franekfranek Opublikowano 20 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2021 Przeglądarka Firefox 84.1.4 w tablecie Huawei MediaPad T5 4/46 GB oraz smartfonie brak możliwości wyszukania: - jakichkoliwek dodatków w zakładce przeglądarki "dodatki", brakuje lupki i można wybierać tylko z wymienionych poniżej.. oraz - witrynie add-ons firefox dla nazw i bardzo pożytecznych programów disable autoplay i disable html5 autoplay (w komputerze wyniki się pojawiają ) Szkoda, że od pewnego wydania nie można uruchomić about:config w standardowej wersji przeglądarki na android, działa tylko w deweloper i beta. Znacie jakiś inny sposób na zablokowanie odtwarzania video ? Cytuj
Widzior Opublikowano 20 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2021 Tak, w ustawieniach uBlocka Origin, Blokuj elementy multimedialne większe niż ......... KiB franekfranek lubi to Cytuj
franekfranek Opublikowano 20 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2021 Dzięki !!! SUPER Filtr blokuje też większe fotografie Aktualizacja: na wp.pl i komputerze jednak ładują się materiały wideo... pomimo zainstalowania disable autoplay i disable html5 autoplay - co dziwne ładowanie następuje "po trochu " kiedy przeweijam stronę na dół i wracam na górę. w urządzeniach mobilnych video nie ładuje się A te same ustawienia uBlocka. Cytuj
Widzior Opublikowano 20 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2021 Mam nadzieję, że te ustawienie w Firefox znalazłeś, bo domyślnie jest tylko blokowanie dźwięku. Samo to ustawienie sporo daje. Cytuj
franekfranek Opublikowano 20 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2021 figa.. nadal 2 miniaturki na WP działają... ta wyżęj jak przewijam witrynę ta niżej niezbyt płynnie ale odtwarza się. Cytuj
Widzior Opublikowano 20 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2021 Nie ma nic co na 100% działa, ja na WP nie wchodzę, ale teraz zrobiłem testa i rzeczywiście klatki filmów na WP lecą jak przewijam rolką franekfranek lubi to Cytuj
franekfranek Opublikowano 20 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2021 Ja na szczęście też, ale pozostałem przy wyborze jako do testów... dobra zobaczymy na innych witrynach. Tu jest jeszcze na temat: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Podobno te mini okienka z video są w HTML5 i może dlatego trzeba oddzielnego narzędzia ? p.s. Jak wyłączyć wizualizację hipełączy z winclub? Dotychczas, żeby temu zaradzić pakowałem je do spoilera. Wszelkie inne nie wizualizują, przykład powyżej) Cytuj
franekfranek Opublikowano 25 Listopada 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2021 Aktualnie zablokowanie obrazu w ustawieniach przeglądarki Firefox 92.0.1 + uBlock Origin elegancko załatwiają sprawę na Onet i WP. Ale nie blokują video na businessinsider oraz FB. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi