rambotic900 Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2020 Witam,Zakupiłem lenovo ideapaf gaming L340 w wersji z ssd 512 chciałbym dokupić dysk hdd. Czym się kierować ? Na co zwracać uwagę ? Oraz czy montaż jest skomplikowany na tyle by samemu wykonać to czy lepiej iść do serwisu ? W zestawie miałem złączke ze zdjęcia i zastanawia się czy służy ona do podpięcia dysku jakiegoś ? Z góry dziekuje za pomoc [emoji4] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj
VACek Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2020 A nie lepiej kolejny ssd ? Cytuj
rambotic900 Opublikowano 30 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2020 Najbardziej zależało mi na cenie i jednocześnie możliwie jak najwiecej miejsca dlatego tez myślałem nad hdd. A jeżeli chodzi o ssd to polecasz jakis ?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj
robert190880 Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2020 Jeśli zależy ci na cenie i pojemności i ma służyć jako magazyn plików to masz np. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
rambotic900 Opublikowano 30 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2020 Czy przy pomocy tej złączki podłączę go ? I czy moge próbować sam się tego podjąć czy lepiej iść do serwisu z tym ? Ba tym dysku będę oczywiście tez przechowywał gry itp prócz plików Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj
robert190880 Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2020 5 minut temu, rambotic900 napisał: Czy przy pomocy tej złączki podłączę go ? I czy moge próbować sam się tego podjąć czy lepiej iść do serwisu z tym ? Ba tym dysku będę oczywiście tez przechowywał gry itp prócz plików [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk czy jest jeszcze gwarancja ? i jaki to dokładnie model ? Cytuj
rambotic900 Opublikowano 30 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2020 Laptopa ? Jest gwarancja. Lenovo ideapad gaming l340Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj
robert190880 Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2020 Jeśli zaczniesz sam coś grzebać utracisz gwarancje, chyba raczej musisz skontaktować się z serwisem lenovo ale nie wiem czy jest taka opcja i jak to wygląda, ale pewnie tanio nie będzie. Cytuj
rrroberto Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2020 Jak nie ma plomb, to montaż dodatkowego dysku nie stanowi problemu. Cytuj
marcelgg Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2020 Jezeli laptop ma opcje dolozenia dysku, pamieci to mozesz to zrobic nie tracac gwarancji, jeśli przy zdejmowaniu nie połamiesz zatrzasków, obudowy to nie powinno być żadnych problemów Cytuj
rambotic900 Opublikowano 30 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2020 Sam tego nigdy nie robiłem...Chyba lepszym rozwiązaniem było by pójście do sprawdzonego serwisu komputerowego coś minusie wydaje ..Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj
Nieobecny Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2020 Lenovo i MSI pozwalają samodzielnie wymieniać RAM i dyski bez utraty gwarancji. robert190880 lubi to Cytuj
robert190880 Opublikowano 31 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2020 9 godzin temu, rambotic900 napisał: Sam tego nigdy nie robiłem... Chyba lepszym rozwiązaniem było by pójście do sprawdzonego serwisu komputerowego coś minusie wydaje .. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Dla jednych trudne dla innych nie, nigdy tego nie robiłeś ale zawsze jest ten pierwszy raz, zobacz na filmie jak to wygląda, a od ok 3 min jest gdzie podłączyć ten dysk. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi