Skocz do zawartości

Zawieszanie PC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z komputerem. Parę dni nie był używany wczoraj włączam i po paru minutach przy przeglądaniu internetu zgasł ekran. Wyłączyłem go chciałem włączyć niby się uruchamiał, ale nic na ekranie oraz myszka i klawiatura się nie świeciły. Po godzinnej przerwie zatrybił temperatury okej, ale znów po paru minutach zwiecha. Dzisiaj podobnie jeszcze np jest tak że wyłącze go i włączę to sam się wyłącza i po chwili próbuje sam się uruchomić, ale myszka, ani monitor nie reagują. Co to może być? Zasilacz padł ?

Opublikowano

Ma czarny ekran, niby w środku pracuje wszystko jednak nie wyświetla ekranu startowego, nie bootuje się nic.

Jak zostawi się go wyłączonego na trochę czasu to normalnie się załącza wszystko więc kabelki stykają.

Opublikowano

Ja miałem podobne disco z płytą gigashita, na zimno startowała i działała stabilnie. Ale jak się już nagrzała i zrobiłem reset, to nie wstawała, dopóki nie ostygła :E Co najciekawsze - na syfiastym zasilaczu Codegen to się nie działo i używałem tak dziwnie uszkodzone mobo nawet o tym nie wiedząc. Dopiero jak w końcu kupiłem firmowy zasilacz, to się zaczęły dziać takie cuda. Pierwsze co pomyślałem, że to wina nowego zasilacza, ale ostatecznie się okazało, że mobo. Przy normalnym użytkowaniu kompa z zainstalowanym systemem można było z tym żyć, a jak musiałem zainstalować jakieś stery, które wymagały resetu, to robiłem to chwilę przed planowanym wyłączeniem PCta. Ale weź tu zainstaluj system :22 Co reset to 15min przerwy, żeby mobo ostygło, paranoja jakaś. Nie wiem co konkretnie padło na mobo, ale to raczej wina lat pracy na Codegenie :E

Opublikowano
2 minuty temu, Widzior napisał:

Ja miałem podobne disco z płytą gigashita, na zimno startowała i działała stabilnie. Ale jak się już nagrzała i zrobiłem reset, to nie wstawała,

Na  100 % tak zwany  "zimny lut "  płyta do wymiany jeżeli na gwarancji  jak nie to  " wygrzanie układu zasilania "  .

Opublikowano
7 minut temu, woj_ani217 napisał:

Na  100 % tak zwany  "zimny lut "  płyta do wymiany jeżeli na gwarancji  jak nie to  " wygrzanie układu zasilania " 

Tylko dlaczego działała bez problemu na Codegenie, a na firmowych zasilaczach z zabezpieczeniami nie?