Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Nie mam pojęcia czy to odpowiedni dział,ale innego nie znalazłem omatko.gif Mam stary komputer 2.60ghz,3gb ramu strasznie ten komp muli i pytanie jaki win by dobry był dla tego kompa? ja głównie to proboje teraz jakies gierki sciagac zeby pograc i do neta. mam teraz win 7 64bit. Muli i internet często gęsto zanica się firefox (brak odpowiedzi) mimo ,że odpalone mam tylko youtube i jakąś stronke próbuję odpalać... i ogolnie komp
Pentium(R) Dual-core CPU E5300 2.60 GHZ, 3gb ramu win 7 64bit. A system jaki chciałbym miec? Obojętnie jaki :D aby nie zacinało się wszystko :P

Słyszałem coś o "Windows MX 9 by MalcolmX jest to modyfikacja W7" i zastanawiam się nad nim czy to dobra opcja ?

Opublikowano

osobiście z mojej strony żaden win...

ale swego czasu bardzo sobie chwaliłem produkcje MalcolmX ale to było za czasów winXP (  jeszcze nikt nie słyszał że ma wyjść win7 ), potem pożegnałem się z win...

acz weź pod uwagę że czasami mody ( kastraty ) nie wszystko może pod grami działać, ale to nie jest reguła...

a swoją drogą jak nie przetestujesz to się nie dowiesz...

Opublikowano

Na wszystkie stare złomy PC i lapki instaluję tylko tego moda, wersja x86, i chodzi bez problemów, nawet na moim c2d T7200 + 3GB DDR2. Jak ci nadal będzie mulić, to wyrzuć to przez okno.

Opublikowano
2 godziny temu, Widzior napisał:

Na wszystkie stare złomy PC i lapki instaluję tylko tego moda, wersja x86, i chodzi bez problemów, nawet na moim c2d T7200 + 3GB DDR2. Jak ci nadal będzie mulić, to wyrzuć to przez okno.

Tak jak kolega wspomniał.

Aczkolwiek - przypadek przerobiony - mam w pracy takiego złomka jako komp serwisowy, do podłączania starszych drukarek, czy przeglądania dokumentacji serwisowej itd.

Bodajże na jakimś AMD Athlonie na AM2, nie pamiętam tak na szybko z głowy dokładnie jego bebechów bo już dawno się nim nie interesowałem, ale na Win7 od Mr.T mulił przykładowo gorzej niż na Win7 Final od SROMOTNIKA

Więc możesz sprawdzić i tego Win7 - ja miałem tam chyba nawet full wgranego, tylko bez aktualizacji i z zaleceniami od autora tematu z instrukcji.

Opublikowano

Również mogę polecić moda SROM-OTNIK'A, na SSD i C2D T7700 system uruchamia się w 20 sekund, jest bardzo responsywny. Polecam!!!

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

brygada69 lubi to
Opublikowano
32 minuty temu, renatan napisał:

a coś bliżej 

Istnieją dwie główne definicje systemu responsywnego. W zaawansowanej informatyce systemem responsywnym określa się taki system, który posiada pewien maksymalny, z góry ustalony czas na wykonanie jakiejś operacji lub serii tych operacji. System jest responsywny wówczas, gdy najgorszy czas jego odpowiedzi na polecenie wykonania konkretnych operacji nie przekracza pewnego z góry określonego pułapu. W bardziej potocznym, programistycznym rozumieniu, systemem responsywnym nazywa się taki rodzaj oprogramowania, które pozwala na prawidłowe wyświetlanie danego obrazu na wyświetlaczach posiadających różne wymiary. Jest to szczególnie widoczne w przypadku zawartości wyświetlanych stron internetowych. Otóż dawniej kod stron dostosowany był do standardowych, posiadających poziomą orientację monitorów czy matryc w laptopie. Rewolucja na rynku multimediów, dzięki której dostęp do coraz większej ilości treści internetowych uzyskiwany jest za pośrednictwem urządzeń mobilnych (tablety, smartfony itp.), wymusiła na programistach zmianę sposobu wyświetlania tych treści. Okazało się to możliwe właśnie dzięki stworzeniu systemów responsywnych. Co więcej, omawiane systemy pozwalają na prawidłowe i czytelne wyświetlanie tych samych treści nie tylko na różnej wielkości wyświetlaczach, ale również na urządzeniach posiadających różne oprogramowanie czy parametry technologiczne. Praktycznie każda profesjonalna strona internetowa jest obecnie tworzona w oparciu o systemy responsywne.

No i nie wiem co autor miał na myśli.

renatan lubi to
Opublikowano

No to bardziej "slangowo", pospolicie - system zapie***** tak, jakby mu Najman zasadził kopa, nic nie ścina, reakcje na polecenia wykonuje natychmiastowo i bez zbędnego czekania, nie sypie błędami ani ekranikami śmierci (w odróżnieniu od zdychy). W skrócie - pobierać i instalować, nim autor usunie linki!

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka