irvin12 Opublikowano 28 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2020 Witam czy ktoś to robił undervolting RX 580 ,wiem że jest mnóstwo poradników ale chciałbym złapać kontakt z osobą która to robiła Cytuj
podlos Opublikowano 28 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2020 W sterownikach masz narzędzie do tego wattman. Odblokowujesz tam voltage control i zjeżdzasz powiedzmy o 25mv i sprawdzasz czy karta jest stabilna. Zaczynasz od najwyższego napięcia na samym końcu z tym że jak poziom niższe będzie wyższe od ostatniego też je obniż. Cytuj
BartAcid Opublikowano 29 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2020 JA próbowałem zrobić na 590 ale coś mi chyba nie wychodziło. Włączyłem opcję voltage control i zmniejszyłem napięcie. Jednak podglądając parametry w czasie gry całyt czas miałem ponad 1,2V choć zbijałem o 300mV początkowo. Tak samo nie mogłem odblokować podniesienia limitu temperatury więc RX pojechał na zwrotkę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi