Skocz do zawartości

Ciche kroki w grach.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mój problem polega na bardzo cichym dźwięku kroków w grach typu CounterStrike czy Battlefieldw porównaniu do innych dźwięków np. strzałów czy wybuchów,w dodatku dźwięk kroków słyszę tylko wtedy gdy wróg jest  blisko a podczas strzelania nie słychać ich co utrudnia grę.

Sprawdzałem i mam ten problem na każdych słuchawkach jakie sprawdzałem:stare Creative Fatality,słuchawkach Sony do muzyki oraz SteelSeries Arctic 5 które mają własne sterowniki,wejście USB oraz Equalizer(bawiłem się nim i co bym nie robił kroki nadal są bardzo ciche).

Format komputera nic nie zmienił,centrum pomocy SteelSeries tylko doradziło pobawić się EQ co przecież już robiłem.

Posiadam płytę główną MSI B85-G43

Opublikowano
22 godziny temu, M4T napisał:

Ale w Csie tak już jest :) 

Problem mam ten dopiero od jakiś dwóch lat a komputer mam od ponad czterech więc raczej nie bardzo,wcześniej kroki słyszałem tak z połowy mapy a teraz tak jak pisałem tylko gdy ktoś jest blisko.

Opublikowano
5 minut temu, Zimny napisał:

Problem mam ten dopiero od jakiś dwóch lat a komputer mam od ponad czterech więc raczej nie bardzo,wcześniej kroki słyszałem tak z połowy mapy a teraz tak jak pisałem tylko gdy ktoś jest blisko.

Ustawienia dźwięków w grze, sprawdź u znajomego. 

Z połowy mapy to nie przesadzaj chyba jedynie na Vertigo

Opublikowano
W dniu 15.11.2020 o 18:53, M4T napisał:

Ustawienia dźwięków w grze, sprawdź u znajomego. 

Z połowy mapy to nie przesadzaj chyba jedynie na Vertigo

Tego też próbowałem,grałem u kolegi i u niego dźwięk kroków był bardzo wyraźny nie to co u mnie,jak pisałem zmiana ustawień Equalizera też nic nie daje a co dopiero ustawienia dźwięków w grze,po za tym gram w cs 1.6 nie GO.