karinktonek Opublikowano 23 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2020 Witam, kolega prosił mnie o zainstalowanie systemu , obecnie oryginalny jest win 7 starter .Lapek ma tylko służyć do internetu . link do specyfikaji [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
Widzior Opublikowano 23 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2020 Ja naprawdę nie mam pojęcia, jak na takim czymś można cokolwiek robić, Intel Atom 1 rdzeń 1,6GHz i 1GB ramu, no sry, ale chyba tylko jakiś najlżejszy Linux, ewentualnie XP, ale tu będzie już ze wszystkim problem (brak wsparcia). A jak już na upartego, to koniecznie dołożyć do 2GB ram i wtedy dopiero można myśleć o jakimś lekkim Win7 x86.
G77 Opublikowano 23 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2020 niestety ale dodanie ram to podstawa tak co by 2GB bylo , bo nawet przegladarka przy 1GB bedzie stawac dęba mam taka toshibe nb500 z 2GB ram stoi na tym w7 x32 i Linux Mint 17.3 xfce ,dziala to ino jako tako
marcelgg Opublikowano 23 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2020 Te specyfikacje wydają się standardowe. Próbuj nic nie szkodzi. Android domyślnie byłby lepszym wyborem. Wystarczy, aby pobrać pliki ISO, a nie RPM. RPM są do użytku z poziomu Linuksa. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
Rekomendowane odpowiedzi