mentoss Opublikowano 8 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2021 Witajcie Postawilem dla testów Win10 20h2 i zużywa ono 2,5GB Ram... O ile mnie pamięć nie myli, starsze buildy zużywaly mniej zasobów pamięci po czystej instalce.. Czyzby coś extra MS zafundował do systemu ? Jak się uporać z nadmiarowym apetytem systemu na Pamięć ? Pozdrawiam Ps .Ile Ramu zużywa u Was Win10 po starcie ? Cytuj
mentoss Opublikowano 8 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2021 LLysyn@ jaki build Win10 i usuwaleś coś z niego ? Cytuj
LLysyn Opublikowano 8 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2021 Czysty build z kilkoma programami 20H2 Teraz używam oxygena i mam 800 mb zużycia Cytuj
mentoss Opublikowano 8 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2021 u mnie 2,5 GB zjedzone... gdy wyciągnę kostkę ramu i zejde do 16 GB łyka 2,3 GB Cytuj
Widzior Opublikowano 8 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2021 Wy chyba macie jakąś nerwicę natręctw z tym przeżywaniem, ile RAMu zżera system. I rozumiem, jak ktoś ma 4-8GB, ale wy macie 16-32GB, więc w czym problem? A sprawa wygląda tak, że im więcej sobie system zarezerwuje RAMu, tym lepiej, bo buforowanie najpotrzebniejszych komponentów systemu to podstawa jego płynnego działania. Hannibal i brygada69 lubią to Cytuj
mentoss Opublikowano 8 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2021 Nie ma tu problemu zwyczajnie ciekawe dlaczego każda nowa kompilacja wciąga więcej pamięci Cytuj
Nieobecny Opublikowano 8 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2021 I wszyscy zapominają, że im więcej systemu w pamięci, tym szybszy system. RAM jest 20x szybszy od dysku SSD. Lepiej kontrolujcie ruch procesora i dysku w trybie bezczynności. 6 godzin temu, Widzior napisał: Wy chyba macie jakąś nerwicę natręctw z tym przeżywaniem, ile RAMu zżera system. I rozumiem, jak ktoś ma 4-8GB, ale wy macie 16-32GB, więc w czym problem? Dokładnie - każdy 16-32GB RAM, system zajmuje 2-2,5GB, niech nawet jakaś super hiper zasobożerna gra weźmie 8GB, to nadal kilka-kilkanaście GB nudzi się. piosylant lubi to Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi