Syriusz76 Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2020 Dzien dobry. Podłączyłem dzis drugi dysk do komputera. Jest on widoczny w biosie i w zarzadzaniu dyskami. Nie widać go w eksploratorze plikow. W zarzadzaniu dyskami nie moge z nim nic zrobic ani sformatowac, ani utworzyc partycji itd. Czy moze ktos mi pomoc? Cytuj
monos Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2020 Jaki system? Pokaż okno „Zarządzanie dyskami” Cytuj
renatan Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2020 ja bym sprawdził jak sobie poradzi zewnętrzne narzędzie np. GParted [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Syriusz76 Opublikowano 20 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2020 1 minutę temu, monos napisał: Jaki system? Pokaż okno „Zarządzanie dyskami” Nie jestem teraz przed tym komputerem ale na tym pierwszym dysku moge wszystko zrobic - pousowac partycje, sformatowac itd. Na gorze wyswietlaja mi sie opcje a na tym drugim nic nie ma Cytuj
kylo Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2020 może jest wyłączony . sprawdż w Menedżerze urządzeń kliknij Stacje dysków--- prawym myszki--skanuj w poszukiwaniu zmian sprzętu [powinno go pokazać w Ekspl. lub dysk WYZEROWANY - USZKODZONY [formatowałeś jakimś programem] Cytuj
Syriusz76 Opublikowano 20 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2020 46 minut temu, kylo napisał: może jest wyłączony . sprawdż w Menedżerze urządzeń kliknij Stacje dysków--- prawym myszki--skanuj w poszukiwaniu zmian sprzętu [powinno go pokazać w Ekspl. lub dysk WYZEROWANY - USZKODZONY [formatowałeś jakimś programem] Raczej nie bo wylaczylem ten pierwszy - dobry i probowalem instalowac z pena windows i wszystko szlo normalnie :/ Cytuj
renatan Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2020 16 minut temu, Syriusz76 napisał: wylaczylem ten pierwszy - dobry i probowalem instalowac z pena windows i wszystko szlo normalnie skoro szło normalnie to trzeba było zainstalowac,ciekawe kiedy sie dowiemy jakie to systemy,jaki rodzaj partycji jakie dyski itp. Cytuj
Syriusz76 Opublikowano 21 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2020 11 godzin temu, renatan napisał: skoro szło normalnie to trzeba było zainstalowac,ciekawe kiedy sie dowiemy jakie to systemy,jaki rodzaj partycji jakie dyski itp. Zainstalowałem i nadal ten właściwy go nie widzi System Win pro, dysk Seagate 5400 Sata Cytuj
renatan Opublikowano 21 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2020 zainstalowaleś system na tym drugim gdy było solo,tak rozumiem podłącz ten pierwszy ,odpal kompa naciskając F8 wybierz dysk drugi z nowym systemem i sprawdź czy widzi coś więcej jaki format dysków przyjmowales instalując ..poczytaj [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] mówisz o dysku seagate 5400 ? a co to z laptopa jest ? Cytuj
ripek Opublikowano 21 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2020 a zainicjowales dysk z zarzadzaniu dyskami ? bo jak nie to nic z nim nie zrobisz wowczas bedziesz mial do wyboru pewnie jeszcze jaki system ma byc czy gpt czy zwykly Cytuj
Syriusz76 Opublikowano 21 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2020 14 godzin temu, monos napisał: Jaki system? Pokaż okno „Zarządzanie dyskami” [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 449 gb to ten dysk Cytuj
vegeta80 Opublikowano 21 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2020 2 minuty temu, Syriusz76 napisał: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] dysku nie utworzyłeś i dlatego nie widać. Cytuj
Syriusz76 Opublikowano 21 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2020 1 godzinę temu, vegeta80 napisał: dysku nie utworzyłeś i dlatego nie widać. Jak nie utworzyłem skoro na nim jest windows zainstalowany. Czyli niby jak mam go utworzyc? Cytuj
vegeta80 Opublikowano 21 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2020 16 godzin temu, renatan napisał: ja bym sprawdził jak sobie poradzi zewnętrzne narzędzie np. GParted [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] spróbuj gparted Cytuj
kylo Opublikowano 23 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2020 Syriusz utwórz partycje i po kłopocie ,najlepiej przez diskpart w DOS albo prościej:kliknij pr. myszki na nieprzydzielone -Nowy wolumin prosty - i kreator cię poprowadzi [pużniej sobie pozmieniasz styl partycji pod wybranego Windowsa] Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi