MrRaaQ Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Witam. Przejdę do rzeczy. Instalkę win8 pobrałem z tnt (oczywiście od Was. Zrobiłem bootowalny pendrive, ustawiłem w BIOSie na odpał z USB. Przy próbie włączenia instalki wyskakuje Error... "Please reboot your PC. Error 0x000000A". Po ponownym uruchomieniu kompa, sytuacja powtarza się. Dodam jeszcze, że pliki instalacyjne ładują się 2 razy. Pierwszy w jakieś 10 sekund, drugi ok. 1 minuty. Wiem, że mój komputer jest słaby (nawet bardzo - Intel Pentium 4 CPU 2.80GHz + 1 GB RAMu), ale instalowałem ósemkę na jeszcze gorszym pececie u kolegi. Jemu śmiga płynie - odziwo jeszcze lepiej od 7. Pomocy szukałem również u wujka Google, niestety nie za bardzo mi pomógł. Zwracam się do Was, bo ta instalka jest stąd i może Wy pomożecie mi w usunięciu tego beznadziejnego problemu. Pozdrawiam. Cytuj
razor1995 Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Sprawdziłeś sumy kontrolne pobranego iso ? Czym robiles bootowalny pendrive ? Cytuj
mateusz73 Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Cześc możliwe że jest uszkodzona instalka lub za słaby procesor spróbuj inną instalkę i wtedy zobacz czy ci się uruchomi. Cytuj
MrRaaQ Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2015 (edytowane) Sprawdziłeś sumy kontrolne pobranego iso ? Czym robiles bootowalny pendrive ? Pobrałem i od razu zrobiłem bootowalny pen. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]Pobieram z kwietniowym update'm. Odezwę się jak poszło Edytowane 18 Kwietnia 2015 przez MrRaaQ Cytuj
razor1995 Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Pobierz ISO jeszcze raz z tematu na forum, sprawdz sumy kontrolne, wypal na pendrive Rufusem. Powinno działać. Cytuj
MrRaaQ Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Sytuacja nie wygląda lepiej. Teraz instalator nie ładuje plików, tylko od razu wyskakuje ikona W8 - wyświetla ją ok. 5-10 minut - i znowu ten błąd. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi