Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć,

Proszę o pomoc w znalezieniu najnowszego, poprawnego sterownika do karty graficznej ATI Radeon HD 6290 (C-60) dla netbooka Acer Aspire One 722. Zainstalowany system: Windows 7 Home Premium SP1 x64. Pobrałem sterownik stąd: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - ale nie działa efekt Aero, w menedżerze rozwiązywania problemów pojawia się informacja: Sterownik karty wideo nie obsługuje efektów Aero. Nigdy nie lubiłem instalować sterowników do ATI Radeona.

Edytowane przez dstjr
Opublikowano

Masz tam 2 sterowniki: Legacy i Crimson Beta. Innych nie ma.

1 godzinę temu, dstjr napisał:

nie działa efekt Areo

Chyba Aero. I dobrze, że nie działa na tym sprzęcie. Czy to jest system oryginalny czy jakiś mod? Coś instalowałeś? Restart systemu zrobiłeś po zainstalowaniu sterowników?

Opublikowano

@wiktorynek

Zdecydowanie Aero, drobne przejęzyczenie się. :)

Zainstalowany system: Windows 7 x64 [PL] SP1.IE11.2020.07-NiKKA] 

Zainstalowałem tylko te sterowniki: 
[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i pobrałem i zainstalowałem sterownik Catalyst Software Suite 15.7.1 WHQL z wymienionej wyżej strony amd.

Tak, uruchomiłem ponownie system i nic to nie dało.

Opublikowano

Wyszczyść system ze starych sterów programem DDU [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

a potem zainstaluj te [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Rób to offline najlepiej

Opublikowano
44 minuty temu, bison616 napisał:

Wyszczyść system ze starych sterów programem DDU [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

a potem zainstaluj te [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Rób to offline najlepiej

Dzięki za pomoc, zainstalowałem ten sterownik i jest to samo, ale tak jak napisał M4T ten CPU nadaje się na śmietnik. :thumbdown:

Opublikowano

@bison616

No właśnie masz chyba rację, chyba, bo dokładnie nie zwróciłem uwagi, ale na tym netbooku był zainstalowany taki sam Windows 7 Home Premium SP1 przez poprzedniego właściciela. I aero działało, jeśli dobrze kojarzę, bo pasek miał kolor tapety.