razor1995 Posted April 26, 2021 Report Share Posted April 26, 2021 Trochę się tego naszukałem, ale mam i działa - ostatnia dobra wersja WPS Office 2016 dla Linuxa, ze spolszczeniem i Polskim słownikiem. Co tu dużo mówić - kto zna, tego nie trzeba przekonywać że to klon niemal 1:1 M$ Office - kompatybilność z Office XML jest wzorowa. UWAGA! Wymagana instalacja niezbędnych czcionek, zgodnie z instrukcją tutaj: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] (skrypt jest dla Archa - z niego nie korzystamy, niżej jest manualna instrukcja). Pobieranie: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Instalacja słownika: wypakowujemy do folderu pl_PL folder pl_PL należy skopiować (jako root) do /opt/kingsoft/wps-office/office6/dicts/spellcheck/ Paczka SNAP: Obecnie polecam skorzystać z paczki snap, która posiada wszystko co powyżej: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Zalety: - łatwość instalacji, - all in one - mamy dodane spolszczenie i słowniki, - nie powoduje problemów przy ciemnych stylach, Aby WPS z powyższego snap widział drukarki należy doinstalować: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Oraz usunąć biblioteki: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] JanKo6, jackiechan1993, jarexpol and 1 other like this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
razor1995 Posted April 27, 2021 Author Report Share Posted April 27, 2021 Domyślnie, w ciemnych motywach okna dialogowe będą wyglądać niezbyt estetycznie: Najpierw należy zainstalować Edytor menu vel menulibre: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Aby temu zapobiec - do aktywatora programu dodajemy człon style, jak niżej: /usr/bin/et %f -style=adwaita WPS Presentation: /usr/bin/wps %f -style=adwaita WPS Spreadsheets: /usr/bin/wps %f -style=adwaita WPS Writer: /usr/bin/wps %f -style=adwaita Rezultat: G77 likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G77 Posted April 27, 2021 Report Share Posted April 27, 2021 kolego zainstalowalem ten wps ,smiga w PL a idzie zrobic adwaita black (czarny) ? ps. a z innej beczki razor mam prosbe zrob tutka dobrego jak odpalic na linux mint czy linux lite wifi te nieszczesne i BCM 4352 ac bo mi tylko na 4.19 kenrelu dzialalo co prawda udalo mnie sie znalezc w czelusci internetu stery do kernele 5.8(smigam na xanmod) i dziala ,ale powyzej 5.8 juz nie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
razor1995 Posted April 27, 2021 Author Report Share Posted April 27, 2021 2 godziny temu, G77 napisał: a idzie zrobic adwaita black (czarny) ? Próbowałem - u mnie to nie działa. Aplikacja skórowana jest przez silnik Qt i na środowiskach GTK będą takie kwiatki - to samo jest np. z VirtualBox, gdzie też trzeba stosować obejśnie bo wygląda beznadziejnie. 2 godziny temu, G77 napisał: ps. a z innej beczki razor mam prosbe zrob tutka dobrego jak odpalic na linux mint czy linux lite wifi te nieszczesne i BCM 4352 ac bo mi tylko na 4.19 kenrelu dzialalo Przecież jest. Piszmy tam, żeby nie śmiecić w tym temacie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
razor1995 Posted March 27 Author Report Share Posted March 27 Aktualizacja linków. JanKo6 likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
razor1995 Posted May 6 Author Report Share Posted May 6 Aktualizacja linków oraz informacje o paczce snap. JanKo6 likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts