razor1995 Posted December 17, 2020 Report Posted December 17, 2020 Mam skrypt bat, który uruchamia mi wszystkie wymagane do pracy narzędzia. jednym z nich jest KeepassXC. Linia wygląda tak: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] KeepassXC uruchamia sie i działa, wpisuje hasło. Jednak po uruchomieniu programu, skrypt wisi na znaku zachęty i czeka na zamkniecie KeePassXC, zamiast się zakończyć. Jakieś pomysły? Irytuje mnie to widzące okienko CMD Quote
borek9 Posted December 17, 2020 Report Posted December 17, 2020 Jeżeli windows w wersji pro, a bat ma startować przy logowaniu i nie wymaga wprowadzania informacji przez okno cmd, to proponuję wrzucić go do lokalizacji "C:\WINDOWS\System32\GroupPolicy\User\Scripts\Logon" i dodać do skryptów logowania w gpedit. Okno wiersza poleceń w ogóle się nie pokaże. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] razor1995 likes this Quote
razor1995 Posted December 17, 2020 Author Report Posted December 17, 2020 GPO niestety nie jest tutaj metodą - komputer najpierw musi połączyć się z VPN, potem KeePassXC musi wczytać bazę. Quote
borek9 Posted December 17, 2020 Report Posted December 17, 2020 To może utworzenie zadania w harmonogramie wykonującego Twój skrypt (bez wyzwalacza, z zaznaczoną opcją "ukryte") i uruchamianie tego zadania innym plikiem bat poleceniem schtasks /Run /TN "task name" ? Ewentualnie konwersja pliku bat do exe, albo coś typu RunNHide, ale prawdopodobnie będzie wymagało to dodania wyjątków w antywirusie... Quote
Recommended Posts