dstjr Opublikowano 3 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2021 (edytowane) Cześć, Proszę o pomoc w znalezieniu najnowszego, poprawnego sterownika do karty graficznej ATI Radeon HD 6290 (C-60) dla netbooka Acer Aspire One 722. Zainstalowany system: Windows 7 Home Premium SP1 x64. Pobrałem sterownik stąd: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - ale nie działa efekt Aero, w menedżerze rozwiązywania problemów pojawia się informacja: Sterownik karty wideo nie obsługuje efektów Aero. Nigdy nie lubiłem instalować sterowników do ATI Radeona. Edytowane 4 Stycznia 2021 przez dstjr Cytuj
Nieobecny Opublikowano 3 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2021 Masz tam 2 sterowniki: Legacy i Crimson Beta. Innych nie ma. 1 godzinę temu, dstjr napisał: nie działa efekt Areo Chyba Aero. I dobrze, że nie działa na tym sprzęcie. Czy to jest system oryginalny czy jakiś mod? Coś instalowałeś? Restart systemu zrobiłeś po zainstalowaniu sterowników? Cytuj
dstjr Opublikowano 4 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2021 @wiktorynek Zdecydowanie Aero, drobne przejęzyczenie się. Zainstalowany system: Windows 7 x64 [PL] SP1.IE11.2020.07-NiKKA] Zainstalowałem tylko te sterowniki: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i pobrałem i zainstalowałem sterownik Catalyst Software Suite 15.7.1 WHQL z wymienionej wyżej strony amd. Tak, uruchomiłem ponownie system i nic to nie dało. Cytuj
bison616 Opublikowano 4 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2021 Wyszczyść system ze starych sterów programem DDU [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] a potem zainstaluj te [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Rób to offline najlepiej Cytuj
VACek Opublikowano 4 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2021 Ty się chłopie ciesz że ci Aero nie działa, ten cpu jedyne do czego się nadaje to tylko do utylizacji. dstjr lubi to Cytuj
dstjr Opublikowano 4 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2021 44 minuty temu, bison616 napisał: Wyszczyść system ze starych sterów programem DDU [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] a potem zainstaluj te [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Rób to offline najlepiej Dzięki za pomoc, zainstalowałem ten sterownik i jest to samo, ale tak jak napisał M4T ten CPU nadaje się na śmietnik. Cytuj
bison616 Opublikowano 4 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2021 W sumie to dziwne, może jest jakiś problem/konflikt w win7 od nikka. Zobacz standardowy win7/lub ostatni od prezesa. Ten działa idealnie i osobiście zawsze go instaluje. Cytuj
dstjr Opublikowano 4 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2021 @bison616 No właśnie masz chyba rację, chyba, bo dokładnie nie zwróciłem uwagi, ale na tym netbooku był zainstalowany taki sam Windows 7 Home Premium SP1 przez poprzedniego właściciela. I aero działało, jeśli dobrze kojarzę, bo pasek miał kolor tapety. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi