Skocz do zawartości

nowość czerwiec 2021 - office 2019 wykrywa magiczną aktywację

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

kulam się na office 2019 od dłuższego czasu, ostatnio aktywację puściłam Toolkitem z marca. Dziś pojawił się zupełnie nowy ekran z zachęceniem do kupienia oryginalnego office za jedyne 700 zł brutto, w sam raz dla bieda polaka.

Najnowszy toolkit odświeżył aktywację, ale office i tak wie <spisek>

Puściłam jeszcze KMSoffline i jest to samo.

Ekran wygląda tak:

image.png.52abc1ee653436b22a4a7c802483e6c1.png

Ktoś coś wie? Można to jakoś przeskoczyć, czy trzeba zacząć żreć ziemię i kupić sobie dożywotnią licencję, która będzie do śmietnika po kilku latach? heh

Z góry dzięki za info <3

Opublikowano

niestety, to w sumie ciągle aktywator kms, można kucać skakać klęczeć, ale microsoft wie wszystko ;d

dla formalności klepnęłam z ciekawości, aktywacja jest zakończona sukcesem, ale po włączeniu office sukces okazuje się być naiwnością 

1:

License Status: Licensed
Volume activation expiration: 259198 minute(s) (180 day(s))
Configured Activation Type: All

2:

Expiration Date/Time: 179.23:56,  until 29.11.2021
       Activation interval: 00.02:00
          Renewal interval: 07.00:00
              License Status: --- LICENSED ---
       ---------------------------------------

3:

License Status: Activated
Remaining Grace: 179 days  (259193 minute(s) before expiring)

¯\_(ツ)_/¯

Opublikowano

Nie to jest clue sprawy, tylko wklejony screen :>

pomimo aktywacji świeżej, po uruchomieniu dowolnej apki z pakietu, np. word, pojawia się to info

Rozumiecie? Aktywacja przestała 'wystarczać'. Problem jest nowy, kilka dni temu było ok

czy ktoś też tak ma?

Windows jest legitny, więc tylko office się odezwał

marcinki lubi to
Opublikowano

Sprawdziłem. Nowo zainstalowany Windows 10, nowy Office 2019. Obydwa aktywowane MAS 1.4. Wszystko działa, żadnych komunikatów. Może zrób porządki w Windows (szczególnie z różnymi  wersjami KMS), przeinstaluj Office. 

Opublikowano
1 minutę temu, rrroberto napisał:

Sprawdziłem. Nowo zainstalowany Windows 10, nowy Office 2019. Obydwa aktywowane MAS 1.4. Wszystko działa, żadnych komunikatów. Może zrób porządki w Windows (szczególnie z różnymi  wersjami KMS), przeinstaluj Office. 

Komunikat pojawia się pewnie wprowadzili jakiś mechanizm wykrywania pirackich licencji jak kiedyś był w Windows WGA

Eagle2500 lubi to
Opublikowano
3 godziny temu, rrroberto napisał:

Mogę prosić o pro tipa w kwestii porządkowania wersji kms? Będę bardzo wdzięczna :)

Opublikowano

Ponieważ problem jest dużo bardziej złożony, niestety porady od @rrroberto i @jerrunia mi nie pomogły.

Komunikat pojawia się, ponieważ MS prawdopodobnie rozpoczął wykrywanie narzędzi do aktywacji pakietu Office.

Poniżej wklejam przetłumaczone rozwiązanie zaproponowane przez autorów MAS. Polega ono na zmianie kanału aktualizacji Office na "Production::MEC".

U mnie zadziałało, komunikat zniknął.

Uruchom wiersz poleceń jako administrator. Wklejaj po jednej linii poniższego kodu i zatwierdzaj enterem:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Po wykonaniu wszystkich poleceń, powinno pojawić się okno aktualizacji pakietu Office. Czekamy na ukończenie procesu. Uruchamiamy Office.

Uwaga: powyższe wskazówki możemy zastosować tylko na aktywowanym pakiecie Office.

Testowane na Office 2019 Pro Plus.

Wszystko robicie na własną odpowiedzialność.

Opublikowano

@rrroberto - dzięki za link, zanim przystąpiłam do zabawy z wpisami wyczyściłam i aktywowałam na nowo, żeby było świeżo przed dalszymi działaniami

@ralffi21 - zgodnie z instrukcją poszło i działa <3 informacyjnie dodam, że 4 wpisy w rejestrze nie były znalezione, ale po aktualizacji office uruchamia się bez kręcenia nosem, zobaczymy na jaki czas będzie spokój. 

Dziękuję za pomoc! ⭐

Opublikowano
W dniu 5.06.2021 o 11:59, ekhm napisał:

@rrroberto - dzięki za link, zanim przystąpiłam do zabawy z wpisami wyczyściłam i aktywowałam na nowo, żeby było świeżo przed dalszymi działaniami

@ralffi21 - zgodnie z instrukcją poszło i działa <3 informacyjnie dodam, że 4 wpisy w rejestrze nie były znalezione, ale po aktualizacji office uruchamia się bez kręcenia nosem, zobaczymy na jaki czas będzie spokój. 

Dziękuję za pomoc! ⭐

co wyczyściłeś i jak? też mam problem z aktywacją office

Opublikowano

Ja miałem wersję 2016 i problem z aktywacją... Usunąłem wszystko związane z Office a następnie za pomocą kms cleaner portable usunąłem ślady po aktywatorach. Następnie zainstalowałem wersje office 2019 pro plus x64 z początku tego wątku, aktywowałem według instrukcji kolegi gregorlodz z wątku https://winclub.pl/topic/20781-microsoft-office-2019-proplus-visio-project-pro-2103-1390120336-05042021-by-xardas14/?do=findComment&comment=285494 i zadziałało bez zająknięcia.

Opublikowano
W dniu 4.06.2021 o 14:22, ralffi21 napisał:

Ponieważ problem jest dużo bardziej złożony, niestety porady od @rrroberto i @jerrunia mi nie pomogły.

Komunikat pojawia się, ponieważ MS prawdopodobnie rozpoczął wykrywanie narzędzi do aktywacji pakietu Office.

Poniżej wklejam przetłumaczone rozwiązanie zaproponowane przez autorów MAS. Polega ono na zmianie kanału aktualizacji Office na "Production::MEC".

Uruchom wiersz poleceń jako administrator. Wklejaj po jednej linii poniższego kodu i zatwierdzaj enterem:

Po wykonaniu wszystkich poleceń, powinno pojawić się okno aktualizacji pakietu Office. Czekamy na ukończenie procesu. Uruchamiamy Office.

Uwaga: powyższe wskazówki możemy zastosować tylko na aktywowanym pakiecie Office.

Podobny problem miałem z oficjalną wersją u koleżanki w firmie, zainstalowany jest Microsoft Office 2016 dla Użytk. Domowych i Małych Firm i wyskakiwał komunikat o nielegalnej licencji, na koncie  Microsoft żadna licencja nie przypisana, ale wpisy w cmd pomogły. Pobrało po wszystkim aktualizację i już jest ok .

Opublikowano

Problemem jest konto Microsoft - przynajmniej u mnie tak było. Dopiero jak przełączyłem się na konto lokalne i użyłem KMS, Office się aktywował i nie krzyczy, że jest nieoryginalny.... 

Opublikowano
W dniu 4.06.2021 o 14:22, ralffi21 napisał(a):

Działa jeszcze ten sposób?

Opublikowano

hej,

wracam w temacie - microsoft podjął rękawicę i de facto pojawił się ten sam problem.

Dodam, że od ostatniego postu nie zmieniało się systemowo nic.

Świeże użycie KMS nie pomogło.

Czy ktoś coś?

image.png.e63a8354871f74f9687c1c09e02d841e.png

Opublikowano

Siema @ekhm Nowe bądź używane klucze do Office 2019 są za parę PLN czy warto bawić się z aktywatorami czy innymi "witaminkami" gdzie nie wiadomo co w takim ustrojstwie siedzi

moim zdaniem nie warto link z ofertami powyżej

Pozdrawiam 🙂

LAGUNA lubi to
Opublikowano
W dniu 13.04.2023 o 22:30, ekhm napisał(a):

hej,

wracam w temacie - microsoft podjął rękawicę i de facto pojawił się ten sam problem.

Dodam, że od ostatniego postu nie zmieniało się systemowo nic.

Świeże użycie KMS nie pomogło.

Czy ktoś coś?

Zmień Office 2019 na 2021, różnic dużych nie ma a przynajmniej z mojego doświadczenia mniej z nim problemów.

Opublikowano
W dniu 14.04.2023 o 11:37, rrroberto napisał(a):

niestety nie chciało ruszyć

20 godzin temu, Hip3r napisał(a):

Zmień Office 2019 na 2021, różnic dużych nie ma a przynajmniej z mojego doświadczenia mniej z nią problemów.

tak zrobiłam i jest już ok, dziękuję :)

W dniu 14.04.2023 o 12:31, FILAGOL napisał(a):

Siema @ekhm Nowe bądź używane klucze do Office 2019 są za parę PLN czy warto bawić się z aktywatorami czy innymi "witaminkami" gdzie nie wiadomo co w takim ustrojstwie siedzi

moim zdaniem nie warto link z ofertami powyżej

Pozdrawiam 🙂

jak to potem wygląda w kwestii przeinstalowania / zmiany systemu / pc? W opisach produktu na jednej ze stron podali, iż jest to kod "jednorazowy", ale domyślam się, że niekoniecznie? Może faktycznie wydam te kilka dych, tylko czy faktycznie to będzie działało normalnie?

Opublikowano

Siema @ekhm klucz będzie działał nawet jak Będziesz instalował na nowo na PC

jeżeli Zakupisz klucz np. z linku powyżej to nic się nie będzie złego działo

Sklep wystawi Ci dowód zakupu i jest OK

co do Office 2019 a 2021 to lepiej brać 2021 tak jak napisał @Hip3r kolega ma rację 🙂

Pozdrawiam 🙂

LAGUNA lubi to