Franz Maurer Opublikowano 5 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2021 Witam serdecznie, mam pewien problemik, że w Crucial Storage Executive, Crucial MX500 nie jest wykrywany wyświetla się takie coś [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] . Dodam, że w Crystal disk info wszystko działa poprawnie dysk jest wykrywany, też spróbowałem uruchomić komputer ponownie i podziałało ale na chwile później znowu info Drive detail is not available Drive Drive0 details cannot be retrieved at this time. Reason: Command aborted by the drive Cytuj
renatan Opublikowano 5 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2021 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]Dziś 13:06 @Franz Maurer cos sobie kojarze że kiedys miałem chwilowe problemy ale teraz od dawna juz spoko.. to kwestia systemu,sterowników i wersji Storage Franz Maurer lubi to Cytuj
Franz Maurer Opublikowano 5 Lutego 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2021 @renatan dziękuje za info zobaczymy jak to będzie dalej. Cytuj
Franz Maurer Opublikowano 7 Lutego 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2021 @gregor2302 dziękuje za podesłanie tematu, program zaczął Ci wykrywać dysk czy nie ? mam prośbę mógłbyś sprawdzić jaką masz wersje oprogramowania na dysku? ja mam takie cos D1M3CR w menedżer urządzeń sekcja identyfikator sprzętu [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] na stronie Crucial oznacza to, że mam M3CR023, czasem ten Crucial Storage Executive zadziała i tam pokazuje, że mam M3CR033, a czasem na czerwono firmware error nie wiem co o tym myśleć dysk działa normalnie i inne programy go wykrywają. Zastanawiam się czy może nie wgrać manualnie firmware na ten dysk ? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
gregor2302 Opublikowano 7 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2021 Program nie wykrywa dysku o czym pisałem.Win7HP Cytuj
Franz Maurer Opublikowano 7 Lutego 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2021 Dlaczego Ty masz M3CR023, a ja D1M3CR ? dziwne, mam wersje 1TB jak coś. Używasz IDE zamiast AHCI ? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Kosiara Opublikowano 7 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2021 Spróbuj starszą wersje [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Franz Maurer lubi to Cytuj
Nieobecny Opublikowano 7 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2021 Tak więc nie przywiązywałbym wielkiej wagi do tego czy firmware jest M3CR023 czy M3CR033, natomiast nie spotkałem jeszcze sytuacji, żeby jakakolwiek wersja Crucial Storage Executive czy Micron Storage Executive (można zamiennie stosować do dysków Crucial/Micron),nie działała z jakimkolwiek dyskiem, na jakimkolwiek systemie czy jakimkolwiek sprzęcie. Cytuj
Widzior Opublikowano 7 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2021 19 minut temu, Franz Maurer napisał: Dlaczego Ty masz M3CR023, a ja D1M3CR ? Co ty wydziwiasz? Jakie D1M3CR? Jak już to masz M3CR, i ci nie pokazuje ostatnich cyfr. Sprawdź sobie w CrystalDiskInfo. Poza tym to ty masz coś nie tak, że ci SCSI pokazuje, może RAID masz włączony? Ja mam 3 dyski SSD AHCI i wszystkie ich ID zaczynają się od IDE\.... Cytuj
gregor2302 Opublikowano 7 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2021 Ta aktualizacja oprogramowania sprzętowego dotyczy następujących elementów: To oprogramowanie sprzętowe zaktualizuje MX500 SSD z wersji M3CR032 do M3CR033. Jeśli twój dysk SSD ma wersję inną niż M3CR032, ta aktualizacja oprogramowania układowego nie ma zastosowania i nie jest konieczna. M3CR033 zawiera następujące zmiany: Naprawiono błąd protokołu SATA, który powoduje błąd uruchamiania w niektórych systemach RAID w centrum danych Poprawiony czas rozruchu po nieoczekiwanej utracie zasilania Naprawiono przerwanie polecenia odczytu DMA po przerwanym Bezpiecznym wymazywaniu Cytuj
Franz Maurer Opublikowano 7 Lutego 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2021 Godzinę temu, Kosiara napisał: Spróbuj starszą wersje [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Właśnie podłączając MX200 wszystko działa dobrze. POPRAWKA z ciekawości zainstalowałem starszą wersję podaną przez Ciebie i działa wszystko ale jaja ! dziękuje Ci ślicznie na to wygląda, że najnowsza wersja oprogramowania jest skopana 52 minuty temu, wiktorynek napisał: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Tak więc nie przywiązywałbym wielkiej wagi do tego czy firmware jest M3CR023 czy M3CR033, natomiast nie spotkałem jeszcze sytuacji, żeby jakakolwiek wersja Crucial Storage Executive czy Micron Storage Executive (można zamiennie stosować do dysków Crucial/Micron),nie działała z jakimkolwiek dyskiem, na jakimkolwiek systemie czy jakimkolwiek sprzęcie. To coś jest nie tak czy jak w końcu bo już nie wiem. 52 minuty temu, Widzior napisał: Co ty wydziwiasz? Jakie D1M3CR? Jak już to masz M3CR, i ci nie pokazuje ostatnich cyfr. Sprawdź sobie w CrystalDiskInfo. Poza tym to ty masz coś nie tak, że ci SCSI pokazuje, może RAID masz włączony? Ja mam 3 dyski SSD AHCI i wszystkie ich ID zaczynają się od IDE\.... Dlaczego nie pokazuje ostatnich cyfr wiesz może ? CrystalDiskInfo pokazuje faktycznie najnowsze oprogramowanie M3CR033. Powinno być IDE zamiast SCSI ? mam włączone AHCI w UEFI tylko, RAID jest wyłączony. @Kosiara Twój sposób zainstalowania starszego oprogramowania działa, ale się ucieszyłem, że wszystko już jest w porządku wielkie dzięki !!! Kosiara lubi to Cytuj
Nieobecny Opublikowano 7 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2021 25 minut temu, Franz Maurer napisał: mam włączone AHCI Zawsze AHCI, a RAID tylko w przypadku celowego działania, ale to inna bajka. Franz Maurer lubi to Cytuj
Kosiara Opublikowano 7 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2021 @Franz Maurer Wiem, że mój sposób działa, bo miałem identyczny problem co ty i pomogła właśnie starsza wersja programu. Polecam zachować sobie ten instalator. A jeżeli chcesz mi podziękować, to przy moim poście masz strzałkę do góry po prawej stronie Franz Maurer lubi to Cytuj
Franz Maurer Opublikowano 7 Lutego 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2021 @Kosiara Ciekawe co nie ? Crucial coś skopał przy swoim programie napisałem już do supportu. Cytuj
Kosiara Opublikowano 7 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2021 14 minut temu, Franz Maurer napisał: @Kosiara Ciekawe co nie ? Crucial coś skopał przy swoim programie napisałem już do supportu. Dzięki tobie się dowiedziałem, że wyszedł update do tego dysku Teraz mam koncówke 032 a najnowszy 033, ale ten wspaniały program twierdzi, że mam najnowszy Wersja z bootowalnym iso do aktualizacji firmware też zawodzi. Zgłaszaj, zgłaszaj. Tak już od dawna jest. Cytuj
Franz Maurer Opublikowano 7 Lutego 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2021 @Kosiara O widzisz Ty mi pomogłeś, a ja Tobie na necie jest takie info [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ale to już dosyć stare i raczej to naprawili ponieważ na stronie producenta można normalnie tą wersje firmware pobrać tam też piszę, że jeżeli się ma firmware 032 to nie trzeba aktualizować do 033 o ile się nie myle. Masz odpalone "Momentum Cache" ? ja to włączyłem i powiem Ci, że z transferami i przesyłaniem jest lepiej, a benchmarki pokazują ogromniaste liczby Zastanawia mnie jeszcze "Over Provisioning". Cytuj
Kosiara Opublikowano 7 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2021 9 minut temu, Franz Maurer napisał: @Kosiara O widzisz Ty mi pomogłeś, a ja Tobie na necie jest takie info [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ale to już dosyć stare i raczej to naprawili ponieważ na stronie producenta można normalnie tą wersje firmware pobrać tam też piszę, że jeżeli się ma firmware 032 to nie trzeba aktualizować do 033 o ile się nie myle. Masz odpalone "Momentum Cache" ? ja to włączyłem i powiem Ci, że z transferami i przesyłaniem jest lepiej, a benchmarki pokazują ogromniaste liczby Zastanawia mnie jeszcze "Over Provisioning". Tak czy siak wolałbym zaaktualizować, ale nie chce działać Nie próbowałem tego momentum cache. Na czym to polega? Over provisioning mam włączone i zabiera to kilka dobrych GB. Poza tym ja mam x2 mx500, tylko one robią u mnie jako magazyn na gry. Windows działa na m2 nvme od samsunga Cytuj
Franz Maurer Opublikowano 7 Lutego 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2021 Tak czy siak wolałbym zaaktualizować, ale nie chce działać [emoji20] Nie próbowałem tego momentum cache. Na czym to polega? Over provisioning mam włączone i zabiera to kilka dobrych GB. Poza tym ja mam x2 mx500, tylko one robią u mnie jako magazyn na gry. Windows działa na m2 nvme od samsunga [emoji6] O ile się nie myle to włączając momentum cache system wykorzystuje więcej pamięci ram do buforu SSD, RAM Jest bardzo szybki i też daje takie efekty, ale lepiej wyszukaj sobie to na necie będzie lepiej wytłumaczoneWysłane z mojego IN2013 przy użyciu Tapatalka Kosiara lubi to Cytuj
Widzior Opublikowano 7 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2021 Tak tak, aktualizujcie jak tylko nowe się pojawi, chociaż w ogóle nie potrzebujecie, bo na starym działa cacy. Tylko pamiętajcie, że często lepsze jest wrogiem dobrego. Jak SSD wyrzucicie na śmietnik, to może się tego nauczycie Cytuj
Franz Maurer Opublikowano 7 Lutego 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2021 Tak tak, aktualizujcie jak tylko nowe się pojawi, chociaż w ogóle nie potrzebujecie, bo na starym działa cacy. Tylko pamiętajcie, że często lepsze jest wrogiem dobrego. Jak SSD wyrzucicie na śmietnik, to może się tego nauczycie Jak wyjdzie nowa aktualizacjia to zawsze odczekuje jakiś czas i czekam na opinie innych Wysłane z mojego IN2013 przy użyciu Tapatalka Cytuj
Kosiara Opublikowano 8 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2021 Ja też czekam. Ale jeżeli mamy luty i nadal tego nie zdjęli, to wątpię żeby nadal psuło dyski. Zresztą i tak nie chce zadziałać ten update, więc nie było tematu. Najważniejsze, że autor tematu rozwiązał swój problem i napisał do supportu, aby to poprawili. To są bardzo dobre dyski, więc wypadałoby trzymać soft na poziomie. Franz Maurer lubi to Cytuj
Franz Maurer Opublikowano 8 Lutego 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2021 @Kosiara Dear Franz, Thank you for contacting us and we are sorry that you are facing issues with the new version of Crucial storage executive. I would like to inform you that our technical team is aware about the issue and already working on resolving it. We will share the details of your case with the team as well. If you are facing any issue with the functionality of the SSD, please write to us. We will work on providing you the possible resolution. If you have any questions, we welcome your reply. Have a beautiful day & stay safe! Drogi Franzu, Dziękujemy za skontaktowanie się z nami i przykro nam, że masz problemy z nową wersją Crucial Storage Executive. Pragnę poinformować, że nasz zespół techniczny jest świadomy problemu i już pracuje nad jego rozwiązaniem. Przekażemy również szczegóły Twojej sprawy zespołowi. Jeśli napotkasz jakiekolwiek problemy z funkcjonowaniem dysku SSD, napisz do nas. Będziemy pracować nad zapewnieniem możliwego rozwiązania. Jeśli masz jakieś pytania, czekamy na Twoją odpowiedź. Miłego dnia i bądź bezpieczny! Przyjęli zgłoszenie Kosiara lubi to Cytuj
pikos1 Opublikowano 4 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2022 Minął rok a dalej problem z wersją Crucial storage executive 7.07 występuje - u mnie z dyskiem MX500 1 TB. O dziwo z MX500 250GB działa OK. Najlepiej nie robić aktualizacji Cytuj
Nieobecny Opublikowano 4 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2022 A jaki masz problem z dyskiem/programem? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi