Jump to content

Telewizor 43 cale do 1200zl

Recommended Posts

Posted

Z telewizorami w tej cenie to jeden grzyb, co wybierzesz, bo to praktycznie to samo. Ja kierowałem się długością gwarancji, typem matrycy i rozdzielczością, no i w miarę dobrym dźwiękiem (dlatego wybrałem model z głośnikami na takiej belce pod ekranem skierowanymi w stronę odbiorcy). Nie chciałem też żadnego SMART TV, bo to dla mamy, a filmy ogląda z pendrive, który jej regularnie uzupełniam :) Ja wziąłem Samsunga, ale równie dobrze możesz wziąć LG, Philips'a czy Toshibę.

Posted
3 godziny temu, bractwostali napisał:

Na co zwrócić uwagę kupując telewizor

A no ważne jest to że wchodzi nowy system nadawania i żeby później nie było że głos jest a obrazu niet i o tym należy pamiętać co by nowy TV obsługiwał DVB-T2/HEVC (H.625), bo inaczej będziesz musiał dokupić sobie jeszcze dekoder  co by oglądać TV. Chyba że będziesz miał kablówkę do końca życia telewizora.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted

ja bym szukal tak :

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

tylko potem sprawdz jeszcze czy aby na pewno ma dvb-t2 najlepiej na stronie producenta, bo na alegro roznie z tym bywa zasami pisza ze ma a nie ma

z tv to najlepsze matryce lg/samsung

obsluga to 2 kwestia najlepiej jakies duze miasto i sklep gdzie masz takie lub podobne tv poogladaj sobie jakie maja menu i obsluge tego, bo ja np wole menu samsunga niz lg

do tego czy to tv na moment czy na lata, jak na lata to zobacz czy hdmi 2.1 maja bo to bedzie standard

i odswiezanie miec lepiej najwieksze bo bedziesz imal smugi w dynamicznych filmach/grach

ten twoj co podales to ma niewiadome zlacze hdmi wiec najpewniej <2.1 i nie podali odswiezania czyli najpewniej <100hz

ale to wszystko najlepiej pisac do producenta o szczegolowy opis a nie ten co na stronie, takie czasy, ze marketing wypisze wszystko i zatai zbedne szczegoly bo hdmi to hdmi ale juz wersja hdmi jest wazniejsza niz ile tych hdmi ma ;)