Skocz do zawartości

Nie działający Sklep oraz ikonka od internetu windows 8.1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem ze swoim systemem. Problem dotyczy nie działającego sklepu Windows ([Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]), oraz ikonką internetu internet mam normalnie lecz na ikonce widać żółty trójkąt tak jak by był jakiś problem z internetem (np. Brak dostępu do internetu etc.). Tutaj daje link do screenów: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

System Windows 8.1 Pro x64, obraz jaki mam to ten z Dreamspark'a i klucz też z niego.

Co może być problemem ? 

Karta sieciowa to ta wbudowana w płytę główną MSI Z97-G43 Gaming czyli Killer E220 :) 

Opublikowano

Co do ikony do sieci, Zerknij w ten post: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
(Jeśli po instalacji lub kilkakrotnej aktualizacji sterownika do karty sieciowej, na pasku zadań Ikonka przy połączeniu nie pokazuje, lub przekłamuje siłę sygnału WiFi lub faktu połączenia LAN)

Avg Masz z zaporą? Nie blokuje czegoś? Probowaleś go wyłączyć na chwilę?

Opublikowano

Prawie wszystkie aplikacje "kafelkowe" potrzebują Internetu (łącznie ze sklepem).

Jak już będziesz miał internet to w sklepie będziesz miał możliwość doinstalowania tych aplikacji. :)

Ps.

Do zainstalowania czegokolwiek ze sklepu potrzebne jest konto w M$ ;)

Opublikowano

Mam Internet, z kontem Microsoft nie moge się połączyć bo mam błąd:

"konto nie zostało zmienione na to konto microsoft"

Jak zrobię reset systemu do ustawień fabrycznych to usuną mi się wszystkie aplikacje co miałem na Dysku C ? Czy tylko system odświeży ale wszytko będzie tak jak przed tą operacją  ? 

Opublikowano (edytowane)

Może lepiej dla Ciebie będzie jak stworzysz nowe konto i od razu połącz je z M$.

Potem możesz te "stare" usunąć. :)

Edit

Tak jest po prostu najszybciej

Edytowane przez nemo1960
Opublikowano

Skąd masz system to nie ma znaczenia. Być może M$ zablokował twoje konto.(spróbuj założyć nowe)

Masz dwie opcje odświeżania jedna usuwa stary system (musisz wszystko instalować od nowa sterowniki, programy etc.)

Druga usiłuje naprawić stary system (listę usuniętych aplikacji wyświetli po odświeżeniu).

Co zrobisz to musisz sam zdecydować ;)

Opublikowano

Zrozum że nie mam nawet pola do wpisania danych konta M$. Daje połącz z kontem czekam i odrazu mi się ten błąd wyświetla. Jakoś mi się nie chce robić formata etc. Jak system instalowałem dwa tygodnie temu. Jak będe musiał to to zrobię lecz narazie to konto Microsoft nie jest mi jakoś potrzebne chyba.. 

Opublikowano

Że to błąd zapory systemowej w Windowsie 7 :D 

Gdy wpisuje nazwę błędu to piszą ludzie na necie że to wina danych regionalnych że mam złą datę etc. Ale wszystko jest ok. Narazie mi to nie przeszkadza. Najwyżej w tyczniu strzelę formata w olnym czasie i już :)

Szczęśliwego Nowego Roku! :)

Temat do zamknięcia. 

Opublikowano

A Spróbuj się zalogować do tego starego konta z netu: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Mogę się zalogowac normalnie. 

Dla M$ może i tak :D

Ustaw automatyczną synchronizację. :)

Gdzie to zmienić ? ;D

Opublikowano

Format.

Odświeżanie to tak jak na brudne nogi założyć czyste skarpety.

:D

Dobre porównanie.

Jest tylko jedno małe ale.

Są dwie opcje odświeżania ta z tymi "brudnymi nogami"

I druga opcja która usuwa całkowicie stary system.

I co najważniejsze obie zachowują aktywację systemu.

Proponuję użyć "odświeżania systemu" z usunięciem starego systemu ;)

Opublikowano

Aktywacja to najmniejszy problem. Jak ktoś jest na legalu, to ile to zajmuję?

Ale Macie rację.

Co nie znaczy, że takie gruntowne sprzątanie, format, zerowanie.. warto od czasu do czasu zrobić.

Pzdr

Opublikowano

Prawdopodobnie sam lub jakieś oprogramowanie(wirus, antywirus, firewall, "ulepszacz systemu") wyłączyło dostęp do internetu aplikacjom "kafelkowym".

Więc uważaj co instalujesz i co wyłączasz w systemie :)