Gość Alex Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2015 W jaki sposób można odzyskać te kilka GB zajętych przez hibernację,której się nie używa? Czy kopia zapasowa systemu zrobiona po odzyskaniu tego miejsca też będzie mniejsza? Win8.1x64 Cytuj
balusiek Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2015 Wiersz poleceń jako administrator: powercfg /h off - wyłączenie hibernacjipowercfg /h on - Włączenie Cytuj
Dziadek13 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2015 Ja tam urzywam hibernacji szybki start a jak robię kopie to wyłanczam po zrobieniu kopi załanczam. Cytuj
FAFAŁ Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2015 Plik hibernacji jak i stronicowania nie powinien być brany do kopi .Chyba ze ms juz pozmieniało to i jest kopia 1:1 w tedy tak .Jedno jest pewne po wyłaczeniu w 99% system zwolni swój start a wiec czar pryśnie bo wystartuje wolniej niż w7 . Cytuj
Nieobecny Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2015 Ale na SSD nie ma to znaczenia, bo wyłączam plik hibernacji(w win 7 i tak nic nie dawał w starcie), wyłączam prefetch i superfetch i system startuje w 8 sekund(full system), a czysty zaktualizowany zaraz po instalacji 5-6 sekund. P.S. Nie należy zapominać o poważnej wadzie szybkiego uruchamiania w Win 8/8.1 - potencjalna utrata plików. Cytuj
Gość Alex Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2015 Dzięki.Ja używam uśpienia i tylko na noc wyłączam a hibernację wyłączyłem programem Privazer i i uśpienie działa normalnie a miejsca przybyło.Więc pomyślałem żeby wyłączyć ją bez pomocy żadnego programu teraz już wiem w jaki sposób i wtedy zrobić kopię czystego systemu.Sprawdzone: na dysku przybyło około 7GB natomiast kopia zmniejszyła się o około 1.3GB Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi