Skocz do zawartości

Windows 11 - ogólna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 5.02.2025 o 20:30, LAGUNA napisał(a):

Microsoft blokuje narzędzie do omijania wymagań Windows 11. Oznacza je jako malware
Microsoft zablokował darmową aplikację Flyby11 umożliwiającą obejście wymagań systemowych Windows 11 24H2, oznaczając ją jako potencjalne złośliwe oprogramowanie.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
LAGUNA lubi to
  • Odpowiedzi 4,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
22 godziny temu, Patryk.P napisał(a):

Ja bym nie panikował

Ja nie panikuje ja tylko podaje ewentualne przygody.:)  (osobiście do pracy mam Windows Server)

a kursor jeszcze macie w temacie?

Windows 11: problemy z kursorem po aktualizacji KB5050094
Aktualizacja Windowsa 11 KB5050094, choć naprawia wcześniejszy błąd z obsługą urządzeń audio, ma także swoje wady. Jak zauważono, po wprowadzeniu aktualizacji w Windowsie 11 pojawia się m.in. błąd z kursorem.

JanKo66 lubi to
Opublikowano
W dniu 1.02.2025 o 16:08, Kosa7 napisał(a):

Po tych najnowszych aktualizacjach zauważyłem tylko że windows update tylko zwolnił w sensie dłużej wyszukuje aktualizacje ktoś ma podobny problem?

Wcześniej to trwało pare sekund teraz pare minut 3-5 min🤣

U mnie pół dnia windows update niby wyszukiwał aktualizacje i na końcu wyskoczył komunikat o błędzie (0x800705b4). Ma ktoś pomysł jak rozwiązać ten problem? może jakiś skrypt do resetowania windows update ?

Opublikowano
47 minut temu, ARO23 napisał(a):

wyskoczył komunikat o błędzie (0x800705b4)

lub powiadają

Opublikowano
14 godzin temu, ARO23 napisał(a):

U mnie pół dnia windows update niby wyszukiwał aktualizacje i na końcu wyskoczył komunikat o błędzie (0x800705b4). Ma ktoś pomysł jak rozwiązać ten problem? może jakiś skrypt do resetowania windows update ?

Zatrzymaj usługę komendami w wierszu poleceń następnie usuń folder SoftwareDistribution zawartość powinno pomóc.

Zatrzymanie usługi Windows Update: net stop wuauserv

Usunięcie folderu z plikami usługi: rd /s /q %systemroot%\SoftwareDistribution

Uruchomienie usługi Windows Update: net start wuauserv

Najlepiej odłączyć się na czas od internetu jak nie wejdzie komenda na usuwanie folderu po przez wiersz poleceń to usuń ręcznie zawartość folderu

Opublikowano
18 godzin temu, Kosa7 napisał(a):

Zatrzymaj usługę komendami w wierszu poleceń następnie usuń folder SoftwareDistribution zawartość powinno pomóc.

Zatrzymanie usługi Windows Update: net stop wuauserv

Usunięcie folderu z plikami usługi: rd /s /q %systemroot%\SoftwareDistribution

Uruchomienie usługi Windows Update: net start wuauserv

Najlepiej odłączyć się na czas od internetu jak nie wejdzie komenda na usuwanie folderu po przez wiersz poleceń to usuń ręcznie zawartość folderu

Dziękuję wszystkim za pomoc,pomogło zatrzymanie usług komendami i usunięcie zawartości katalogu SoftwareDistribution.

Opublikowano

Windows 11 ze świetną aktualizacją - możesz zaoszczędzić nawet 100 GB miejsca na dysku - to morze się okazać przydatne a co w zamian zepsuje ???? zobaczymy

Opublikowano

Najlepiej to zainstalować sobie to na innym dysku i sprawdzić bo każdy ma inną konfigurację i u każdego może być inaczej.

Osobiście używam 24h2 i poza czarnym ekranem przy logowaniu i różnym czasem włączania windy reszta działa, poza czarnym ekranem to z tym uruchamianiem miałem już problemy na 23h2.

LAGUNA lubi to
Opublikowano
Godzinę temu, Dom1nik napisał(a):

warto już aktualizować do 24h2?  Na razie siedze na 23h2 a wiem ze z 24h2 była masa problemów 

Zrób sobie obraz tego 23h2 

a wgraj na czysto ten 24h2 i posprawdzaj sobie jak będzie i czy widzisz różnicę na plus czy minus.

Tak do pierwszej aktualizacji potestuj.

darude123 lubi to
Opublikowano
2 godziny temu, Dom1nik napisał(a):

Panowie, warto już aktualizować do 24h2?  Na razie siedze na 23h2 a wiem ze z 24h2 była masa problemów 

Ja mam jak najgorsze zdanie o 24h2,przy 23h2 nie miałem żadnych problemów z systemem a teraz problem goni problem.moja rada jak nie musisz to zostań przy 23h2 a na aktualizację do 24h2 poczekaj trochę aż załatają większość problemów.

Opublikowano
4 godziny temu, Dom1nik napisał(a):

Panowie, warto już aktualizować do 24h2?  Na razie siedze na 23h2 a wiem ze z 24h2 była masa problemów 

U mnie w organizacji po aktualizacji Windows 11 do 24H2 i korzystaniu z Office 2016 wystąpił problem z otwieraniem plików excel zabezpieczonych hasłem lub zawierających odnośniki. Do tej pory nie znalazłem rozwiązania dla tego problemu, a jest on upierdliwy dla użytkowników bo muszą pamiętać żeby najpierw otworzyć pustego excela zanim klikną bezpośrednio na plik i go uruchomią.

Opublikowano

Windows 11 stanie się bardziej wygodny w instalacji
Microsoft twierdzi, że wkrótce każdy użytkownik – prywatny lub firma – będzie mógł zdecydować o tym, czy system Windows 11 ma się aktualizować podczas instalacji i pierwszego uruchomienia. Nie tylko umożliwi to sprawniejszą kontrolę nad procesem, ale pozwoli również zaoszczędzić mnóstwo czasu.

zdzisiek24 lubi to
Opublikowano

Windows 11 ulepszony przez fanów. Ta aplikacja działa cuda

Windows 11 24H2 właśnie sprawił, że karty Eksploratora plików są inteligentniejsze i lepsze

JanKo66 lubi to
Opublikowano

😂Po każdej aktualizacji robię sfc /scannow i wiecie co? teraz u mnie to strasznie muli a jak się już uruchomi to po 15-tu minutach jest 2%...ale to może u mnie i parę restartów to naprawi 😄

Edyta...I cud dwa restarty i działa, oczywiście coś wykrył i naprawił...normalka MS 😄

LAGUNA lubi to
Opublikowano

Osobiście nie rozumiem tych pretensji co do tego że ms teoretycznie nie pozwala zainstalować 11 na niewspieranym sprzęcie.

Każde komputery są dobre w swojej epoce, no nie oszukujmy się żeby na 15 letnim kompie instalować 11 i mieć nadzieję że to będzie działać.

Do tego poza tpm 11 instaluje się na kompach od 8 gen, przecież to kompy sprzed 6 lat albo nawet więcej.

Teraz można takie coś kupić za grosze.

A dwa że dzięki temu że są wyższe wymagania to jednak postęp idzie do przodu i ciągle coś jest ulepszane, a nie siedzimy na płytach ze złączem isa na przykład.

LAGUNA lubi to
Opublikowano

A może to przez to że niektórym wystarcza komputer z przed paru lat a problemem jest nie wspieranie systemu jaki posiadają. Po za tym nie ma mowy o jakimś nie wiadomo jakim postępie a zwykłym skoku na kasę użytkowników zmuszając ich do zmiany platformy widząc jakiego potworka stworzyli w postaci 24H2. 

LAGUNA lubi to
Opublikowano
15 godzin temu, darude123 napisał(a):

jak ktoś całkiem niekumaty to i tak będzie siedział dalej na jakimś xp czy 7

Nie pisz "niekumaci" bo ci niekumaci jeszcze  na 15 -sto letnim kompie uruchomią 12-nastkę:D

z 15-sto letnimi płytami głównymi nie było takich problemów jak z dzisiejszymi świeżynkami.

Nowe funkcje w Windows 11 – aktualizacja KB5051987 gotowa

Święto lasu. Windows 11 naprawia błędy i dostaje ciekawe funkcje

darude123 lubi to
Opublikowano

Windows 11 24H2 bez wsparcia 
dla milionów użytkowników. Sprawdź, czy Twój procesor jest na liście

Windows 11 24H2 nie będzie wspierać procesorów Intel ósmej, dziewiątej i dziesiątej generacji. Oznacza to, że użytkownicy tych układów mogą nie otrzymać aktualizacji do najnowszej wersji systemu operacyjnego.

darude123 i Spirit lubią to
Opublikowano

Ku... ktoś tam na kiblu siedzi w tej Dolinie Krzemowej i na takie pomysły wpada ? A od dziś zablokujemy tych hoop 😂

Kurde moj jest na liście jestem [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]by identyfikował sie jako jeden z tych nie wykluczonych moze się uda! :)

LAGUNA lubi to
Opublikowano
43 minuty temu, Spirit napisał(a):

identyfikował sie jako jeden z tych nie wykluczonych moze się uda!

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup\MoSetup]
"CorrelationVector"="FKYE189MYk+0RSrA.1.2.2.151.24"
"AllowUpgradesWithUnsupportedTPMOrCPU"=dword:00000001

LAGUNA lubi to
Opublikowano
Godzinę temu, Spirit napisał(a):

Ku... ktoś tam na kiblu siedzi w tej Dolinie Krzemowej i na takie pomysły wpada ?

Akurat tutaj nie w Dolinie Krzemowej tylko w Redmond - wszystkie procki Intela (a gdzie AMD?) Core gen. 10 i niższej możemy pożegnać. Ale żeby chociaż te nowsze były lepsze: topowe gen. 13 i 14 zdychają po kilku miesiącach pracy a gen. 15 wydajnościowo kompletne dno. U mnie Linux odpada bo soft, którego używam nie pójdzie w emulacji. Nie ma rady, trzeba czekać na gen. 16 (Nova Lake - może będą już pod koniec roku) i modlić się.

LAGUNA lubi to
Opublikowano

Ale wymyślili, tego to się nie spodziewałem,  mój procek jest oczywiście na liście.

Nie wiem co oni kombinują ale nie idzie to w dobrą stronę jak dla mnie.

Tych jeszcze niezdecydowanych pchają w stronę linuxa szybciej takimi ruchami, oczywiście jeśli komuś linux wystarczy na codzień.

LAGUNA lubi to