Bananoffy1337 Opublikowano 30 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2020 Witam, Posiadam kartę graficzną - MSI GTX 1070 GAMING X. Od momentu zakupu karty nie zmieniałem pasty termoprzewodzącej, ani termopadów. Teraz przymierzam się do zmiany i mam pytania: 1. Jakie termopady najlepiej zamówić? (myślałem nad Arctic Thermal Pad). 2. Skąd mam wiedzieć jaką grubość termopadów wybrać? 3. Gdzie je przykleić? (Zdjęcia karty z wewnątrz wyślę jak mi przyjdą termopady oraz pasta). Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam. Cytuj
Nieobecny Opublikowano 30 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2020 5 godzin temu, Bananoffy1337 napisał: myślałem nad Arctic Thermal Pad Tak lub Thermal Grizzly Minus Pad 8 5 godzin temu, Bananoffy1337 napisał: Skąd mam wiedzieć jaką grubość termopadów wybrać? Musisz zdemontować i zmierzyć w stanie niezduszonym, tam gdzie przestawały. Z reguły będą, to termopady 1 - 1,5mm 5 godzin temu, Bananoffy1337 napisał: Gdzie je przykleić? Tam gdzie były i one się nie kleją. Zdejmujesz grubszą folię, przykładasz na kość pamięci, zdejmujesz cieńszą folię, dociskasz i przykręcasz radiator. Cytuj
Bananoffy1337 Opublikowano 31 Lipca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2020 Dzięki za odpowiedź @wiktorynek, czym mogę zmierzyć termopad, żeby wiedzieć jaki kupić? Cytuj
BartAcid Opublikowano 31 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2020 Może linijką? Chyba, że masz suwmiarkę Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi