Tarize Opublikowano 2 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2021 Od momentu ładowania systemu są różne ekrany takie jak logo Lenovo, jakieś komunikaty z białymi zdaniami i na końcu logowanie do systemu. Problem jest w tym, że podczas włączania laptopa i w momentach przełączania tych rzeczy wyżej wymienionych ekran baaardzo ciemnieje, że widać tylko 10% a w losowym momencie zaczyna działać jak powinien, czyli jasność na 100% Myślałem, że to wina matrycy jak przestawiam to coś się pi@#$#@ i taśma szwankuje - myliłem się. Teraz gdy śmigam na trybie awaryjnym i zmienię rozdzielczość z najmniejszej na największą to dzieje się to samo, oczywiście nic nie widzę i czekam 15 sekund aż wróci znowu do najmniejszej i działa z powrotem... O co tu chodzi? Cytuj
robert190880 Opublikowano 2 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2021 Sprawdź czy na zewnętrznym monitorze dzieje się to samo. Tarize lubi to Cytuj
GT500s Opublikowano 3 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2021 ściągnij obojętnie jaki system liveUSB np linux mint i zobacz czy dalej to samo Tarize lubi to Cytuj
Tarize Opublikowano 5 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2021 Zanim będę działać dalej napiszę tylko, że przypadkiem teraz odkryłem kiedy się to dzieje. Jak zmieniam jasność ekranu w opcjach zasilania to potrafi przygasnąć na maksa i za chwilę wrócić do żądanej jasności.I teraz wracając do pierwszego posta, przy włączaniu laptopa tak samo fabrycznie ściemnia się obraz i rozjaśnia na żądaną wartość przy logowaniu na konto.Co dziwne nie zawsze się to dzieje. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi