mieszko2014 Opublikowano 6 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2014 Witam,podejrzewam że temat był przerabiany ale nic co mnie interesuje nie mogę nigdzie przeczytać.Chodzi mi o instalację win7 zamiast win8,8.1,mój laptop to lenovo g585,specyfikacja tego modelu procesor:AMD E1-1200 1.4 GHz, 1MB cache, 2 rdzenie, 2 wątków,pamięć RAM:4 GB DDR3, 1600 MHz karta graficzna:AMD Radeon HD 7310M,bardzo bym prosił o ewentualną instrukcję instalacji,dodam że win8 kupiłem z laptopem,nie posiadam płyty win8 tylko recovery,pozdrawiam. Cytuj
Tupak Amaru Opublikowano 7 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2014 Laptop jest słaby ze słabiutkim procesorem. Najpierw nagraj na dvd płyty do odzyskiwania systemu Win8 jak coś nie wyjdzie to wrócisz do 8. Win7 wcale nie bezie na nim lepiej chodził może nawet gorzej. Cytuj
P.47 Opublikowano 7 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2014 Mam podobny procesor tylko że AMD-E300 1.30 Ghz windows 7 chodzi dobrze i nie wiesza się Cytuj
mieszko2014 Opublikowano 7 Listopada 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2014 Witam,rozumiem że da się zainstalować,tylko trzeba coś przestawić w biosie?domyślam się że tak,pytanie tylko co i jak?to jest najbardziej ciekawe :-? Cytuj
mieszko2014 Opublikowano 7 Listopada 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2014 Dziękuję za odpowiedź,rozumiem że się da zainstalować,co trzeba przestawić w biosie aby zainstalować win7?partycja recovery nie zniknie?przyznam że te całe recovery i klucz zeszyty w biosie to jest dla mnie jakiś nonsen:-/ Cytuj
crimson Opublikowano 7 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2014 @mieszko2014 Warto też zapuścić żurawia tutaj: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
mieszko2014 Opublikowano 7 Listopada 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2014 Dziękuję za informacje,przydała się bardzo,a ostatnie pytanko,czy da się jakoś wyłączyć te kafelki na pulpicie?czy znacie jakiś dobry programik do konserwacji systemu? Cytuj
Nieobecny Opublikowano 7 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2014 Win 8.1 przechodzi od razu do pulpitu po starcie, a menu start możesz sobie przywrócić za pomocą StartIsBack itp. Konserwacja systemu? - są narzędzia systemowe oraz dla niezaawansowanych użytkowników CCleaner. Cytuj
mieszko2014 Opublikowano 7 Listopada 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2014 wiktorynka wszystko się zgadza,mój 8.1 nie przechodzi odrazu do pulpitu ponieważ najpierw muszę zalogować się na swoje konto,nie próbowałem bez konta ponieważ nie chcę aby ktoś zaglądał do niego bez mojej wiedzy i zgody,win7 sobie daruję bo nie chcę stracić 8 przez przypadek,laptop który posiadam jest przystosowany pod win8 i 8.1,zostanę przy 8,myślałem że to troszkę prostrze jest ale nie chcę niczego zepsuć,wszystkim użytkownikom szczerze dziękuję za udzielone informacje oraz porady,temat można uznać za zamknięty,pozdrawiam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi