molszar7 Opublikowano 3 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2020 Witam. Od dwóch dni nie działa mi Bluetooth w laptopie ASUS K53SV. W ostatnim czasie przy uruchamianiu laptopa musiałem wchodzić do menedżera urządzeń i na urządzeniu Bluetooth dawać wyłącz i włącz, po czym Bluetooth normalnie działał, ostatnio jednak to nie załatwia problemu.. Odinstalowywałem, instalowałem różnego rodzaju sterowniki i niestety nic z tego. Odpalałem już restore DISM, sfc /scannow, ale nie zgłasza żadnych problemów. W menedżerze urządzeń cały czas jest z żółtym wykrzyknikiem albo Generic Bluetooth Adapter albo Bluetooth Module (po zainstalowaniu różnego rodzaju sterowników). Wchodząc w właściwości urządzenia: Port_#0001.Hub_#0004 (czasami 0005), a stan urządzenia: System Windows zatrzymał to urządzenie z powodu zaraportowanych problemów. (Kod 43). Próbując w services.msc wymusić usługę "BluetoothUserService_LICZBY" na z ręcznego na automatyczny przy zastosuj otrzymuję komunikat "Parametr jest niepoprawny". Mimo, że mogę uruchomić i jest, że "działa". Wersja Win10 instalowana kiedyś z oryginalnego obrazu Microsoftu, bodajże w wersji 1903, później aktualizowało się do 1909 itd. aż teraz do 20H2, gdzie cały czas wszystko działało, aż do wczoraj. Przy rozwiązywaniu problemu przy pomocy Windowsa mam coś takiego jak na załącznikach (raz tak raz tak). Będę wdzięczny za pomoc. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
ziloth Opublikowano 8 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2020 No właśnie...co jest z tym BT..w Windach10? Mi też świruje..mam PC...i to już dobrych kilka/naście buildów. Cytuj
Nieobecny Opublikowano 8 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2020 BT + Win 10 to nieszczęsna para. Problemy występują w większości sprzętów. Brak aktualizacji sterowników. Cytuj
molszar7 Opublikowano 9 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2020 i dzieje się to w momencie "boom'u" na słuchawki bluetooth.. Cytuj
BartAcid Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2020 MS wydał aktualizację BT i WiFi więc może to naprawi wasze bolączki. U mnie problemy z BT w PC z 20H2 na razie nie wystąpiły. Cytuj
molszar7 Opublikowano 17 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2020 U mnie jakiś czas temu znowu zaczął działać, ale też wszystkiego próbowałem i za którymś razem odinstalowanie z menedżera urządzeń tego urządzenia Bluetooth z żółtym wykrzyknikiem, wejście w windows update i tam doinstalowanie poprzez opcjonalne aktualizacje podziałało ale i tak co jakiś czas, tak jak dawniej muszę po każdym włączeniu laptopa wchodzić w menedżer urządzeń, ustawić wyłącz urządzenie, włącz urządzenie i dopiero wtedy działa choć w ostatnich dniach (obecnie 20H2 - 19042.685) już nie muszę tego robić Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi