hottt Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2015 Posiadam dysk ssd 128gb i sami wiecie, że przy takiej pojemności każde zajęte 1gb jest na wagę złota. Mam dwie partycje i na system przeznaczyłem 48gb. Reszta to partycja D: Wszystko było super fajnie, system po zainstalowaniu sterów zostawił mi 18gb wolnego miejsca. Aktualizacje wyłączyłem zupełnie, a ten dziad i tak wczoraj pobrał sobie 82 aktualizacje i po instalacji zostało 13gb wolnego miejsca. Normalnie szok. Macie tak samo? Cytuj
dziki314 Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2015 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
ziloth Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2015 Hejka! Poczytaj sobie o czyszczeniu dysku. Gdzieś to było opisane. Zacznij od czyszczenia folderu: Windows\SoftwareDistribution\Download Usuń z niego wszystko, tu są kopia aktualizacji, ale stracisz możliwość ich odinstalowania (chyba). I pobierz sobie Baidu Cleaner - bajecznie prosta aplikacja do czyszczenia dysku. Różnica będzie ogromna. Cytuj
jpkopanski Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2015 Szczerze mówiąc, nigdy nie słyszałem, by system samoistnie instalował aktualizacje mimo ich wyłączenia. Teraz już niewiele zrobisz poza minimalizacją skutków tej instalacji. Do wyczyszczenia samych aktualizacji najlepszy będzie sposób, jaki podał kolega dziki314. Do czyszczenia całego dysku polecam Wise Disk Cleanera lub CCleanera. Cytuj
slawektor Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2015 Na jakim systemie? Na Windows 8.1, kilka programów: 34 - 904mb, wszystkie aktualizacje - 164, bo część do OfficaWyłączone punkty przywracania, wyczyszczone zawsze po pobraniu łat, tak jak pokazał dziki314 Cytuj
hottt Opublikowano 13 Marca 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2015 Szczerze mówiąc, nigdy nie słyszałem, by system samoistnie instalował aktualizacje mimo ich wyłączenia. Teraz już niewiele zrobisz poza minimalizacją skutków tej instalacji. Do wyczyszczenia samych aktualizacji najlepszy będzie sposób, jaki podał kolega dziki314. Do czyszczenia całego dysku polecam Wise Disk Cleanera lub CCleanera. Hehe, wyłącz aktualizacje, zainstaluj np essentiala (antywir od microsoftu), a Twoje oczy ujrzą aktualizacje na pokładzie "gotowe do zainstalowania". Cytuj
jpkopanski Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2015 Nigdy nie korzystałem z essentiala, więc nie wiem Jakoś nie mam zaufania do ich oprogramowania ochronnego Świadomie pomijam przypadki, gdy wyłączysz aktualizacje, potem zainstalujesz np. office'a i po jego uruchomieniu wybierzesz dajmy na to opcję "zainstaluj tylko aktualizacje" albo coś podobnego, bo wtedy następuje rekonfiguracja windows update. Bo wtedy rzeczywiscie ktoś może mieć niespodziankę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi