franekfranek Opublikowano 17 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2020 W JG7 nie było tego problemu. Z tego co piszą w internetach: thebat.pl/forum/viewtopic.php?id=2706&p=2 ogólnie problem dotyczy nowszych wydań windows czyli na pewno 10, ale w moim przypadku JG8. W outlook opcje uruchamiania zaznaczone wszystkie możliwe opcje: imgur.com/a/Pei5Qg2 W windowsowym skojarz typ pliku / protokołu "mail to" skojarzony z putlook. Outlook jako program we wszystkich opcjach domyślny. Nie widzę w protokołach .MAPIMail ani wpisu adresat poczty w sugestii: thebat.pl/forum/viewtopic.php?pid=9982#p9982 Zwykłe dodanie skrótu do outlook nie rozwiązuje problemu. Sugerowana "DsSvc" thebat.pl/forum/viewtopic.php?pid=9980#p9980 Usługa udostępniania danych nie występuje w usługach. Kolejny temat z propozycjami: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] również nie rozwiązuje problemu. Podaje co prawda jakieś narzędzie skrypt, ale nie wiadomo co to za skrypt. Dodanie pliku notatnika Mail Reci**ent.MAPIMail w C:\Users\w\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\SendTo również nie pomaga. Była jeszcze sugestia: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] żeby dodać taki plik w innych lokalizacjach, ale nie podano ścieżki dla win8. Pozostaje jeszcze opcja naprawy instalki office, ale to jako ostateczność, bo trzeba zrobić backup outlook. Jeśli coś się rozjedzie to stracę znowu ogrom czasu na wprowadzenie parametrów kilkunastu adresów. Niestety Outlook nie przenosi takich ustawień. Czy ktoś sobie z tym poradził ? Używam tej opcji głównie jako prostego narzędzia do zmniejszania wielu plików ze zdjęciami.. wiem, że są inne programy, ale nie chcę zaśmiecać systemu. Poza tym już rzadziej używam do wysłania. Cytuj
BartAcid Opublikowano 17 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2020 Nie do końca czaję o czy ty piszesz, bo jeszcze kawy nie skończyłem. Ja mam na jednym z kompów w firmie co jakiś czas problem z domyślnym klientem poczty. Chyba przez O365 który gdzieś tam się aktualizując przywraca Outlooka jako domyślnego, którego na tym kompie nie używamy. Jest Thunderbird. I co jakiś czas muszę zaglądnąć do rejestru i zmienić w HLM\Software\Clients\Mail domyślnego klienta z Outlook na Thunderbird. Inaczej Subiekt nie chce mi automatycznie wysyłać faktury po kliknięciu przycisku do tej funkcji. franekfranek lubi to Cytuj
franekfranek Opublikowano 17 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2020 photoblog.pl/rylu69/99347170/piwo-z-rana-jak-smietana-d.html Dzięki, u mnie w rejestrze jest chyba ok ? https://imgur.com/a/anR1NCM Posiadam pakiet Office 2010 tradycyjny zainstalowany jak za starych dobrych czasów, nie 365. Problem w skrócie: https://imgur.com/a/CMjYAxb Cytuj
razor1995 Opublikowano 17 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2021 W dniu 17.12.2020 o 07:48, franekfranek napisał: ale w moim przypadku JG8. Nie używać modów, stwarzajac sobie samemu problemy Na czystym systemie wszystko działa, polecam. Cytuj
franekfranek Opublikowano 17 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2021 W dniu 17.12.2020 o 07:48, franekfranek napisał: W JG7 nie było tego problemu Tak mi się skojarzyło... "jakiś czas temu ktoś od lekarza usłyszał... a po co Pani ręka." Pozostaje mi chyba zrobić opcję "naprawy" z menu instalacyjnego office. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi