Sound1g Opublikowano 18 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2020 Cześć, Chciałbym zrobić za niedługo kolejny upgrade kompa... Intel Core i5 4670K @ 3.40GHz 16GB RAM DDR3 Velo M3 700W ASRock H87M Pro4 ASUS GTX 1070 8GB Myślałem, żeby procka zmienić na tym sockecie na jeszcze mocniejszego.. Tylko jaki? Cytuj
BartAcid Opublikowano 18 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2020 Ryzena soboe wsadź. Dopchnij kolanem jak tak ciężko sprawdzić co więcej można wsadzić. Uja na tej płycie ukręcisz więc różnica międzu 4770 i 4770k jest marginalna. Cytuj
Sound1g Opublikowano 19 Października 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Października 2020 13 godzin temu, BartAcid napisał: Ryzena soboe wsadź. Dopchnij kolanem jak tak ciężko sprawdzić co więcej można wsadzić. Uja na tej płycie ukręcisz więc różnica międzu 4770 i 4770k jest marginalna. Tak tylko wymiana na ryzena = nowa płyta główna + nowy ram + nowy CPU + chłodzenie czyli ze 2000zł ; ) MarcinGX lubi to Cytuj
bison616 Opublikowano 19 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2020 Na tej platformie nie opłaca się update. Masz do wymiany cpu mobo i ram. Cytuj
Sound1g Opublikowano 19 Października 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Października 2020 21 godzin temu, BartAcid napisał: Ryzena soboe wsadź. Dopchnij kolanem jak tak ciężko sprawdzić co więcej można wsadzić. Uja na tej płycie ukręcisz więc różnica międzu 4770 i 4770k jest marginalna. Panowie kupiłem [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - Tak ciut drożej niż na xkom, ale co sądzicie? Musiałem na allegro (względy prywatne) Cytuj
Widzior Opublikowano 19 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2020 Ten zestaw jest warty max 1650zł, ładnie przepłaciłeś Januszowi biznesu z alledrogo 300zł, w bonusie kupując syfiaste RAMy. Nie wiem skąd wy bierzecie takie głupie pomysły. Płyta i procek jest ok, ale do niego potrzeba min takich kości, które można spokojnie podkręcić do 3600 - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] , a jak się nie znasz na OC i chcesz gotowca, to musisz dopłacić 100zł więcej (to wersja RGB, bo są tańsze niż zwykłe) - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Sound1g Opublikowano 19 Października 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Października 2020 32 minuty temu, Widzior napisał: Ten zestaw jest warty max 1650zł, ładnie przepłaciłeś Januszowi biznesu z alledrogo 300zł, w bonusie kupując syfiaste RAMy. Nie wiem skąd wy bierzecie takie głupie pomysły. Płyta i procek jest ok, ale do niego potrzeba min takich kości, które można spokojnie podkręcić do 3600 - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] , a jak się nie znasz na OC i chcesz gotowca, to musisz dopłacić 100zł więcej (to wersja RGB, bo są tańsze niż zwykłe) - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Doskonale zdawałem sobie sprawę z tego, że przeplace kupując na allegro, ale taki był warunek i nic z tym nie poradzę. Co do ramu, planuje je dac na 3200, czytałem ladnie sie kręcą. Wiecej nie będę dawał, w oc tez sie bawic nie będę.:) Generalnie grajac w gta v procek mój aktualny zjadany jest w 99% a gpu praktycznie sie nudzi... Cytuj
Widzior Opublikowano 19 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2020 12 minut temu, Sound1g napisał: Co do ramu, planuje je dac na 3200, czytałem ladnie sie kręcą. Tylko żeby ci się ten papierek imitujący radiator przez to nie odkleił 13 minut temu, Sound1g napisał: w oc tez sie bawic nie będę No i prawidłowo, nie po to się kupuje ryzena z X w nazwie, żeby ręcznie go potem podkręcać. A co do GTA5, to ta gra akurat bardziej lubi procki intela. Cytuj
Sound1g Opublikowano 20 Października 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Października 2020 7 godzin temu, Widzior napisał: Tylko żeby ci się ten papierek imitujący radiator przez to nie odkleił No i prawidłowo, nie po to się kupuje ryzena z X w nazwie, żeby ręcznie go potem podkręcać. A co do GTA5, to ta gra akurat bardziej lubi procki intela. Przejechałem wszystkie opinie na fb i na stronach, nikt takiego przypadku nie miał. XD CPU sam sie kręci ponoć do 4.4GHZ A ja gram w GTA V, ETS2 z modami i CSa Po za tym produkcja muzyki mz gdzie mocny CPU wymagany Teraz bede chciał do tego procka chłodzenie kupić jakieś, bo te boxowe ponoć kiepskie... Polecisz cos? Cytuj
Sound1g Opublikowano 20 Października 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Października 2020 11 minut temu, Widzior napisał: A co sądzisz o tym? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Widzior Opublikowano 20 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2020 No bardzo dobry, zresztą w tym temacie co dałem wyżej kamiloxf go polecał i kilka innych. Ja dałem tańsze opcje, on droższe. Cytuj
Sound1g Opublikowano 20 Października 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Października 2020 5 minut temu, Widzior napisał: No bardzo dobry, zresztą w tym temacie co dałem wyżej kamiloxf go polecał i kilka innych. Ja dałem tańsze opcje, on droższe. Super, to będę brał chyba to i myślę jeszcze tylko nad obudową z oknem :))) Tutaj już spory dylemat, ale też max 300zł Cytuj
Widzior Opublikowano 20 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2020 Ja ogólnie nie przepadam za firmą SPC jeśli chodzi o zasilacze i nigdy ich nie polecam, ale ich chłodzenia i obudowy są naprawdę spoko. Możesz budę śmiało od nich brać. Cytuj
Sound1g Opublikowano 20 Października 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Października 2020 9 godzin temu, Widzior napisał: Ja ogólnie nie przepadam za firmą SPC jeśli chodzi o zasilacze i nigdy ich nie polecam, ale ich chłodzenia i obudowy są naprawdę spoko. Możesz budę śmiało od nich brać. W takim razie, która z tych będzie najlepsza? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
BartAcid Opublikowano 20 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2020 Ta która ci się bardziej podoba i ma rzeczy które ci pasuja. Szyba, podświetlanie czy tam USB-C na froncie. Jak idziesz kupić sobie coś do ubrania czy tam jedzenie to też pytasz co się komuś podoba i co komuś smakuje? Durnego prostego porównania to nasze społeczeństwo nie umie zrobić bo nie wie co mu się podoba. Cytuj
Sound1g Opublikowano 21 Października 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Października 2020 12 godzin temu, BartAcid napisał: Ta która ci się bardziej podoba i ma rzeczy które ci pasuja. Szyba, podświetlanie czy tam USB-C na froncie. Jak idziesz kupić sobie coś do ubrania czy tam jedzenie to też pytasz co się komuś podoba i co komuś smakuje? Durnego prostego porównania to nasze społeczeństwo nie umie zrobić bo nie wie co mu się podoba. Bardziej mi chodziło o możliwość pochowania kabli i wentylacje... A nie o wygląd... Aby szyba z boku była... O nic zapytać już nie można? Zamiast napisać "to weź sobie tą, ta jest dobra" to musicie odrazu pisać debilne teksty? Cytuj
BartAcid Opublikowano 21 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2020 To mają takie samo niemal. A myślisz, że tu wszyscy mieli faktycznie styczność z tymi wszystkimi obudowami? Może tak wypadało by właśnie powiedzieć o konkretach, a nie zadzie maryniy która lepsza. Nie jesteś jedyny który pyta o pierdołe, a dopiero jak sie od leniuchów pojedzie to mówi o konkretach. Już nie mówię o tym by się wysilić i sprawdzić na stronie producenta konkretne modele. Cytuj
Sound1g Opublikowano 21 Października 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Października 2020 Pany potrzebuję pomocy.. Poskładałem wszystko podłączyłem i nic... Cisza... 0 reakcji.. Przyciski podłączone, wszystkie kable jak na foto i 0 reakcji... Na zewrzenie pinow tez sie nie uruchamia nic.. Wszystko nowe Plyta msi tomahawk max b450 Ryzen 3600x Ddr4 16gb gskill Vero M3 700W SPC dodam ze zasilacz wyjalem ze starego kompa ktory 2h temu normanie dzialal.... Co może być nie tak? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
BartAcid Opublikowano 21 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2020 Wymontuj i na pająka na biurku odpal skoro tego nie zrobiłeś nim zapakowałeś wszystko do obudowy. Może gdzieś coś zwiera w obudowie i stąd kłopoty. Jakiś dystans od płyty i przywiera do pinów. Cytuj
Sound1g Opublikowano 21 Października 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Października 2020 34 minuty temu, BartAcid napisał: Wymontuj i na pająka na biurku odpal skoro tego nie zrobiłeś nim zapakowałeś wszystko do obudowy. Może gdzieś coś zwiera w obudowie i stąd kłopoty. Jakiś dystans od płyty i przywiera do pinów. Dalej nic :/ Cytuj
BartAcid Opublikowano 21 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2020 Zasilacz wróc do starego sprzętu czy na pewno wstaje. Jak jest trup total to płyta zje***a albo cos nie podpiąłeś, nie włączyłeś. Pstryczek prądu na zasilaczu Bez grafy i z jedną kością w różnych slotach też nic? Z drugą kością? Reset BIOS zrobiony? Wyjmij proca, sprawdź czy nie pogiąłeś nóżek. Klasyka diagnostyczna. Cytuj
Sound1g Opublikowano 21 Października 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Października 2020 10 minut temu, BartAcid napisał: Zasilacz wróc do starego sprzętu czy na pewno wstaje. Jak jest trup total to płyta zje***a albo cos nie podpiąłeś, nie włączyłeś. Pstryczek prądu na zasilaczu Bez grafy i z jedną kością w różnych slotach też nic? Z drugą kością? Reset BIOS zrobiony? Wyjmij proca, sprawdź czy nie pogiąłeś nóżek. Klasyka diagnostyczna. 1. Stara płyta włącza się normalnie. 2. Odpinałem wszystkie kable 4x. 3. Wszystkie kable dokładnie wciśnięte. 4. Piny nie dotykają obudowy. 5. Piny na cpu proste. 6. Wyjąłem baterię na 10 min. Nadal nic Cytuj
Widzior Opublikowano 21 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2020 Sprawdź jeszcze to Godzinę temu, BartAcid napisał: Bez grafy i z jedną kością w różnych slotach też nic? Z drugą kością? Nie ma kompletnie żadnej reakcji, nic nawet nie drygnie, nie zapiszczy, nie zaświeci? Zasilacz się w ogóle uruchamia po naciśnięciu Power'a? Bo jeśli nie, a wszystko jest dobrze podłączone i nie ma nigdzie zwarcia (ja bym sprawdził omomierzem), to uceglona płyta. Cytuj
BartAcid Opublikowano 21 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2020 Tak wiem że ten proc nie ma grafiki. Chodzi o to czy w ogóle coś ruszy. A jak masz inną to oczywiście możesz spróbować z nią. Cytuj
Widzior Opublikowano 21 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2020 Ale ja nie neguje twojej wypowiedzi, wkleiłem cytat, żeby to właśnie zrobił, bo chyba nie robił. Ja bym nawet bez żadnej pamięci spróbował. P.S. Kupowanie od Janusza z allegro z lipnymi opiniami tak się potem kończy. A swoją drogą, to on podniósł cenę tego zestawu na 2099zł No szok. Cytuj
Sound1g Opublikowano 21 Października 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Października 2020 17 minut temu, Widzior napisał: Ale ja nie neguje twojej wypowiedzi, wkleiłem cytat, żeby to właśnie zrobił, bo chyba nie robił. Ja bym nawet bez żadnej pamięci spróbował. Z ramem czy bez 0 reakcji GTX inzasilacz na 2000% sprawne sa. Cytuj
Widzior Opublikowano 21 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2020 GTX wiem, że sprawny, ale chodzi o to, żeby sprawdzić, czy nie jest coś z płytą związanego z tym slotem. Możesz zrobić tak, jak proponujemy i nie wydziwiać? Bez grafy, jedna kość i czy w ogóle zasilacz się odpali. A z drugiej strony, to SPC, i mnie tu nic nie zdziwi. Cytuj
Sound1g Opublikowano 21 Października 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Października 2020 Po wciśnięciu power lub zwarciu pinow 0 reakcji taknjakby prwdu wgl nie było Cytuj
Sound1g Opublikowano 21 Października 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Października 2020 Ok, Dzięki chłopaki za pomoc w doborze wszystkiego. Problemem okazałą się uszkodzona płyta główna, już odesłałem. Pozostalo mi tylko czekać. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi