Cerber85 Opublikowano 24 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2020 Cześć Jak w temacie , składam kompa z Ryzen 5 3600 , Komp ma być pod nie wymagających gier (raczej strategie... na razie ) , ostatnio Factorio (jeśli ta informacja pomoże , trochę do programów graficznych , projektowych: Sketchup, AutoCAD.... (ogólnie zaczynam się w to bawić ) Dyski ssd na M.2 karta gtx 1660 super ram 32 gb Dodam że jestem laikiem więc ekstremalnie okrojone systemy raczej odpadają , mogę sobie nie poradzić gdyby wywalało jakiś błąd . Podejrzewam że w grę wchodzi już tylko Win 10 ...?
Widzior Opublikowano 24 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2020 Win7 na upartego też pójdzie, mam zamiar go nadal używać właśnie na 3600 jak w końcu go kupię. Problemem są tylko USB 3.0 na tylnym panelu, te które wychodzą z procesora, a nie z chipsetu, bo do nich nie ma oficjalnych sterowników, są tylko modowane. Dotyczy to płyt serii 400, bo na serii 500 już wszystkie USB potrzebują sterów modowanych. Tu jest mój temat o tym - Ale jak jesteś laikiem i chcesz używać nowych programów graficznych, to chyba lepiej zainstaluj Winzgrozę 10, może wersja LTSC ci styknie, jest pozbawiona wielu śmieci. A jak cię jednak najdzie na testy z Win7, to tu masz gotowca z wbudowanymi wszystkimi sterami, tylko pamiętaj, że jak kupisz dysk m.2 NVMe, to na WIn7 potrzebujesz taki, do którego producent daje stery pod Win7, inaczej będzie problem i znów zabawa z modowanymi. Garnizon i podlos lubią to
Rekomendowane odpowiedzi