Sound1g Opublikowano 9 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2020 Cześć, Chciałbym podkręcić swojego i5... W biosie trochę nie mogę się tutaj połapać, ktoś mi podpowie co i jak ustawić? Chciałbym chociaż osiągnąć 4.0GHz - 4.2GHz Chłodzenie od Silentum PC Zasilacz SilentiumPC Vero M3 Bronze 700W DC-DC i5 4670k 4x 3.40 GHz @ Turbo 3.80GHz ASRock H87M Pro4 (Bios zaktualizowany do najnowszej wersji) [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
nudzija Opublikowano 9 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2020 na h87 nie zrobisz oc procesora, trzeba było kupić z87 Cytuj
bison616 Opublikowano 9 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2020 Dokładnie OC nie zrobisz na tej płycie. PS. u mnie poszło na 4,1GHZ, na 4,2GHZ OCCT wywalało błąd temperatury z Spartan 3 Pro HE1024. Niby 100mhz więcej , a temp o 10 wyższa Cytuj
Rudio Opublikowano 10 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2020 Akurat na asrocku jest/była funkcja non-z OC, która pozwala na podkręcanie, ale na nowych biosach już poblokowana bo Intel się boczył. Mam płytę B85M Pro3 od asrocka i działa to ale tylko na starym biosie v1.30 w nowszych nie widać lub jest wyszarzona opcja w biosie. Nie wiem czy twoja płyta to miała bo na stronie supportu nic nie widać. Popróbuj na starszych wersjach. Ewentualnie może jakieś modowane BIOSy. edit: wynik z googla piszą, że działa na wersji 2.10 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi