Martom Opublikowano 6 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2020 (edytowane) Witam. Raz na jakiś czas zmieniam komputer (czyt.10 lat) i trafiło się i tym razem. Plyta Msi Z490 UNIFY procesor I9 10900K + artic 280 aio wodne ram Gskill 2x16GB 3600 cl16 zasilacz 850W Gigabyte ssd 970 evo plus nvme m.2 karta 9800gt Poskładałem to sobie w swoim powolnym tempie, gdyż nie mam styczności z tym na co dzień ale udało się. Czas na instalke systemu a ty kuku ..... Nowy komputer przywitał mnie taka informacja. "There is no GOP (graphics output protocol) support detected in this card recommend to replace with gop/uefi compatabile graphics card or using integrated graphics from cpu for having normal function" I nie ma możliwości wejścia do biosu. Edytowane 6 Września 2020 przez Martom Czytelność strony Cytuj
ripek Opublikowano 6 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2020 wylacz w biosie secure boot albo wymien karte graficzna innej drogi nie ma [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ewentualnie reset biosu do fabryki i od razu wejscie do biosu (po wyjeciu grafy) Cytuj
BartAcid Opublikowano 6 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2020 Wyjmij tą grafikę i odpal na zintegrowanej z procka. Włącz wsparcie CMS i zapisaniu ustawień i restarcie zamontuj grafikę. Generalnie intel wygląda, że jest i tak mocniejszy od tego zabytku nvidii. Cytuj
Widzior Opublikowano 6 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2020 No sry ale padłem ze śmiechu, jak zobaczyłem, jaka grafika siedzi w takim sprzęcie Wywal ten złom i używaj integry. P.S. Włącz na dole strony Styl Dark, który używa większość użytkowników forum, i zobacz jak wygląda twój 1szy post. brygada69 lubi to Cytuj
Martom Opublikowano 6 Września 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2020 Wszystko niby ok . włącz w biosie ..odpal na integrze ...Tylko do czego monitor podpiąć. Posiadałem gtx 770 ale umarł. To dlatego wygrzebałem te kartę żeby mieć możliwość instalacji systemu a tu zonk Płyta nie posiada wyjść do monitora ...chyba ze były jakieś dodatkowe sledzie...których to nie posiadam. Płytę nabyłem jako powystawowa z likwidacji sklepu, nic nie mam do niej nawet pudła. Cytuj
Nieobecny Opublikowano 6 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2020 Płyta nie ma wyjść do monitora. Cytuj
ripek Opublikowano 6 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2020 no to bez innej grafy nic nie wkurasz idz pozycz od kogos odpal i poprzestawiaj Cytuj
Widzior Opublikowano 6 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2020 11 minut temu, wiktorynek napisał: Płyta nie ma wyjść do monitora nawet mi nie wpadło do głowy, żeby to sprawdzić, bo jakżeby taka wypasiona płyta do Intelka, który ma zazwyczaj iGPU, mogła nie posiadać żadnego wyjścia video? Jestem w ciężkim szoku. Cytuj
Martom Opublikowano 6 Września 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2020 3 godziny temu, Widzior napisał: No sry ale padłem ze śmiechu, jak zobaczyłem, jaka grafika siedzi w takim sprzęcie Wywal ten złom i używaj integry. P.S. Włącz na dole strony Styl Dark, który używa większość użytkowników forum, i zobacz jak wygląda twój 1szy post. przepraszam, dziękuje, poprawione. Cytuj
szymibtw Opublikowano 6 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2020 5 godzin temu, Widzior napisał: nawet mi nie wpadło do głowy, żeby to sprawdzić, bo jakżeby taka wypasiona płyta do Intelka, który ma zazwyczaj iGPU, mogła nie posiadać żadnego wyjścia video? Jestem w ciężkim szoku. A no nie posiada bo to chyba zrozumiałe jest jak dla mnie? Po co komu taka płyta żeby jechać na zintegrowanej grafice? Msi Z490I UNIFY to płyta mini-ITX i ona ma już wyjście na płycie i to już jest oczywiste dlaczego Cytuj
Widzior Opublikowano 6 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2020 2 minuty temu, szymibtw napisał: to chyba zrozumiałe jest jak dla mnie? Po co komu taka płyta żeby jechać na zintegrowanej grafice? Właśnie po to, że jak padnie karta grafiki, co się zdarza jak widać choćby po tym przykładzie, to żeby móc przez jakiś czas korzystać z integry, więc dla mnie brak choćby jednego wyjścia HDMI czy DP jest niezrozumiałe. Cytuj
BartAcid Opublikowano 6 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2020 NIezłe kapcie. Płyta niby na wypasie a tu brak wyjścia obrazu. MOgli choć w USB-C zrobić wspólny z DP i po kłopocie. No to fakt, bez innej grafy lipacz. Kup jaką kol wiek jak nie masz gdzie pożyczyć nic na chwilę, uruchom co potrzeba by twoja grafa wstała i potem zwrócisz. Nawet jakiś GT710 czy coś. Cytuj
Martom Opublikowano 9 Września 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Września 2020 Problem rozwiązał się samoistnie, po zainstalowaniu Rtx2080. Dziękuję. Cytuj
ripek Opublikowano 9 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2020 23 minuty temu, Martom napisał: Problem rozwiązał się samoistnie, po zainstalowaniu Rtx2080. Dziękuję. to bym od razu to zmienil w biosie bo jak ci padnie 2080 to problem wroci z hukiem Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi