vegeta80 Opublikowano 26 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2020 Jaki polecacie ssd do tego adaptera [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
piosylant Opublikowano 26 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2020 Kupiłem sobie identyczny adapter po tym, jak ostał mi się dysk mSATA 32GB po modernizacji lapka. Dla mnie świetna sprawa jako nośnik instalacyjny, bo utworzenie ponad 5GB instalki to są sekundy. Cytuj
vegeta80 Opublikowano 26 Maja 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2020 6 godzin temu, P1O napisał: Kupiłem sobie identyczny adapter po tym, jak ostał mi się dysk mSATA 32GB po modernizacji lapka. Dla mnie świetna sprawa jako nośnik instalacyjny, bo utworzenie ponad 5GB instalki to są sekundy. A można coś na mlc 32 gb m.2 sata znaleść ? Cytuj
marcelgg Opublikowano 26 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2020 20 minut temu, vegeta80 napisał: A można coś na mlc 32 gb m.2 sata znaleść ? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
arthurpl Opublikowano 26 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2020 Przećwiczyłem parę adapterów USB-mSATA i, MOIM ZDANIEM, tylko podobne do tego: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Tzn. z kabelkiem (na stałe albo odłączanym)... Dlaczego? Ano to nie pendrive (w znaczeniu wielkości fizycznej, nie pojemności), zazwyczaj używam tego z laptopami i rzadko kiedy komp leży sobie spokojnie i bezpiecznie na stoliczku... Resztę sobie dośpiewaj... PS. Od dłuższego już czasu ćwiczę Toshibę 480GB + Easy2Boot + paręnaście obrazów ISO (Live Linuxy, Strelec, Acronis, różne data recovery, przeróżne instalki Windy, etc.) + tona portabli.... Wygodne jak diabli. Cytuj
VACek Opublikowano 26 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2020 6 godzin temu, vegeta80 napisał: Jaki polecacie ssd do tego adaptera [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Nieobecny Opublikowano 26 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2020 Problemem jest to, że dostępność dysków SSD na mSATA topnieje. Zostały same kiepskie, ale na pendrive wystarczy. O wiele lepiej kupić obudowę na dysk M.2 SATA. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi