Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, zastanawiam się jaki system dobrać pod dość leciwy sprzęt a mianowicie:

-i3 4160 (2/4)

-8GB ramu

-5770 1GB

-ssd 256gb

-hdd 1TB

Warto pchać się w Windowsa 10 na modzie czy lepiej wrzucić jakiegoś Win 8.1 też na modzie? Komputer głównie używany do starszych gier bo wiadomo z tą kartą zbytnio szału już nie ma.

Opublikowano

Nie wiem jaki sens instalować zbugowanego muła Winzgrozę 10, skoro nie jest ci do niczego potrzebny. Ja bym instalował Win7/8.1 i nie żadnego kastrata, tylko zaktualizowanego moda, żeby nie bawić się w poprawki systemowe. Na 8.1 się nie znam, używam tylko Win7, i tu masz najnowszy zaktualizowany mod -

Opublikowano

@Widzior dla jednych Win 10 to zło a dla innych nie.Sam obecnie używam tego systemu na innym sprzęcie i nie mam żadnych problemów.

Chyba trzeba będzie prześledzić każdy dział z Win 8.1 i coś samemu znaleźć :rolleyes:

Opublikowano

Po co ci mody? 7/8.1 będzie chodził dobrze.

Ściągnij z pewnego źródła 7 i sobie zaktualizuj simplixem, można sobie prostym sposobem utworzyć płytę instalacyjną z najnowszymi aktualizacjami.

Ewentualnie ten czysty 8.1 z zabezpieczeniami z marca:

Nie testowałem go ale jak jest czysty to nie powinno być problemu.

Opublikowano
54 minuty temu, dizelek napisał:

Po co ci mody? 7/8.1 będzie chodził dobrze.

Jakoś się tak przyzwyczaiłem już do modów i zawsze było ok jednak to były mody pod Win 10 a nie wiem jak wygląda sytuacja tutaj a wolałbym uniknąć WU itp skoro komputer ma być stricte używany do gierek.