Skocz do zawartości
  • 0

Windows 10 Technical Preview for phones

Pytanie

Opublikowano

System Windows 10 Technical Preview dla telefonów nadchodzi. Dzisiaj!
Podgrzewanie napięcia zagadkami: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
Przed chwilą opublikowano Na Twitterze:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

9550192i.PNG

9613509t.PNG

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Windows 10 Technical Preview currently works with the following phones—as long as they have at least 8 GB of storage and Windows Phone 8.1 was already installed on the phone at the time of purchase:

Lumia 630

Lumia 635

Lumia 636

Lumia 638

Lumia 730

Lumia 830

• 0
Opublikowano

Trochę info: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

85587557667387U.PNG

Edit

Druga bardzo dobra wiadomość to ogłoszenie, że udostępnione zostanie także narzędzie, dzięki któremu będziemy mogli przywrócić starszą wersję systemu Windows na telefonie. Pamiętajmy, że Windows 10 znajduje się wciąż w fazie testowej – dodawane są nowe funkcje, poprawiane zaimplementowane wcześniej, a więc błędów nie da się uniknąć. Nawet, jeżeli niektóre osoby korzystają z tego systemu w wersji desktopowej i uważają, że „u nich się nic nie dzieje”, to nie oznacza wcale, że tak samo wygląda to u każdego innego. Podobnie będzie zapewne z smartfonami: u pewnych osób system będzie stabilny, w innych przypadkach odmówi współpracy w bardzo istotnych dla użytkownika chwilach. Wtedy ratunkiem ma być oprogramowanie pozwalające przywrócić Windows Phone 8.1.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

• 0
Opublikowano

Nie chcesz czekać? Wymuś instalację Windows 10 niewielką edycją rejestru: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Dokładne instrukcje dotyczące wymuszania aktualizacji możemy znaleźć na dwóch forach internetowych. Na pierwszym z nich, międzynarodowym XDA, które jest znane przede wszystkim z modyfikacji Androida, znajdziemy specjalną aplikację do „hakowania” Windows Insider.

• 0
Opublikowano

Zdecydowanie nie polecam tego systemu. Postawiłem na 520, niby nie muli, ale ma.problem z netem, klawiatura buguje, wifi samo się włącza mimo, ze odznaczone. Aplikacje jak fb i Messenger nie działają, problemy ze sklepem. Czekam póki co na finala, wracam na 8.1 ;) System udostępnili w fazie wczesnej aphy.

• 0
Opublikowano

Hahaha, androidowo troche na tym WP10. Coraz mniej widac oryginalnych elementow WP, a coraz wiecej androida... No coz zobacze na jak bedzie final na Lumii, ale coszdaje mi sie ze bedzie jeszcze wiecej androida :P

• 0
Opublikowano

Na mojej 520 działa, ale ... muli, zacina itd. Aplikacje od Facebooka nie działają, tło pod kaflami buguje, to samo powiadomienia. Nie jest tak responsywny jak 8.1. Z tym, że ja to instalowałem nieoficjalną metodą na nie wspieranym oficjalnie modelu. Czekamy na kolejny builld.

• 0
Opublikowano

Myślę że nie wydają nowego buildu gdyż mają problem z lumia 930. Konkretniej chodzi o problem związany ze skalowalnością np. ustawień. Pewnie czekają aż programiści załatają błąd bo lumi icon trybi a przecież prawie to ten sam fon. Może po świętach dostaniemy ;]

Nowe funkcje nowe bajery w nowym buildzie 12534

• 0
Opublikowano

Witam , także w skrócie , posiadam L1320, problem z instalacja nowych buildów z włożoną kartą pamięci był od zawsze, miał zniknąć a został. 

Na moim phablecie, wygląda to tak że wszystko sie zminimalizowało i jak dzwonie po środku mam pasek ekranu kafli tak z 2 cm , następnie opcja:

Transfer danych mimo że jest wyłączony i tak działa z automatu, , a opcjii nie da się wyłączyć. System jeszcze widnieje  w wersji jezykowej polsko angielskiej.

Bardzo mała czcionka, minimalistyczna,nie pozwalajaca dobrze trafić w co kolwiek, pisanie sms jest uciązliwe , jezeli ktos działał na WP8.1 , osobiscie odradzam. - zmienić w ułatwienia dostpenu trza na starcie

w Ustawieniach nie chodzą wszystkie odnośniki do poszczególnej opcji, naciskając na opcje w celu ustawien danego elementu poprostu zero reakcji.

A do tego odbieranie rozmów i odsuwanie opcjii odbierz czy rozłącz jest w przeciwnym kierunku czyli do góry, dodatkowo telefon sie ciagle wiesza i trzymając klawisz wyłączenia, trzeba trzymać do konca az wylaczy bo nie pokazuje sie opcja posun na dół czy do góry , zero reakcji.

Na początek odradzam.

• 0
Opublikowano

Wlaśnie ta opcja z tym transferem danych powstrzymała mnie przed instalacją.

Patrząc na ilość błędów warto się jeszcze wstrzymać: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

• 0
Opublikowano

Wlaśnie ta opcja z tym transferem danych powstrzymała mnie przed instalacją.

Patrząc na ilość błędów warto się jeszcze wstrzymać: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Dobrze że mam internet w telefonie za free także mogę korzystać bo bym popłynął z rachunkiem.

• 0
Opublikowano

na lumie 535 nie ma, bo nigdzie na Lumia 535 nie widać z tym Windowsem znaczy się żeby updatować :)