Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć 

Jak w temacie , składam kompa z Ryzen 5 3600 , 

Komp ma być pod nie wymagających gier (raczej strategie... na razie ) , ostatnio Factorio (jeśli ta informacja pomoże  , trochę do programów graficznych , projektowych: Sketchup, AutoCAD.... (ogólnie zaczynam się w to bawić ) 

Dyski ssd na M.2 

karta gtx 1660 super

ram 32 gb 

Dodam że jestem laikiem więc ekstremalnie okrojone systemy raczej odpadają , mogę sobie nie poradzić gdyby wywalało jakiś błąd . 

Podejrzewam że w grę wchodzi już tylko Win 10 ...? 

Opublikowano

Win7 na upartego też pójdzie, mam zamiar go nadal używać właśnie na 3600 jak w końcu go kupię. Problemem są tylko USB 3.0 na tylnym panelu, te które wychodzą z procesora, a nie z chipsetu, bo do nich nie ma oficjalnych sterowników, są tylko modowane. Dotyczy to płyt serii 400, bo na serii 500 już wszystkie USB potrzebują sterów modowanych. Tu jest mój temat o tym -

Ale jak jesteś laikiem i chcesz używać nowych programów graficznych, to chyba lepiej zainstaluj Winzgrozę 10, może wersja LTSC ci styknie, jest pozbawiona wielu śmieci. A jak cię jednak najdzie na testy z Win7, to tu masz gotowca z wbudowanymi wszystkimi sterami, tylko pamiętaj, że jak kupisz dysk m.2 NVMe, to na WIn7 potrzebujesz taki, do którego producent daje stery pod Win7, inaczej będzie problem i znów zabawa z modowanymi.

Garnizon i podlos lubią to
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie