OperGamer89 Opublikowano 14 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2020 Dzień Dobry Posiadam płytę B450 A PRO MAX W moim komputerze i chciałbym obniżyć wersje biosu, bo nie posiadam nowszego procesora niż ryzen 5 2600 Jeżeli się da, to proszę o pomoc i w jaki sposób Pozdrawiam Już naprawiłem błąd! Pozdrawiam Cytuj
Widzior Opublikowano 14 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2020 Pyt 1 - w jakim celu wgrywałeś starszy BIOS, skoro masz płytę MAX i najnowszy BIOS masz w pełnej wersji (płyty bez MAX mają Lite)? Pyt 2 - jakim cudem wgrałeś starszy BIOS, skoro wg ogólnej wiedzy AGESA nie może być cofnięta? Użyłeś jakiegoś myku, czy normalnie flashowanie spod BIOSu poszło? Pytam, bo mam B350 i pod ryzena 3600 będę musiał wgrać beta BIOS, i jakby coś źle działało, to chciałbym operację cofnąć. Cytuj
podlos Opublikowano 14 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2020 21 minut temu, Widzior napisał: Pyt 1 - w jakim celu wgrywałeś starszy BIOS, skoro masz płytę MAX i najnowszy BIOS masz w pełnej wersji (płyty bez MAX mają Lite)? Pyt 2 - jakim cudem wgrałeś starszy BIOS, skoro wg ogólnej wiedzy AGESA nie może być cofnięta? Użyłeś jakiegoś myku, czy normalnie flashowanie spod BIOSu poszło? Pytam, bo mam B350 i pod ryzena 3600 będę musiał wgrać beta BIOS, i jakby coś źle działało, to chciałbym operację cofnąć. Do msi jest jakieś narzędzie się nagrywało na pendrive bootowalnego i robiło downgrade tylko nie mogę go teraz znaleźć. Wiem że było na forum msi. Ja robiłem nim downgrade z pierwszego biosu pod ryzen 3000 ze zmianionym inerfejsem do poprzedniego pełnego. Cytuj
Widzior Opublikowano 14 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2020 4 minuty temu, podlos napisał: Ja robiłem nim downgrade z pierwszego biosu pod ryzen 3000 ze zmianionym inerfejsem do poprzedniego pełnego. Czyli normalnie nie szło cofnąć z tej Bety BIOS do poprzedniej? Lipa. Myślałem, że może bety są tak zrobione, że idzie. A że taki program jest to wiem, też o nim kiedyś czytałem i jak będę musiał, to go użyje, ale wolałbym tego uniknąć. Cytuj
podlos Opublikowano 14 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2020 Teraz, Widzior napisał: Czyli normalnie nie szło cofnąć z tej Bety BIOS do poprzedniej? Lipa. A że taki program jest to wiem, też o nim kiedyś czytałem i jak będęe musiał, to go użyje, ale wolałbym tego uniknąć. Wiele razy próbowałem przez to ich oficjalne flashowanie w biosie i z żadnej wersji się nie mogłem cofnąć czy to beta czy stabilny. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi