiersz poleceń to usuń ręcznie zawartość folderu Dziękuję wszystkim za pomoc,pomogło zatrzymanie usług komendami i usunięcie zawartości katalogu SoftwareDistribution. Cytuj
plusik Opublikowano 8 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2025 Windows 11 ze świetną aktualizacją - możesz zaoszczędzić nawet 100 GB miejsca na dysku - to morze się okazać przydatne a co w zamian zepsuje ???? zobaczymy [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Dom1nik Opublikowano 9 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2025 Panowie, warto już aktualizować do 24h2? Na razie siedze na 23h2 a wiem ze z 24h2 była masa problemów Cytuj
darude123 Opublikowano 9 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2025 Najlepiej to zainstalować sobie to na innym dysku i sprawdzić bo każdy ma inną konfigurację i u każdego może być inaczej. Osobiście używam 24h2 i poza czarnym ekranem przy logowaniu i różnym czasem włączania windy reszta działa, poza czarnym ekranem to z tym uruchamianiem miałem już problemy na 23h2. LAGUNA lubi to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 9 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2025 Godzinę temu, Dom1nik napisał(a): warto już aktualizować do 24h2? Na razie siedze na 23h2 a wiem ze z 24h2 była masa problemów Zrób sobie obraz tego 23h2 a wgraj na czysto ten 24h2 i posprawdzaj sobie jak będzie i czy widzisz różnicę na plus czy minus. Tak do pierwszej aktualizacji potestuj. darude123 lubi to Cytuj
ARO23 Opublikowano 9 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2025 2 godziny temu, Dom1nik napisał(a): Panowie, warto już aktualizować do 24h2? Na razie siedze na 23h2 a wiem ze z 24h2 była masa problemów Ja mam jak najgorsze zdanie o 24h2,przy 23h2 nie miałem żadnych problemów z systemem a teraz problem goni problem.moja rada jak nie musisz to zostań przy 23h2 a na aktualizację do 24h2 poczekaj trochę aż załatają większość problemów. Cytuj
wojtus0 Opublikowano 9 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2025 4 godziny temu, Dom1nik napisał(a): Panowie, warto już aktualizować do 24h2? Na razie siedze na 23h2 a wiem ze z 24h2 była masa problemów U mnie w organizacji po aktualizacji Windows 11 do 24H2 i korzystaniu z Office 2016 wystąpił problem z otwieraniem plików excel zabezpieczonych hasłem lub zawierających odnośniki. Do tej pory nie znalazłem rozwiązania dla tego problemu, a jest on upierdliwy dla użytkowników bo muszą pamiętać żeby najpierw otworzyć pustego excela zanim klikną bezpośrednio na plik i go uruchomią. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
LAGUNA Opublikowano 10 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2025 Windows 11 stanie się bardziej wygodny w instalacji Microsoft twierdzi, że wkrótce każdy użytkownik – prywatny lub firma – będzie mógł zdecydować o tym, czy system Windows 11 ma się aktualizować podczas instalacji i pierwszego uruchomienia. Nie tylko umożliwi to sprawniejszą kontrolę nad procesem, ale pozwoli również zaoszczędzić mnóstwo czasu. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] zdzisiek24 lubi to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 10 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2025 Windows 11 ulepszony przez fanów. Ta aplikacja działa cuda [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Windows 11 24H2 właśnie sprawił, że karty Eksploratora plików są inteligentniejsze i lepsze [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] JanKo66 lubi to Cytuj
ampa Opublikowano 11 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2025 KB5051987 właśnie wjechała. Kto się nie boi to pobiera. LAGUNA i JanKo66 lubią to Cytuj
zdzisiek24 Opublikowano 11 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2025 ▲ No to jesteś "do tyłu" bo u mnie KB5051989. Ps sorki, Ty już na 24H2 Cytuj
ampa Opublikowano 11 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2025 Po każdej aktualizacji robię sfc /scannow i wiecie co? teraz u mnie to strasznie muli a jak się już uruchomi to po 15-tu minutach jest 2%...ale to może u mnie i parę restartów to naprawi Edyta...I cud dwa restarty i działa, oczywiście coś wykrył i naprawił...normalka MS LAGUNA lubi to Cytuj
plusik Opublikowano 12 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2025 Microsoft namawia do odinstalowania Windows 11. Co jest? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
darude123 Opublikowano 12 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2025 Osobiście nie rozumiem tych pretensji co do tego że ms teoretycznie nie pozwala zainstalować 11 na niewspieranym sprzęcie. Każde komputery są dobre w swojej epoce, no nie oszukujmy się żeby na 15 letnim kompie instalować 11 i mieć nadzieję że to będzie działać. Do tego poza tpm 11 instaluje się na kompach od 8 gen, przecież to kompy sprzed 6 lat albo nawet więcej. Teraz można takie coś kupić za grosze. A dwa że dzięki temu że są wyższe wymagania to jednak postęp idzie do przodu i ciągle coś jest ulepszane, a nie siedzimy na płytach ze złączem isa na przykład. LAGUNA lubi to Cytuj
ampa Opublikowano 12 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2025 A może to przez to że niektórym wystarcza komputer z przed paru lat a problemem jest nie wspieranie systemu jaki posiadają. Po za tym nie ma mowy o jakimś nie wiadomo jakim postępie a zwykłym skoku na kasę użytkowników zmuszając ich do zmiany platformy widząc jakiego potworka stworzyli w postaci 24H2. LAGUNA lubi to Cytuj
darude123 Opublikowano 12 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2025 Ten komu wystarcza komputer to po prostu ominie wymagania i tyle, a jak ktoś całkiem niekumaty to i tak będzie siedział dalej na jakimś xp czy 7 Cytuj
LAGUNA Opublikowano 13 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2025 15 godzin temu, darude123 napisał(a): jak ktoś całkiem niekumaty to i tak będzie siedział dalej na jakimś xp czy 7 Nie pisz "niekumaci" bo ci niekumaci jeszcze na 15 -sto letnim kompie uruchomią 12-nastkę z 15-sto letnimi płytami głównymi nie było takich problemów jak z dzisiejszymi świeżynkami. Nowe funkcje w Windows 11 – aktualizacja KB5051987 gotowa [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Święto lasu. Windows 11 naprawia błędy i dostaje ciekawe funkcje [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] darude123 lubi to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 16 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2025 Windows 11 24H2 bez wsparcia dla milionów użytkowników. Sprawdź, czy Twój procesor jest na liście Windows 11 24H2 nie będzie wspierać procesorów Intel ósmej, dziewiątej i dziesiątej generacji. Oznacza to, że użytkownicy tych układów mogą nie otrzymać aktualizacji do najnowszej wersji systemu operacyjnego. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] darude123 i Spirit lubią to Cytuj
Spirit Opublikowano 16 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2025 Ku... ktoś tam na kiblu siedzi w tej Dolinie Krzemowej i na takie pomysły wpada ? A od dziś zablokujemy tych hoop Kurde moj jest na liście jestem [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]by identyfikował sie jako jeden z tych nie wykluczonych moze się uda! LAGUNA lubi to Cytuj
stens Opublikowano 16 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2025 43 minuty temu, Spirit napisał(a): identyfikował sie jako jeden z tych nie wykluczonych moze się uda! Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup\MoSetup] "CorrelationVector"="FKYE189MYk+0RSrA.1.2.2.151.24" "AllowUpgradesWithUnsupportedTPMOrCPU"=dword:00000001 LAGUNA lubi to Cytuj
zen888 Opublikowano 16 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2025 Godzinę temu, Spirit napisał(a): Ku... ktoś tam na kiblu siedzi w tej Dolinie Krzemowej i na takie pomysły wpada ? Akurat tutaj nie w Dolinie Krzemowej tylko w Redmond - wszystkie procki Intela (a gdzie AMD?) Core gen. 10 i niższej możemy pożegnać. Ale żeby chociaż te nowsze były lepsze: topowe gen. 13 i 14 zdychają po kilku miesiącach pracy a gen. 15 wydajnościowo kompletne dno. U mnie Linux odpada bo soft, którego używam nie pójdzie w emulacji. Nie ma rady, trzeba czekać na gen. 16 (Nova Lake - może będą już pod koniec roku) i modlić się. LAGUNA lubi to Cytuj
darude123 Opublikowano 16 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2025 Ale wymyślili, tego to się nie spodziewałem, mój procek jest oczywiście na liście. Nie wiem co oni kombinują ale nie idzie to w dobrą stronę jak dla mnie. Tych jeszcze niezdecydowanych pchają w stronę linuxa szybciej takimi ruchami, oczywiście jeśli komuś linux wystarczy na codzień. LAGUNA lubi to Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez JakubDriver,
Przydatna informacja :)
Rekomendacja dodana przez VACek
0 reakcji
Pokaż odpowiedź
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników